15.000-30.000 TL 3D yazıcı önerisi

kerimdag

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar,

3D yazıcı almayı düşünüyorum ancak birkaç model arasında kararsız kaldım. Daha önce hiç 3D yazıcı kullanmadım ve başlangıç olarak genellikle oyun ve karakter figürleri basmayı planlıyorum. Bu doğrultuda bana önerebileceğiniz bir marka/model var mı? Ya da benim düşündüğüm modeller arasından hangisini tercih etmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bütçem: 15.000 - 30.000 TL

Düşündüğüm Modeller:

1. Bambu Lab A1: Araştırmalarıma göre tam bir fiyat/performans ürünü. Ancak renkli baskı yapmak istiyorum çünkü boyama yeteneğime güvenmiyorum. Sizce A1 Combo modelini mi tercih etmeliyim, yoksa düz A1 modeli yeterli olur mu? Bazı forumlarda Combo’nun gereksiz filament israfına neden olduğu ve baskı süresini önemli ölçüde uzattığı yazıyordu, bu yüzden kararsızım.
  2. Bambu Lab P1P & Creality K1: Alternatif olarak bu modelleri de düşünüyorum ancak hangisinin benim için daha uygun olacağı konusunda emin değilim.

Bu modellerden hangisini seçmeliyim veya başka bir öneriniz var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler

merhaba,

3D yazıcı almayı düşünüyorum ancak birkaç model arasında kararsız kaldım. Daha önce hiç 3D yazıcı kullanmadım ve başlangıç olarak genellikle oyun ve karakter figürleri basmayı planlıyorum. Bu doğrultuda bana önerebileceğiniz bir marka/model var mı? Ya da benim düşündüğüm modeller arasından hangisini tercih etmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

bütçem: 15.000 - 30.000 TL.

düşündüğüm modeller:

1. Bambu Lab A1: Araştırmalarıma göre tam bir fiyat/performans ürünü. Ancak renkli baskı yapmak istiyorum çünkü boyama yeteneğime güvenmiyorum. Sizce A1 combo modelini mi tercih etmeliyim, yoksa düz A1 modeli yeterli olur mu? Bazı forumlarda Combo'nun gereksiz filament israfına neden olduğu ve baskı süresini önemli ölçüde uzattığı yazıyordu, bu yüzden kararsızım.
  2. Bambu Lab p1p & Creality k1: Alternatif olarak bu modelleri de düşünüyorum ancak hangisinin benim için daha uygun olacağı konusunda emin değilim.

Bu modellerden hangisini seçmeliyim veya başka bir öneriniz var mı? Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.

Karakter figür basımında en temiz baskıyı sla yazıcılar verir, ama ev ortamında kullanımı rahatsız edebilir. Benim ilk yazıcım Creality ve sorunlar yaşadım, hem Reddit olsun hem de YouTube olsun çokça sorun ve çözümü ile karşılaştım. Şimdiki yazıcım ise A1 ve çok memnunum. Boyama yeteneğiniz güvenmiyor iseniz combo en iyi tercih olacaktır. Dediğiniz gibi atık fazla yapıyor onu birkaç ayar yaparak azaltabiliyorsun ama süreyi uzatıyor.

Creality K1 ise çıkardıkları sorunlu cihazlardan biri diye biliyorum.

Karakter figür basımında en temiz baskıyı sla yazıcılar verir, ama ev ortamında kullanımı rahatsız edebilir. Benim ilk yazıcım Creality ve sorunlar yaşadım, hem Reddit olsun hem de YouTube olsun çokça sorun ve çözümü ile karşılaştım. Şimdiki yazıcım ise A1 ve çok memnunum. Boyama yeteneğiniz güvenmiyor iseniz combo en iyi tercih olacaktır. Dediğiniz gibi atık fazla yapıyor onu birkaç ayar yaparak azaltabiliyorsun ama süreyi uzatıyor.

Creality K1 ise çıkardıkları sorunlu cihazlardan biri diye biliyorum.

Çok teşekkür ederim A1 combo alacağım büyük ihtimalle boya ile güzel yapabileceğimi zannetmiyorum boşuna israf etmeye gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı