Üstadım ilgin için çok teşekkür ederim öncelikle.
Ben neden 6950x ile 6850k arasında takılı kaldım hiç bilemiyorum. Önermiş olduğun işlemci fiyat / performans olarak tam ayarında olmuş bunu nasıl gözden kaçırdım anlamadım.
Ekran kartı pek bi fiyat farkı yok ama olabilir. Gigabyte her zaman farovim aslında.
Kasa kesinlikle ön panelde daha fazla USB girişi olduğu için bunu tercih edeceğim. Bazen aynı anda 4-5 tane Flash Bellek kullanmak durumunda kalabiliyorum.
Klavye - Mouse kablosuz ve biraz da sade olmasını tercih ederim açıkçası ama bunlar da fena durmuyor.
Monitörlere gelirsek Curved Monitörü hiç bir zaman tercih etmiyorum o yüzden monitörde değiişiklik olmaması daha iyi olacak.
Bizim topladığımız sistem tek monitör ve 32 GB RAM li hali 29.000 TL idi sizinkinde ise çift monitör ve 64GB RAM ile 29.000 TL işte sadece bunun için bile çok teşekkür ederim.
Şu anda tek derdim;
Klavye-mouse değiştirsem mi?
Hala monitör 2'lisinde kararsızlık var.
Güç kaynağı 1.100W yeterli gelir mi diye düşünüyorum.
Son olarak Nvidia'nın Singapur şubesinde çalışan bir arkadaşım, işlemci ve ekran kartında soğutma sağlayan sıvı soğutmalı kasalara bakmamı önerdi. Ben ilk defa duyuyorum var mıdır, varsa nasıldır, en önemlisi tabiki fiyatı makul seviyede midir?
Anladığım kadarıyla, topladığınız sistem 29.000-30.000 TL civarı. Önerim budur:
İşlemci: İ7 6900K
Anakart: ASUS X99 Deluxe-II
RAM: Corsair Vengeance LED 64 (8x8) GB 3200 Mhz
Ekran Kartı: Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming (2-SLI)
HDD: Seagate Barracuda 3 TB 7200 RPM (2 Adet)
SSD: Samsung 960 Evo 500 GB
İşlemci Soğutucu: Corsair H115İ Extreme
Kasa: Aerocool Xpredator 2
Güç Kaynağı: Aerocool Strike-X 80+Gold 1100 W
Monitör 1: LG 34UC98-W
Monitör 2: Acer XB281HKBMIPRZ
Klavye: Logitech G710+
Mouse: MSI Interceptor DS300
Toplam 29.647 TL
Teknobiyotik'ten toplandı.