maodon
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Elektrik Teknisyeni
ETS benim sistem bile açıyordu ekran kartım bozuldu hd 5570 nasılmı oluyor dersen bu işlemcilerin temeli hep AMD Athlon x6 eşit r5 bu yüzden pahalı işlemciye para vermek bana mantıksız geliyor.Bütçe varsa tabii ki de evet ancak madem sıfırdan ilerliyorsunuz, AM4'e bu kadar para harcamayı pek mantıklı bulmuyorum. Sebebi ise, ileride yükseltme yapmak istediğinzde mevcut soketinize yeni model ile değişim yaparken elinizde pek alternatifiniz olmayacak. x3d ailesi var fakat onunda ileriside yoktur yani. Ryzen, 7 ve 9 serileride var fakat oyun için gereksiz bir tercih olur.
Dilerseniz AM5'e yönelelim. Bu platformun çıkışı daha 1.5 sene oldu diye biliyorum ve yanılmıyorsam 2027'e kadar desteği devam edecek yani daha uzun ömürlü bir seri. Kafanız rahat olur bir süre anakart değişimiyle v.s. uğraşmazsınız.
Fakat bu seri DDR5 destekli bilginiz olsun, DDR5 ram alınması gerekli.
Ryzen 3 4300G kullanıyorum ben, yaklaşık 4 sene oldu kullanalı ve açıkcası memnun diyebilirim. Pek fazla oyun oynamıyorum da arada LoL, ETS ve GTA 5 oynarım. LoL de orta grafiklerde 100FPS vermeye başladı, şu sıralar optimizasyonu bozmaya başladı, ETS 2 de 1080p low da 35-45 arası, Gta 5 standart sürümde hikaye modunda 1080p low da 50-55, Online da ise 30-40 arası gidip geliyor.
Yanlış hatırlamıyorsam Rx 550 ve Gtx 750 Ti arasında bir dahili gpu gücü var.
Sevmediğim tek kötü yanı, işlemci olarak gücü çok düşük yani ryzen 3 1200 gibi komik bir modele 4.nesil işlemci nasıl denk nasıl olabiliyor anlamıyorum. Bununla birlikte harici ekran kartı takmak istediğimde de pek seçeneğim olmuyor. Gtx 1660S üstünde darboğaz yapıyormuş. 5600G'de dahili gpu gücü benzer, işlemci gücü de Ryzen 5 5500'e denk diye biliyorum arada küçük farklar olabilir yine.