14700KF için ekran kartı tavsiyesi

Bütçe
25-40 bin TL
Her ikisi de bütçemi aşıyor 😂
Bütçe var ise;

Zotac Trinity OC mi 900 TL daha ucuza MSI Ventus OC mi? Gönlüm Zotacta ama Trinity soğutmasını da eleştirenler vardı.
Ayrıca bütçe zorluyorsa 4080 almak yerine 7900XTX alın. 4080 ile saf güçte zaten eşit. 4070Tİ kartını da tokatlıyor.

AMD yazılımsal sorunlarıyla değil de hem şu anda ACC ve iRaingde NVIDIA daha önde. Hem de DLSS 3.5 ile işler değişiyor. Mevcutta önde olabilir ama bir kaç yıl sonra DLSS ekmeğini daha net yiyebilirim. AMD tarafında 7900XT'ye de yazılımsal desteklerin geleceğini düşünüyorum ama ya gelmezse gibi sorular var.
Sakın o AMD almayın hocam, gidin 4070 Ti veya 4080 alın pişman olmucaksınız
O şekilde olması taraftarıyız.
4080 aşağısı ayıp olur.
Böyle diye diye cüzdanı kuruttuk ama bir kere topluyoruz sonuçta.

Butçeden daha çok sırasıyla şunlara odaklanabiliriz. Hem daha iyi bir şekilde yol alabiliriz.

1) Galax ex gamer 1-Click OC 28.762 TL mi Gigabyte RTX 4070 Ti Gaming 25899 TL mi? Birine karar verdikten sonra;
2) Bu sorudan sonra üzerine 5-6 bin koyup ikinci el 4080 mi yoksa üzerine 10-12 ekleyip tüm bütçeyi zorlayıp sıfır 4080 mi?

Pahalı konusunda da kaç TL'ye aldığımı bilerek yazmadım o konuda ekstra konuşmalar olmasın diye. Ama benim için önemli olan şeyler vardı. Melesa Type-C. Veri aktarımında sıkça kullanma amacıyla. Anakartta 2 tane var. Kasada da 1 tane. Mobil cihazlarımıda da sıfır sıkıntı ile kullanabilirim. Kasa ve Anakartta ekstra indirim vardı. Güç kaynağında da HB üzerinde gece indirim yakalayınca aldım. Fiyatları sizin için yazayım:
MSI MAG Z790 TOMAHAWK MAX WIFI8967
Intel Core i7-14700KF Kutulu14299
G.SKILL RAM Gskill D5 6400 32GB C32 TridentZ Z5 RGB K24890
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD2179
MSI MAG A850GL PCIE5 850W4249
MSI MAG CoreLiquid E360 ARGB4703
MSI MPG Gungnir 300R Airflow Siyah5139
Toplam: 44.428 (MSI iadesi hariç) MSI'dan 900 TL iade gelecek. Onla beraber 43.528.
Bu kadar yüksek bütçede 2.el kartlara yönelmen taraftarı değilim. 4-5K için başının ağrısına değmez. Tavsiyem sıfır 4080 almanız yönünde.

Zotac Trinity OC mi 900 TL daha ucuza MSI Ventus OC mi? Gönlüm Zotac'ta ama Trinity soğutmasını da eleştirenler vardı.

AMD yazılımsal sorunlarıyla değil de hem şu anda ACC ve iRaingde NVIDIA daha önde. Hem de DLSS 3.5 ile işler değişiyor. Mevcutta önde olabilir ama birkaç yıl sonra DLSS ekmeğini daha net yiyebilirim. AMD tarafında 7900XT'ye de yazılımsal desteklerin geleceğini düşünüyorum ama ya gelmezse gibi sorular var.

Hocam DLSS var evet ama AMD tarafında da FSR var ve şunu söyleyim bu sistem zaten 4K sistemi. 4K'da FSR açsan emin ol görüntü kaybını anlamazsın. RT açsan zaten kart saf güçte çok daha güçlü hani RT açmış hali bile 4070 Ti'ı dövüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zotac Trinity OC mi 900 TL daha ucuza MSI Ventus OC mi? Gönlüm Zotacta ama Trinity soğutmasını da eleştirenler vardı.

AMD yazılımsal sorunlarıyla değil de hem şu anda ACC ve iRaingde NVIDIA daha önde. Hem de DLSS 3.5 ile işler değişiyor. Mevcutta önde olabilir ama bir kaç yıl sonra DLSS ekmeğini daha net yiyebilirim. AMD tarafında 7900XT'ye de yazılımsal desteklerin geleceğini düşünüyorum ama ya gelmezse gibi sorular var.

Bir kere al sağlamını al kafasındayım ben de.

Hocam ozaman sizin için bütçe çıkarayım biraz daha.

41.300TL

Bu parçalar için aşırı pahalı hocam ya.

Üzerine 7900XTX çakın bi tane.

Hocam sizinkini topladım 45542. Yanlış mı yaptım? çıktı benim toplam 43528.
İşlemcide hem tek hem de çokluda intel %20 civarında önde. PSU ATX3.0 desteği olmasını istedim özellikle, anakart bana 9 binden aza geldi ama itopyada vs. 12 civarında ve daha güncel chipset.RAMler hem frekans hem de gecikme olarak Kingston geride ama onu da çok düşünmüştüm vs ama sizinkiyle bütçe anlamında kafa kafaya diyebiliriz. :)

Hocam sizinkini topladım 45542. Yanlış mı yaptım? çıktı benim toplam 43528.
İşlemcide hem tek hem de çokluda intel %20 civarında önde. PSU ATX3.0 desteği olmasını istedim özellikle, anakart bana 9 binden aza geldi ama itopyada vs. 12 civarında ve daha güncel chipset.RAMler hem frekans hem de gecikme olarak Kingston geride ama onu da çok düşünmüştüm vs ama sizinkiyle bütçe anlamında kafa kafaya diyebiliriz. :)
Ramler FPS'e 0 etkisi olacak aradaki fark en fazla 1-2 FPS oynatır. Tekrardan 1 combo daha paylaştım onun fiyatı 41K. İşlemci olarak bakarsak tek ve çoklu çekirdek gücü olarak önde olsa dahi oyun performansında geride.

Etiketlerde neden "galax 2070 ti", "gigabyte 2070 ti gaming" var?
Düzeltildi 🥶🫣

Ramler FPS'e 0 etkisi olacak aradaki fark en fazla 1-2 FPS oynatır. Tekrardan 1 combo daha paylaştım onun fiyatı 41K. İşlemci olarak bakarsak tek ve çoklu çekirdek gücü olarak önde olsa dahi oyun performansında geride.
İkinci sistemi gördüm. artılar eksiler vardır sonuçta ama özellikle ekran kartı tavsiyenize bakacağım. AMD taradını performans vs olarak detaylı incelemem gerekecek.

RX 7900XTX alın kesinlikle. VRAM konusunda sıkıntı yaratmaz driver konusunda da sıkıntı yaratmayacaktır.
Driver konusunda sıkıntı yaratmayacak ama nvidia gibi de driver gelmeyecek. Bir oyun çıkıyor oyun çıktığı gibi Nvidia o oyuna yönelik bir güncelleme yayınlıyor. AMD tarafı bu kadar hızlı değildi çok uzak olmayan döneme kadar. Ama VRAM ve performans olarak haklısınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı