144 tane 5V LED Arduino Uno da çalışır mı?

arif0

Hectopat
Daha fazla  
24inc monitöre 31 tane WS2812b model LED bağladım ve Arduino'dan gelen 5V girişi ile sıkıntısız çalıştırabiliyorum. Sistemi geliştirip 144 tane LED ile Arduino'nun 5V kısmından güç alabilir miyim? (LED'ler gene 5V ama LED sayısı fazla.)

Şunun gibi:

Son düzenleyen: Moderatör:
24inc monitöre 31 tane WS2812b model LED bağladım ve Arduino'dan gelen 5V girişi ile sıkıntısız çalıştırabiliyorum. Sistemi geliştirip 144 tane LED ile Arduino'nun 5V kısmından güç alabilir miyim? (LED'ler gene 5V ama LED sayısı fazla.)

Şunun gibi:

Arduino 5V besleyebilir hocam besleyemediği yerde bu soket kısmından 5V ve vin PIN'i üzerinden ek alabilirsiniz besleme yaparak

5v adaptör ile ek bir besleme yapabilirsiniz yani Uno'ya sahipseniz tabii

Arduino'nun portuna bağlayıp vin çıkışından alacaksın hocam
VIN: Arduino Uno kartına harici bir güç kaynağı bağlandığında kullanılan voltaj girişidir. Da VIN pininden 7-12 V ile beslenebilir. 5V ve 3.3V pininden voltaj beslemesi regülatörü bertaraf eder ve karta zarar verir. 3.3V: Arduino kart üzerindeki regülatörden sağlanan 3, 3V çıkışıdır. Maksimum 50 mAdir.

besleyemediği takdirde tabii

Arduino'nun portuna bağlayıp vin çıkışından alacaksın hocam
VIN: Arduino Uno kartına harici bir güç kaynağı bağlandığında kullanılan voltaj girişidir. Da VIN pininden 7-12 V ile beslenebilir. 5V ve 3.3V pininden voltaj beslemesi regülatörü bertaraf eder ve karta zarar verir. 3.3V: Arduino kart üzerindeki regülatörden sağlanan 3, 3V çıkışıdır. Maksimum 50 mAdir.

besleyemediği takdirde tabii
Hocam 5v 10A güç veren adaptör fazla mı olur ?
5v 2A felan yeter mi ?
Gerçekten pek bilmediğimden soruyorum bir şekilde videolardan vs yapacağım.

2A yeterli olur hocam fazla yük bindirmeye gerek yok

Hocam 5V 10A güç veren adaptör fazla mı olur?
5V 2A falan yeter mi?
Gerçekten pek bilmediğimden soruyorum bir şekilde videolardan vs yapacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı