144Hz'den 240Hz'e geçilir mi?

Kare çizilme süresi farkına bakıp ikisi arasındaki fark aynı denemez. Hz yükseldikçe giderek daha az bulanık bir ekrana da bakıyoruz aynı zamanda. Hareketler kare atlamadan ekrana gelmeye başladığı için asıl fark orada ortaya çıkıyor. O konunun bilimselliği yalnızca başlıkta bir kelime.
Zaten 60Hz bulanıklığı ve 75Hz bulanıklığı farkı, akıcılık farkı ile 144Hz ve 240Hz arası olanlarla aynı iddiası var o konumda, 60Hz monitörü olan birinin 75Hz alması ne kadar mantıklıysa 144Hz olan birinin 240Hz alması da o kadar mantıklı hatta 240FPS hedefi nedeniyle belki daha bile az mantıklı.

360Hz altındaki tüm yenileme hızlarını kullandım, sadece birkaç sayıyı birbirine bölerek yargıda bulunmuyorum.

Düşünceleriniz için teşekkürler.
 
Yalnız bunlar iddia olamaz. Düşünceler ortaya konmuş, testler yapılmış, deneme ürünleri ve en nihayetinde tüketiciye kadar gelmiş bir teknoloji var ortada. Sana, bana başka olamaz doğal olarak.

60Hz'den 75Hz'e geçişin çok gerekli bulunmama nedeni genel olarak ortalama bir sistemin bile rekabetçi oyunlarda 100+ FPS değerlerini görüyor oluşu. Yani geçiş yapılacaksa 144Hz tercih etmek o nedenle mantıklı. Her ne kadar aradaki süre aynı oranda azalıyor olsa da bir saniye içinde bir tarafta 25 değer tarafta 96 kare çiziliyor ekstradan, yani netlik tarafında çok fark oluşuyor. Onun dışında mevcut donanım gecikmeleri, pinge işaret eden internet gecikmelerini üst üste ekleyince birkaç MS bile kazanç her türlü iyidir. Yeterli FPS alındığı durumun peşin kabulü ile yorumluyoruz doğal olarak.
 

Geri
Yukarı