15.000-16.000₺ sistem tavsiyesi

Bütçe
15.000-16.000₺

ihsan007

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, eski bilgisayarımı 2 sene önce oyun oynamamak üzere sattığım için, yeni bir sistem toplamaya karar verdim kullanmakta olduğum laptop kanser etti GT920M ekran kartı ile, 15.000-16.000 ₺ seviyesinde tavsiyelerinizi bekliyorum monitör dahil.

Yukarıda hızlıca yaptığım bir sistem mevcut, aslında istediğim RAM miktarı 32 GB ancak ucuz RAM'lerin MHz değerleri düşük geldiği için 16 GB yaptım ileride eklemek üzere. Ekran kartını ise GTX1660 alacaktım hızlı bir karar ile değiştirdim daha uygun bir kart önerebilirsiniz.
İşlemciyi Intel istememin sebebi stabil çalışması, ikna olur isem AMD işlemci düşürüm Intel'i %70 istiyorsam AMD işlemci %30 diyebilirim. Ayrıca işlemciyi çok yüksek almamın sebebi, oyun görüntü kaydı, Premiere Pro gibi uygulamalar kullanacağım için. Oyunları zaten yüksek ayarlarda oynamıyorum 1080P yüksek FPS vermesi yeterli, tabii yüksek FPS'değerinin yanında oluşturduğu kareleri düşük bir tepkime süresi ile oluşturmasını istiyorum (ms), yıl başına kadar araştırmaya devam edeceğim.

Siz sormadan ekleyeyim: Disk bulunmama sebebi elimde ki mevcut olanları kullanacağım, ve güç kaynağı da mevcut yani önerilerinize SSD- M.2 SSD-HDD ve güç kaynağı eklemezseniz sevinirim.

İşlemciyi i9 10850K ile değiştirmeye karar verdim, 4.478 ₺ şuan Vatan'da 10900K Ankara'da görünmüyor. 1000 ₺ daha düştü, yani yukarda yazana göre, 14.440₺ şu anda

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi ı7 10. nesil düşünebilirsin diğer parçalara göre işlemci yüksek geldi bana hocam.

Elinizdeki PSU modeli nedir? Ayrica oyun oynayacaginizi belirtmissiniz, klavye ve mouse olarak daha iyi bir şey almak daha iyi olur bana gore.
Cooler master'ın eski bir PSU'su ancak 700w ve 80+ sertifikası bulunmamakta, 8+8 İşlemci için güç girişi ekran kartı için ise 16+16 pin çıkışları bulunmakta, daha önce min 500w güç isteyen ekran kartı ile birlikte kullandım, şuanki sistem +100w istiyor en fazla tahminimce besleyebileceğini düşünüyorum boşuna para vermek istemiyorum. Klavye ve fareyi ilerde alacağım ilk etapda kablosuz işimi görecektir.
Şuan tek sorunum i9 10850K için, Kasama uygun soğutucu bulamadım. Üst tarafında 2 adet 120mm fan yeri mevcut ancak sıvı soğutmanın sığabileceğini düşünmüyorum, Egzoz fan yerine tek fanlı sıvı soğutma alsam nasıl olur?

Cooler master'ın eski bir PSU'su ancak 700w ve 80+ sertifikası bulunmamakta, 8+8 İşlemci için güç girişi ekran kartı için ise 16+16 pin çıkışları bulunmakta, daha önce min 500w güç isteyen ekran kartı ile birlikte kullandım, şuanki sistem +100w istiyor en fazla tahminimce besleyebileceğini düşünüyorum boşuna para vermek istemiyorum. Klavye ve fareyi ilerde alacağım ilk etapda kablosuz işimi görecektir.
Şuan tek sorunum i9 10850K için, Kasama uygun soğutucu bulamadım. Üst tarafında 2 adet 120mm fan yeri mevcut ancak sıvı soğutmanın sığabileceğini düşünmüyorum, Egzoz fan yerine tek fanlı sıvı soğutma alsam nasıl olur?
PSU modelini yazarsaniz daha iyi olur.

İntel de kararlı mısınız? 14000TL'ye kendime sistem topladım ben de AMD tabanlı bir sistem oldu.
İsterseniz yardımcı olabilirim AMD isterseniz.
120mm ise sığar neden sığmasın?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı