1440p 144 Hz için hangi ekran kartı alınmalı?

TheBlein

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
İş Sağlığı ve Güvenliği
Arkadaşlar selam 4080 mi yoksa 4090 mı alayım? Sadece oyun ve film için alıyorum arada bir oyun videosu çekip renderliyorum. 4090 aşırı pahalı (70000 TL)
Ama performansıda olağanüstü. Peki 1440p 144 Hz Ultra ayarlarda 4080 yeterli gelir mi? Ve beni 4-5 yıl götürür mü?

Bütçen varsa 7900XT-7900XTX-4080 uzun yıllar senin için 2K da doğru tercih olur çünkü bunlar 4K oyunculuk için üretilmiş kartlar.
Bütçe sorunun varsa tabii ki bu ülkede bu kartlar bile pahalı ama yine de ucuza bulursan
6800XT 6900XT 6950XT VRAM açısındanda iyi kartlar
4070-4070 Ti bunlarda 2K'da uzun yıllar idare eder

Diger sistem bileşenlerin nedir hocam merak ettim? Bende 2. elde 3080 alıp AM5 sistem diziyorum da.

Hocam bende yeni diziyorum😊 şu an GT501 kasa ve X670E-F anakart elimde mevcut yeni aldım ve daha taksiti ödüyorum. İşlemci olarak 7950x3D alacağım ekran kartıda 4080 düşünüyorum. PSU olarak ASUS Thor 1200W RAM olarak daha bakmadım muhtemelen 32 GB 6000 MHz olarak alacağım. Bu şekilde 1440p hedefli bir oyun PC'si hedefledim.

Bütçen varsa 7900XT-7900XTX-4080 uzun yıllar senin için 2K da doğru tercih olur çünkü bunlar 4K oyunculuk için üretilmiş kartlar.
Bütçe sorunun varsa tabii ki bu ülkede bu kartlar bile pahalı ama yine de ucuza bulursan.
6800XT 6900XT 6950XT VRAM açısındanda iyi kartlar.
4070-4070 Ti bunlarda 2K'da uzun yıllar idare eder.

Hocam attığınız linkte 4090 44 bin diyor ama ASUS ROG 4080 46 bin TL. Ben soğutmasına çok önem veririm zira uzun yıllar sağlam bir şekilde serin kalması lazım kartın. Bu kadar uçuk bir fark varsa mutlaka bir fatkı vardır. Bir de sistemi ROG olarak dizdiğim için( kasa hariç) başka marka almak istemiyorum.

Hocam bu sıfır diyor kapalı kutu neden bu kadar ucuz?

3080ti işini görür bence
Onu baya bir düşündüm ama uzun vadede yetmeyecek bence.

Hocam konuştum arkadaşla neden bu kadar ucuz diye sordum bir de MSI yani ASUS'un 4080 ROG ile arasında 5 bin gibi bir fark var ürünler orijinal sıfırmış kendisi getirttiği için bu kadar ucuza veriyormuş. Ama sistemi ASUS dizdiğim için abes durur diye düşünüyorum. ASUS ROG var mıdır sahibinden uygulamasında?

Son düzenleme:
Hocam bende yeni diziyorum😊 şu an GT501 kasa ve X670E-F anakart elimde mevcut yeni aldım ve daha taksiti ödüyorum. İşlemci olarak 7950x3D alacağım ekran kartıda 4080 düşünüyorum. PSU olarak ASUS Thor 1200W RAM olarak daha bakmadım muhtemelen 32 GB 6000 MHz olarak alacağım. Bu şekilde 1440p hedefli bir oyun PC'si hedefledim.

Hocam attığınız linkte 4090 44 bin diyor ama ASUS ROG 4080 46 bin TL. Ben soğutmasına çok önem veririm zira uzun yıllar sağlam bir şekilde serin kalması lazım kartın. Bu kadar uçuk bir fark varsa mutlaka bir fatkı vardır. Bir de sistemi ROG olarak dizdiğim için( kasa hariç) başka marka almak istemiyorum.

Onu bayağı bir düşündüm ama uzun vadede yetmeyecek bence.

Hocam konuştum arkadaşla neden bu kadar ucuz diye sordum bir de MSI yani ASUS'un 4080 ROG ile arasında 5 bin gibi bir fark var ürünler orijinal sıfırmış kendisi getirttiği için bu kadar ucuza veriyormuş. Ama sistemi ASUS dizdiğim için abes durur diye düşünüyorum. ASUS ROG var mıdır sahibinden uygulamasında?

Vardır muhtemelende neden abes dursunki

Onu bayağı bir düşündüm ama uzun vadede yetmeyecek bence.

Vallahi hocam o fiyat farkı genelde üreticinin isminden dolayı internette testleri var sıcaklık icin
ASUS biraz fiyatlar abartı.
Al sana en baba sogutma.
N11'den MSI NVIDIA GeForce RTX 4090 Gaming X Trio 24 GB GDDR6X 384 bit ekran kartı seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!

Ben 3 yıldır MSI Ventus kullanıyorum 3070 en kotu sogutma olarak geciyor ama 3 yil boyunca 65 derecede kullandım.
Simdi termal macun degisim zamanı geldi ve hava sıcak halen 74'ü gecmiyor sorsan en kotu sogutma.
Sogutmada tabi ekran kartının bloklarının onemi vardir ama en buyuk önem kasadır

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı