15.000 TL bütçe ile R5 2600 RX 570 sisteme neler yapılabilir?

579182

Decapat
Merhaba, bilgisayar hakkında pek bilgim yok genelde ama bazı şeyleri biliyorum ve bilmediğim konularda yardıma ihtiyacım var, daha bilgisayarımın parçalarının tam olarak ismini bıle hatırlamıyorum. Bildiklerim bunlar;
İşlemci - AMD Ryzen 5 2600 six-Core Processor 3.40 GHz.
RAM - 8 GB Corsair ama kaç MHz bilmiyorum DDR3 ya da DDR4.
Anakart - ASUS Prime A320M-F
Ekran kartı - ASUS strix- AMD Radeon RX570.
PSU - bilmiyorum.

Bu sisteme neler yapabilirim 15.000 TL bütçe ile?
Şu an düşündüklerim anakart, 16x2 RAM DDR4-DDR5 (kaç MHz hiçbir fikrim yok),işlemci belki olabilir, kasa, 1 TB SSD.
Şimdi sizden yardım istiyorum neler yapmalıyım? Hangi RAM veya anakartı almalıyım? İşlemciyi ileride iyi bir ekran kartı alırım diye darboğaz yapmayacak şekilde iyi bir işlemci vs istiyorum.
MHz değerleri anakart veya işlemci sınırlıyormuş galiba. Şimdi 32 GB 4000 MHz RAM alsam işlemci geride olduğu için kısıtlayacak diye duydum. Mesela 3000'e sabitleyecek diye biliyorum. Bu konularda yardıma ihtiyacım var bana bir şeyler önerebilir misiniz?

Merhaba, bilgisayar hakkında pek bilgim yok genelde ama bazı şeyleri biliyorum ve bilmediğim konularda yardıma ihtiyacım var, daha bilgisayarımın parçalarının tam olarak ismini bıle hatırlamıyorum. Bildiklerim bunlar;
PSU - bilmiyorum.

Şu an düşündüklerim anakart, 16x2 RAM DDR4-DDR5 (kaç MHz hiçbir fikrim yok),işlemci belki olabilir, kasa, 1 TB SSD.
Şimdi sizden yardım istiyorum neler yapmalıyım? Hangi RAM veya anakartı almalıyım? İşlemciyi ileride iyi bir ekran kartı alırım diye darboğaz yapmayacak şekilde iyi bir işlemci vs istiyorum.
MHz değerleri anakart veya işlemci sınırlıyormuş galiba. Şimdi 32 GB 4000 MHz RAM alsam işlemci geride olduğu için kısıtlayacak diye duydum. Mesela 3000'e sabitleyecek diye biliyorum. Bu konularda yardıma ihtiyacım var bana bir şeyler önerebilir misiniz?

15 bin o sisteme harcayacağına onu satıp 20 bine sistem al.

PSU - bilmiyorum.

O kadar seyle ugrasana kadar o sistemi sat.
Bunu al.
Eline para geçince de kasa ve psu'yu satip değiştirirsin.

Bunu al.
Eline para geçince de kasa ve PSU'yu satip değiştirirsin.

PSU da ne varmış Thermaltake kötü bir markamı.

Bunu 2x8 RAM yapıp al, onu sat. Bize PSU'nun marka modelini de söyle. Bunun PSU da değişmeli, seninki iyiyse buna takarsın. Sonra onu satınca orta yollu bir ekran kartı alırsın buna.

Bütçen 20k'ya çıkabilirse yukarıda önerilen daha iyi bir seçenek ama.

Bunu al.
Eline para geçince de kasa ve PSU'yu satip değiştirirsinya.
Powerboosttu sanirim ya da sistemleri karistiriyorum. Degistirmiste olabilirler. Yapiyorlar arada stok bitince. Thermaltake oldugunu gorsem ekleme yapmazdim. Bal gibi alinir o zaman. Degistirilecek bir şey yok.

Ya bir şey soracağım ben neden sürekli ban yiyorum ya herkes nasıl yazıyorsa bende öyle yazıyorum kafayı yiyeceğim?
Ya bir şey soracağım ben neden sürekli ban yiyorum ya herkes nasıl yazıyorsa bende öyle yazıyorum kafayı yiyeceğim?

Bunu 2x8 RAM yapıp al, onu sat. Bize PSU'nun marka modelini de söyle. Bunun PSU da değişmeli, seninki iyiyse buna takarsın. Sonra onu satınca orta yollu bir ekran kartı alırsın buna.

Bütçen 20K'ya çıkabilirse yukarıda önerilen daha iyi bir seçenek ama.

Aslında eski kasayı sordum fiyatını Max 7000 TL diyorlar 15.000 TL bütçeye 7.000 extra bütçem olur bütçem maksimum 25.000 TL ama hangi ekran kartını alacağım ne yapacağım hiçbir bilgim yok. DDR5 RAM almayı düşünüyorum tabii ona görede anakart lazım kafam çok karışık ekran kartı ne alacağım 3060 mı bilmiyorum. Bana sistem önerir misiniz? Yeniden toplamak istiyorum bence daha mantıklı ama 23.000-25.000 TL'ye iyi bir sistem dizebilir miyim bilmiyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı