144Hz monitörde G-Sync önemli mi?

Nurullah Çelik

Kilopat
Yer
Anamur - MERSİN
Daha fazla  
Meslek
İtfaiyeci
Merhaba arkadaşlar.
GTX1070 ekran kartım var, 144Hz monitör arayışı içindeyim. Bana 144Hz monitör yeter mi, yoksa G-Sync özelliğide olmalı mı?
Çok aşırı oyun oynayan biri değilim. 144Hz yeter diye düşünüyorum. Farkını anlayamam sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
1080p ile bahsettiğin monitör 144hz belki yetmez çünkü kart ile bazı oyunlarda 144hz yi aşarsın yırtılmalar oluyor. G-Sync al 60hz al muhtemelen benim gibi sende 60hz üstünü farketmezsin.. Fırsatları kollayıp KDV indirimlerine denk getirir isen 1 ay önce bu 4K G-Sync Monitör 2300 TL idi. Şimdi ise:

Acer Predator XB281HKBMIPRZ 28" 1ms (DVI-D+HDMI+Display) Fiyatı

1080p ile bahsettiğin monitör 144hz belki yetmez çünkü kart ile bazı oyunlarda 144hz yi aşarsın yırtılmalar oluyor. G-Sync al 60hz al muhtemelen benim gibi sende 60hz üstünü farketmezsin.. Fırsatları kollayıp KDV indirimlerine denk getirir isen 1 ay önce bu 4K G-Sync Monitör 2300 TL idi. Şimdi ise:

Acer Predator XB281HKBMIPRZ 28" 1ms (DVI-D+HDMI+Display) Fiyatı
Teşekkür ederim bu monitörü takip edeceğim ama bana çok büyük diye düşünüyorum.

Bu tür fırsatlar hep oluyor. Ben zamanında VG2401-2 1ms 144hz monitörümü 1400 TL civarı iken yine bir indirim zamanı 1000 TL civarı aldım. 900 TL ye sattım. Şuan kullandığım monitör 3300 TL civarı iken 2800 TL civarı aldım.

Fırsatları kovalayarak kurdum sistemi bunuda takio ederim. Yanliz bana hem fiyat hem de boyut olarak fazla geldi. 24inc beni fazlasi ile tatmin edecektir. Sana sorum kullanmış biri olarak soruyorum gsync olmalı mi ? [emoji3]

G-Sync ekranda oluşan yırtılmaları engellemek için. Ekran yenileme frekansı ne olursa olsun G-sync ve Freesync oldukça yararlı teknolojiler. Fps dalgalanmalarında fazlasıyla yırtılma oluyor, 144Hz'in üstüne çıkmasan bile bu durumla karşılaşabilirsin.

Benim için 30 FPS yeterlidir bu nedenle önemli olan benim için hertz değil. 60hz bana yetiyor. 60 FPS üstü alır isen 60hz üstüne çıkacağı için yırtılma olabilir yırtılma olmaması için G-Synch kesinlikle olmalı. 144hz bile olsa G-Sync olmalı çünkü. Ama 60hz G-Synch daha ucuz olacağı için sen 60 yada 75hz G-Synch al yırtılmaları kafadan at.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı