1440p'de 31,5" nasıldır?

Aslında 27" versiyonu da var ama 31,5" istememin sebebi çizim de yapacak olmam. Daha büyüğü aynı fiyatayken de kucugunu almak istemiyor insan.
 
Böyle yorumlar alinca da çok kararsiz kaldim ya. Daha önce hiç 2K kullanmadiğim için neyle karşilaşacağimi bilmiyorum. Bulunduğum konumda da gidip deneyimleyeceğim mağaza yok.
 
Böyle yorumlar alinca da çok kararsiz kaldim ya. Daha önce hiç 2K kullanmadiğim için neyle karşilaşacağimi bilmiyorum. Bulunduğum konumda da gidip deneyimleyeceğim mağaza yok.

Nette biraz araştırırsanız genelde 31.5 inç QHD için ideal uzaklık 85-90cm civarı deniyor. Daha yakından bakmak biraz yorucu olabilir. Yok ben bu uzaklıktan bakarim derseniz hayırlısı olsun.
 
İş için büyük gelmez. Oyun için büyük gelir. Yakından bakarsan büyük gelir ama netlik bozulmaz. Uzaktan bakarsan (en az 50-60cm) normal gelir. Baktığın monitör güzel. Boyut kavramı burada ki yorumlara göre sana karışık gelir. Görmek lazım. Yine de göz alışıyor bir zamandan sonra bunu da belirteyim. Evdeki 50-55 inç TV'ler gözümüze büyük gelmemesi gibi.
 
Ben uzun süre Gigabyte G32QC kullandım. 1440p 32 inch VA panel bir monitör. Benim masam baya büyük standart masalara göre, dolayısıyla buyukluguyle ilgili sıkıntım olmadı çok fazla, zaten aynı anda hem PC hem konsol ile kullanıyordum konsol için 32 inch daha iyi oluyor. Şu anda 27 inch LG 27GB88A kullanıyorum 1440p IPS, ikisi arasında ciddi bir netlik farkı var. Ha nasıl, ben 32 inch olanı kullanırken de rahatsız olmuyordum büyüklüğünden, hatta Dota oynarken falan daha rahat ediyordum, aynı zamanda monitör dizi-film izleme noktasında daha iyiydi, VA olduğu için kontrast baya yüksekti. Yani özetle, bence insanların dediği kadar kötü bir deneyim değil. O zaman sen niye değiştirdin dersen, daha hızlı oyunlar oynamaya başladım VA'nın motion sorunu batmaya başladı, IPS de 32 inch olarak seçenekler çok kısıtlı mecburen 27 inch aldım.

İs için 32 inch çok güzel, pandemide evden çalışırken bagliyordum is bilgisayarini Excel'de çok rahat ettim.
 
Baktığın G3223D, monitör gayet iyi bir monitör. Genelde konsollar için kullanılır ve görüntü kalitesi gayet iyidir.

Ayrıyeten 2K çözünürlükte 32 inç için "Kötü olur, pikselleri sayarsıın." falan diyenleri dinlemeyin: Resim üretme kalitesi sadece PPI değerine bağlı değil yani PPI değeri sadece etkenlerden bir tanesi.
Öte yandan, Windows için en ideal PPI değeri 81 PPI ile 110 PPI arası. Benim için sınır 82 PPI yani 27 inç 1080p ama 32 inç 1080p monitör kullananlar yok mu? Var. Hatta 1080p 55 inç televizyon kullananlar da var ki monitörlerin paneli daha kaliteli oluyor genelde.
O halde bu pikselleri sayarsınız tarzı ilkel düşünceleri yayanları dinlemeyin.

Sonuç olarak, ekranın büyüklüğü göz önüne konunca yakından bakmazsanız gayet iyi bir deneyim sunar size. Yakından (20-30 cm veya daha alt mesafeler) 32 inç monitöre bakılmaz zaten hatta 27 inç monitöre bile bakılmaz. Göz sağlığınız için zararlıdır.
 
Yakın zamanda gigabyte m32q modelini aldım. 32 inç 2k monitör. Monitöre mesafem yaklaşık 85-90 cm. Bu mesafeden bakarken ekran çok net görünüyor. Önceki monitörüm 27 inç 1080p paneldi. Ekran netliği olarak şimdiki monitörüm çok çok önde. Kısaca monitöre olan mesafeniz önemli.
 

Geri
Yukarı