1440p oyunculuk için R5 9600X vs R7 9800x3D

Bilindik markalar dışında almıyorum ama kule tipi ne önerebilirsiniz?

Sebep?

Sebep?

Oynadığım oyunlar Squad, DayZ, Arma gibi oyunlar rekabetçi oyuncu değilim.

9700X CPU bazlı oyunlar hariç 7800x3D ile aynı performansı veriyor neredeyse. 9600X ten daha iyi bir işlemci.

Bilindik markalar dışında almıyorum ama kule tipi ne önerebilirsiniz?

Ben 9600x ile bunu kullandım öneririm. Kasan destekliyorsa tercih edilebilir.

Malesef bunu beğenmediğim için almadım. Eski sistemimde bile daha iyi bakır boru sayısı vardı. Artık piyasadaki kule tipi soğutmalar iyi değil sanırım.

9700X CPU bazlı oyunlar hariç 7800x3D ile aynı performansı veriyor neredeyse. 9600X ten daha iyi bir işlemci.
Orası doğru fakat testlerde gözle görülür aşırı bir fark göremedim. Fiyat farkını karşılayacağını sanmıyorum. Ayrıca ileride yükselteceğim için şuanlık başka parçaları değiştirmeyi düşünüyorum. Örneğin 96GB ram'e yükseltmek gibi.

Ayrıca yazılım ile ilgilendiğimi belirtmek isterim. Gentoo derleyen biri olarak sürelerin çok önemli olmadığı için 9600x ve 9700x arasında işlem performansı beni çok etkilemeyecektir. (Ryzen 9 almak isterdi gönül ama işte...)

Malesef bunu beğenmediğim için almadım. Eski sistemimde bile daha iyi bakır boru sayısı vardı. Artık piyasadaki kule tipi soğutmalar iyi değil sanırım.
Amaç işlemciyi soğutmak sonuçta, soğutma performansına göre yorumlamak lazım.

Her şey bakır boru sayısı değil. Şu anki çoğu hava soğutma giriş-orta seviye sıvı soğutmaları tokatlıyor.

Her şey bakır boru sayısı değil. Şu anki çoğu hava soğutma giriş-orta seviye sıvı soğutmaları tokatlıyor.
Amaç işlemciyi soğutmak sonuçta, soğutma performansına göre yorumlamak lazım.
Fakat ileride yükseltme sonucu alacağım (DDR6 çıktığı zaman AM5 platformunun değişeceğini varsayarsak) ?950X3D işlemciyi beslemesi için sıvı soğutma tarafına geçtim. Yoksa kule tipi favorim. Sıvı soğutma karşıtıyım hatta.
9700x ve 9600x arasında %3-15 işlem farkı var benim için tahammül edebileceğim seviyede.

Son düzenleme:
Hocam ben aralarındaki fiyat farkının bu kadar uçurum olduğunu bilmiyordum. Daha tecrübeli arkadaşlar cevap verirse iyi olur.
Sorun değil. Şuan için 9600x'e karar verdim ve sipariş geçtim. İşlemci darboğazı yaşayacak olursam UPSCALE ile çözerim. RAM'i 96GB'a çıkararak ileride bir 96 ile daha kolayca yükseltebilmenin yolunu açmış oldum.

GamePad Olarak G5 Pro bakabilirdin aslında yakında g1 gelcek en çok tercih edilenler arasında olacaktır https://www.akakce.com/oyun-kolu/en...dition-kablolu-kablosuz-fiyati,932283533.html

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…