Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Malesef bunu beğenmediğim için almadım. Eski sistemimde bile daha iyi bakır boru sayısı vardı. Artık piyasadaki kule tipi soğutmalar iyi değil sanırım.
Orası doğru fakat testlerde gözle görülür aşırı bir fark göremedim. Fiyat farkını karşılayacağını sanmıyorum. Ayrıca ileride yükselteceğim için şuanlık başka parçaları değiştirmeyi düşünüyorum. Örneğin 96GB ram'e yükseltmek gibi.
Ayrıca yazılım ile ilgilendiğimi belirtmek isterim. Gentoo derleyen biri olarak sürelerin çok önemli olmadığı için 9600x ve 9700x arasında işlem performansı beni çok etkilemeyecektir. (Ryzen 9 almak isterdi gönül ama işte...)
Malesef bunu beğenmediğim için almadım. Eski sistemimde bile daha iyi bakır boru sayısı vardı. Artık piyasadaki kule tipi soğutmalar iyi değil sanırım.
Maalesef bunu beğenmediğim için almadım. Eski sistemimde bile daha iyi bakır boru sayısı vardı. Artık piyasadaki kule tipi soğutmalar iyi değil sanırım.
Orası doğru fakat testlerde gözle görülür aşırı bir fark göremedim. Fiyat farkını karşılayacağını sanmıyorum. Ayrıca ileride yükselteceğim için şu anlık başka parçaları değiştirmeyi düşünüyorum. Örneğin 96 GB RAM'e yükseltmek gibi.
Fakat ileride yükseltme sonucu alacağım (DDR6 çıktığı zaman AM5 platformunun değişeceğini varsayarsak) ?950X3D işlemciyi beslemesi için sıvı soğutma tarafına geçtim. Yoksa kule tipi favorim. Sıvı soğutma karşıtıyım hatta.
9700x ve 9600x arasında %3-15 işlem farkı var benim için tahammül edebileceğim seviyede.
Sorun değil. Şuan için 9600x'e karar verdim ve sipariş geçtim. İşlemci darboğazı yaşayacak olursam UPSCALE ile çözerim. RAM'i 96GB'a çıkararak ileride bir 96 ile daha kolayca yükseltebilmenin yolunu açmış oldum.
Ryzen 5 9600X vs Ryzen 7 9800x3D 1440p oyunculuk için kararsız kaldım. 9800x3D'yi kutulu 21.397, 44 TL'ye almış bulunmaktayım. Daha kargoya verilmedi. İade edip 9600X ile devam etmeyi düşünüyorum. İleride yükseltme yapacağım için şu an için aradaki farkı başka parçalara vermeyi düşünüyorum. Aldığım parçalar aşağıdadır.
AMD Ryzen 7 9800X3D 5.20 GHz AM5 96 MB V-Cache 120 W Box İşlemci en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
Asus ROG Strix X870E-E Gaming WIFI AMD X870E 8400 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 ATX Anakart en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
Galax Geforce 58NZN6MDBBOC RTX5080 16 GB GDDR7 256 Bit Ekran Kartı en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları uygun fiyatlarla n11'de. Kampanyalı ve uygun fiyatlarla satın al.
Gold Step 15 METRE CAT 7 Ethernet Kablosu 10 Gigabit/s 600 Mhz Premium Metal Zırhlı RJ45 Konnektör yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
349,90 TL Gold step 15 metre CAT 7 Ethernet kablosu 10 Gigabit/s 600 MHz premium metal zırhlı RJ45 konnektör.
logitech G G923 Ps5, Ps4 Ve Pc Ile Uyumlu Siyah Yarış Direksiyonu Ve Pedalları - 941-000149 yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
www.trendyol.com
17.019 TL Logitech G G923 PS5, PS4 ve PC ıle uyumlu siyah yarış direksiyonu ve pedalları - 941-000149
Tunçmatik Digitech Eco TSK3673 2.000 VA Line Interactive Kesintisiz Güç Kaynağı arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
www.akakce.com
5.344, 42 TL Tunçmatik digitech eco TSK3673 2.000 VA line ınteractive kesintisiz güç kaynağı.
En ucuz Xbox Series Siyah Kablosuz Oyun Kolu fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Xbox Series Siyah Kablosuz Oyun Kolu özelliklerini incele, 2.437,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
2.678, 06 TL Xbox series siyah kablosuz oyun kolu.