14700KF mi yoksa Core 7 265K mi?

Relaquentt

Centipat
Daha fazla  
Baslikta da belirttigim gibi mu iki islemci arasinda kaldim. Hangisini tercih etmeliyim? Yalnizca oyun oynamiyorum. AMD tercih etmiyorum. Ekran karti olarak RTX 5070 Ti tercih ediyorum.

265K daha güncel bir işlemci ve daha yeni mimariye dayanıyor. 14700 serisi aşırı güç tüketen bir seri olduğu için soğutma ve yüksek anakart masrafını da katmak lazım.

Z890-P+265KF var bende, sorun varsa yanıtlyabilriim.

Core Ultra serisi microcode ve ME firmware güncellemeleri ile şu an oldukça stabil. Oyun performansı da çıktığından bu yana iyileştirildi. Olmuşken Core Ultra olmalı tabii ki.

Core Ultra serisi microcode ve ME firmware güncellemeleri ile şu an oldukça stabil. Oyun performansı da çıktığından bu yana iyileştirildi. Olmuşken Core Ultra olmalı tabii ki.
Tavsiyeniz icin tesekkur ederim. Evet ben de anakart olarak Z890-P Wi-Fi almayi planliyorum. Suanki sistemime gore saglam bir iyilestirme olacagini dusunuyorum. (Suanki sistem Z790 + 13600KF + 4060 Ti) Sivi sogutma icin 240mm yeterli olacak midir yoksa 360mm gerekir mi?

240mm yeterli olacak midir yoksa 360mm gerekir mi?
Default Intel ayarları ile kullanacaksanız yeterli. Ancak 360mm alma şansınız varsa daha mantıklı olur. Ben Core Ultra 9 285K ile 420mm Liquidd Freezer III kullanıyorum. 360mm size fazlaca yeterli gelir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı