14400F için işlemci soğutucu önerisi

pinkward

Hectopat
Selamlar,

i5 14400F işlemcim var. Önceden elimde bulunan Artics34Duo'yu mecburen öbür PC'me taktım, stok fan ile idare etmeye çalışıyorum ama sesi o kadar rahatsız ediyor ki dayanamıyorum. Uçak gibi ses çıkarıyor. Bana sessiz soğutucu önerebilir misiniz? Şu aralar çok açılamam o yüzden kule tipi iyi olur gibi geldi ama bütün önerilere açığım. Thermalright Phantom Spirit 120, Thermalright assassin X, Peerless Assassin 120 çok gördüm bunlar nasıldır? Dediğim gibi önceliğim kesinlikle sessiz olması ve iyi soğutması.

Teşekkür ederim.

Selamlar,

i5 14400F işlemcim var. Önceden elimde bulunan Arctis34Duo'yu mecburen öbür PC'me taktım, stok fan ile idare etmeye çalışıyorum ama sesi o kadar rahatsız ediyor ki dayanamıyorum. Uçak gibi ses çıkarıyor. Bana sessiz soğutucu önerebilir misiniz? Şu aralar çok açılamam o yüzden kule tipi iyi olur gibi geldi ama bütün önerilere açığım. Thermalright Phantom Spirit 120, Thermalright Assassin X, Peerless Assassin 120 çok gördüm bunlar nasıldır? Dediğim gibi önceliğim kesinlikle sessiz olması ve iyi soğutması.

Teşekkür ederim.

Kule tipi değil, sıvı soğutma kullanacaksın bu tür işlemcilerde, hem tam performans verir, hem de daha uzun ömürlü olur, hem de sıcaklık akışı kontrol edilir. Kasanın desteklediği mm boyuna göre 3 fanlı 2 fanlı sıvı soğutmalar var onları alabilirsin ama bilinen bir marka olsun.

Kule tipi değil, sıvı soğutma kullanacaksın bu tür işlemcilerde, hem tam performans verir, hem de daha uzun ömürlü olur, hem de sıcaklık akışı kontrol edilir. Kasanın desteklediği mm boyuna göre 3 fanlı 2 fanlı sıvı soğutmalar var onları alabilirsin ama bilinen bir marka olsun.
Yaz çıkmadan sıvı soğutma alamam gibi o yüzden kule tipini düşündüm Antalya sıcağında perişan olurum hemen almazsam. Mesela siz önerseniz ne önerirdiniz sıvıda? Birkaç örnek atar mısınız? Ses olmasın da. Sıvı soğutucuların bakımı zor mudur? Kasa için En yeni oyun işlemcileri ve grafik kartları desteği ile (310mm’ye kadar) diyor

"kullanıcaksın" demek biraz yanlış oldu sanki. Evet daha performaslı olur ama daha düşük fiyata kule tipini alıp sana yeticek hatta bir sıvı soğutma kadar performans verebilecekler varken böyle demek yanlış. Ayrıca sıvı soğutmalar çokta uzun ömürlü değiller. Ayrıca fiyatlarıda tuzlu. belki bütçesi yetmeyebilir.

Önerim Phantom Spirit olurdu.

"kullanıcaksın" demek biraz yanlış oldu sanki. Evet daha performaslı olur ama daha düşük fiyata kule tipini alıp sana yeticek hatta bir sıvı soğutma kadar performans verebilecekler varken böyle demek yanlış. Ayrıca sıvı soğutmalar çokta uzun ömürlü değiller. Ayrıca fiyatlarıda tuzlu. belki bütçesi yetmeyebilir.

Önerim Phantom Spirit olurdu.
Ben de tam bunu demek istiyordum. Şu an o bütçeye çıkmam çok zor ve bakım olayı yani dayanıklılık düşündürüyor. Başka markadan önerir misiniz yoksa bu soğutucu iyi midir? Max ödeyebileceğim 1.5k olur.

İyidir hocam bu. Başka markadan arctic in vardı bir tane modelini bulmam lazım. Phantom spiritle neredeyse(hatta yanlış hatırlamıyosam daha iyi) sıcaklıklar veriyordu. Ayrıca bu aralar iyizco parolapara gibi kampanyalar var. Onlarla indirimde alırsınız. Forumda birçok konu açıldı hakkında.

Yalan olmasın hatırlamıyorum ama sanırım buydu:
https://www.akakce.com/islemci-sogu...sports-duo-cpu-sogutucu-fiyati,462577085.html şu var bende ama diğer pcye taktık mecbur :( çiçek gibiydi :(
Parolapara ve iyizco ile nakit mi almam gerek?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı