14700KF sistem oyunlarda Out of Memory hatası veriyor

Hasoor

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, çoğu oyunda out of Memory hatası alıyorum hatanın ekran görüntüsünü de ekleyeceğim. Hata aldığım oyunlar %99 Unreal Engine oyunları (inZOI, robocop: Rogue City ve birçok bağımsız yapımcı oyunlar) şu an aklıma gelen örnek olarak verebileceğim oyunlar bunlar. Bilgisayara format bile attım değişen bir şey olmadı, oyunlar açıldıktan bir süre sonra almıyorum hatayı, oyunlar direk açılmıyor. Ya açılmadan kapanıyor ya da açılırken Out of Memory hatası veriyor. PC özelliklerimi de ekran görüntüsü olarak bırakıyorum. Sanal bellek yükseltme yaptım bir faydası olmadı.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-09-07 120500.png
    Ekran görüntüsü 2025-09-07 120500.png
    89,4 KB · Görüntüleme: 21
  • Ekran görüntüsü 2025-09-07 120447.png
    Ekran görüntüsü 2025-09-07 120447.png
    75,8 KB · Görüntüleme: 21
Arkadaşlar merhaba, çoğu oyunda out of Memory hatası alıyorum hatanın ekran görüntüsünü de ekleyeceğim. Hata aldığım oyunlar %99 Unreal Engine oyunları (inZOI, robocop: Rogue City ve birçok bağımsız yapımcı oyunlar) şu an aklıma gelen örnek olarak verebileceğim oyunlar bunlar. Bilgisayara format bile attım değişen bir şey olmadı, oyunlar açıldıktan bir süre sonra almıyorum hatayı, oyunlar direk açılmıyor. Ya açılmadan kapanıyor ya da açılırken Out of Memory hatası veriyor. PC özelliklerimi de ekran görüntüsü olarak bırakıyorum. Sanal bellek yükseltme yaptım bir faydası olmadı.

VRAM hocam bu. Yeterli VRAM yok diyor.

Aynı durumu yaşadım. Ne yaparsam yapayım bu hatayı alıyordum. Ekran kartının driverlarını güncellemeyi dene. Bende öyle geçmişti

Yani 16 GB 4080 Super ekran kartım var nasıl VRAM yetmeyebilir inZOI gibi bir oyuna?

Daha yeni güncelledim, sürekli güncel tutuyorum zaten.

577 sürümüne geç. Yeni sürümler sorunlu olabiliyor.

1920x1080, her oyunda olmuyor ama dediğim gibi. Cyberpunk açıyorum 4k sorun yok mesela.

Onun için silip 577 sürümünü indirip kurmam gerekiyor dimi?
Evet.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı