14700KF için soğutucu önerisi

ugrpkdr

Hectopat
Yer
Mardin / Kızıltepe
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
RAM
48gb Ram
Ekran kartı
Nvidia Geforce RTX 4080 Super
Anakart
Rog Strix z790-F Gaming Wifi II
İşlemci
i7 14700kf
Merhaba. Ben de geçtiğimiz günlerde bilgisayarımı eşe DOS'ta sorarak güncellemeye karar verdim. Pek anlamadığım için de bir şeylerde yanlışlık yaptım. Bir parçayı güçlendirdim onu desteklemek için başka parçayı da al dediler onu aldım şunu da al diye diye benim işim karman çorman bir hal aldı. İmkanınız varsa bana ufak bir yardımda bulunur musunuz? Sistemim.

" İşlemcim 14700KF -48 GB RAM - ekran kartım geforcce RTX 4080 Super- ana kartım ROG STRIX Z790-F Gaming Wi-Fi II".

Sorum şu: Şu anki kasama göre 240mm sıvı soğutmam vardı o da anakartım ile uyumlu olmadığı için değiştirmem gerekiyor bu işlemciyi kaldırması için 360mm ve üzeri bir sıvı soğutma mı almalıyım yoksa Noctua nh D15 yeterli olur mu? Sıvı soğutma alırsam kasamı da değiştirmem gerekecek bu sefer de 360mm uyumlu bir kasaya ihtiyacım olacak. Anlayacağınız iş iyice sarpa sarmaya başladı. Bir tarafta kasa + sıvı soğutma mı alsam diyorum bir tarafta kule tipi soğutma mı alsam diyorum. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu öneri daha mantıklı geldi, yavaş yavaş gelişen işlemcileri soğutmak ayrı bir dert haline geldiğinden 420mm yeni bir standart olmaya aday gibi duruyor. bencer fiyata 420 + yine güzel bir markanın kasası alınabiliyorken kaçırmamak gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı