1440p 165 Hz monitörü 1080p'de Kullanmak

canel

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1440p 165Hz G-Sync monitör alacağım Dell'in fakat bir sorum var. 1440p'de 165 Hertz verımını alabilecek bir sistemim mevcut değil. 1080p çözünürlükte masaüstünü ve oyunları kullanırsam 165 alabileceğim düşünüyorum. Kısaca 1440p monitörde 1080p çözünürlüğü kullanmak ne kadar verimli olur, görüntüde bir çirkinleşme olur mu? Düşüncelerinizi ve yorumlarınızı beklemekteyim, iyi hafta sonları diliyorum.

Not: Bu monitörü seçme sebebim G-Sync ve 165 Hertz olup fiyatı diğerlerine göre uygun olması.

Sistem: Evga 1070 SC, i5 6600K 4.2, 16 GB 2400MHz Corsair bellek.
Monitör: Dell S2417DG

Son düzenleyen: Moderatör:
Çirkinleşme olmaz rahatlıkla kullanabilirsin. Fiyatınu uygun bulduysan alınabilir tabiki. Ama G-SYNC için o kadar para vermeni tavsiye etmem. Yırtılma denen şey abartılacak bişey değil.

Masaüstünde 1440p de kullanıp oyunlarda 1080p yapabilirsin. Daha mantıklı ve verimli olur kanımca. 1080p ye aldığında 1080p monitörün verdiği performansı verir ondan geri kalmaz. Çirkinleşme vs. olmaz.

Çirkinleşme olmaz rahatlıkla kullanabilirsin. Fiyatınu uygun bulduysan alınabilir tabiki. Ama G-SYNC için o kadar para vermeni tavsiye etmem. Yırtılma denen şey abartılacak bişey değil.

Hocam bende G-Sync monitör var. G-Sync sadece yırtılma için değil. Örneğin: Oyun oynuyorsun, 144 Hz' lik bir monitörde, FPS 144' den, bir anda 80 veya 90 FPS' ye düşünce kasma hissi yapıyor. G-Sync bu kasma hissiyatını da yumuşatıyor, o hissi yaratmıyor.

Bu mesaj size daha iyi bilgi verecektir. Göze batacak kadar bir fark görmedim ben, zaten oyunda çok dikkatli bakmadıkça anlaşılacağını pek sanmıyorum.
Bunlar da var. Yazıda daha çok belli oluyor ama oyun yazı değil sonuçta.
Anti stuttering.

İnce detaylar dışında pek belli olmuyor gibi
Videoda ve filmde ben böyle bir şeyi kabul etmem ama oyunun aksiyonunda kaybolup gidecek kadar az fark var. Oyuna dalınca dünya umurunda olmuyor zaten.

Bilgi: 1440x810p ve 1920x1080p arasındaki fark ile 1920x1080p ve 2560x1440p arasındaki fark "birebir" aynı.

Alacağın monitör kronik sorunlu haberin olsun. Büyük ihtimalle aldığın gibi iade edeceksin. Color banding ve ghosting sorunu mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…