15.000 TL'ye 3D yazıcı önerisi

FDMlerde bilmen gereken şeyleri özetleyemem ama tavsiye olarak Prusaslicer dökümanlarını okumanı tavsiye edebilirim. Hem slicerı öğrenirsin hem de olası hataların görselleri aklına kazınır, sorun yaşayınca nereye bakman gerektiğini bilirsin.

Ben FDM'de hıza ve ürün fiyatına bakıyorum, zaten Prusa alsan da FDM olduğu sürece baskı kalitesinde dikkate değer bir fark göremezsin. Bende Neptune 4 var, öncesinde Ender 3 V2 vardı. İkisi de güzel baskı verir ama N4, V2'ye göre rahat 3-4 kat hızlı basıyor. Daha ucuz ve yavaş olması kötü bastığı anlamına gelmiyor FDM'de. Bunlar V2 baskıları:

Eki Görüntüle 2259567

Bu da N4 baskılarından biri, başka örneklerde var YT sayfasında:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim SE önerme sebebim deneme amaçlı iş amacının olması, 3 Neo'yu zaten değerlendirmeye katmıyorum. KE'de K1 benzeri hotend olduğu için biraz soru işaretli. N4 olur, 9K'ya düştü ama SE başlangıç için daha kolay olabilir.

Uğraşırım diyorsan N4 daha iyi tabii.

pro,max,plus aralarında ki fark nedir? önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkürler.
ortalama 2 ay sonra almayı planlıyorum ama önceden araştırmamın bir zararı da yok.
N4 daha iyi diyorsanız ona bakarım uğraşmakta bir problemim yok halledebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı