15.000 TL ekran kartı önerisi

Burak İncehasan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Dostlar öncelikle hepinize merhaba, uzun zamandır piyasayı takip etmiyordum, ekran kartı için biraz bakındım, şu an herkes 9060XT konuşuyor, 16 GB versiyonu bütçemi biraz zorlar, 8 GB nasıldır? Aynı sorum RTX5060 içinde geçerli, monitörüm 1080p, işlemci olarak da R5 5600 kullanacağım, bu bütçede aşağı yukarı ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Dostlar öncelikle hepinize merhaba, uzun zamandır piyasayı takip etmiyordum, ekran kartı için biraz bakındım, şu an herkes 9060XT konuşuyor, 16 GB versiyonu bütçemi biraz zorlar, 8 GB nasıldır? Aynı sorum RTX5060 içinde geçerli, monitörüm 1080p, işlemci olarak da R5 5600 kullanacağım, bu bütçede aşağı yukarı ne önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum.
8GB VRAM günümüzde bile çoğu oyun için yeterli değil, bütçeyi zorlayıp 9060xt 16gb almaya bakın. Şu kart indirimde bakabilirsiniz.

İkinci elde çok daha iyileri çıkar ancak 3080-3080ti vesaire bakarsak 5600 ile darboğaz olur.

8GB VRAM günümüzde bile çoğu oyun için yeterli değil, bütçeyi zorlayıp 9060xt 16gb almaya bakın. Şu kart indirimde bakabilirsiniz.

İkinci elde çok daha iyileri çıkar ancak 3080-3080ti vesaire bakarsak 5600 ile darboğaz olur.
Fiyatı güzel hocam, bu cepte dursun o zaman, bütçe tam çıkaramazsam diye bir tane daha sormak istiyorum, RX7600XT nasıl peki hocam?

Ayrıca zamanında AMD alanlar sorun yaşadıklarını söylüyordu, hala devam ediyor mu? Bir de AMD tarafında RT ve FSR şuan nasıl çalışıyor ?

Fiyatı güzel hocam, bu cepte dursun o zaman, bütçe tam çıkaramazsam diye bir tane daha sormak istiyorum, RX7600XT nasıl peki hocam?
Hocam 9060xt 16gb ile yarışacak bir kart değil. Ben 7000 serisi iyi fiyata gelmedikçe önermeyi doğru bulmuyorum. FSR4 desteği yok, RT performansı rezil. Kartta zaten 16GB VRAM'i kullandıracak güç yok.

8 GB VRAM günümüzde bile çoğu oyun için yeterli değil, bütçeyi zorlayıp 9060XT 16 GB almaya bakın. Şu kart indirimde bakabilirsiniz.

İkinci elde çok daha iyileri çıkar ancak 3080-3080 Ti vesaire bakarsak 5600 ile darboğaz olur.

8 GB VRAM günümüzde oldukça için yeterli, sadece kötü optimize edilmiş 3-5 oyunda yetersiz kalıyor. Ben kendim 4 GB VRAM kullanıyorum bu güne kadar sadece 2-3 oyunda mağdur oldum. Özellikle YouTuber'lar yeni ürünler ekstra bir şey vaat etmediğinden satabilmek için algı operasyonu yapıyor.

8 GB VRAM günümüzde oldukça için yeterli, sadece kötü optimize edilmiş 3-5 oyunda yetersiz kalıyor. Ben kendim 4 GB VRAM kullanıyorum bu güne kadar sadece 2-3 oyunda mağdur oldum. Özellikle YouTuber'lar yeni ürünler ekstra bir şey vaat etmediğinden satabilmek için algı operasyonu yapıyor.
Aynen, algı operasyonu. Çoğu AAA oyunda texture kısmaz isen sınırda. Algı operasyonu felan yok sonuçlar açık. Günümüz için bile sınır bir değerde iken geleceğe yönelik önermenin hiçbir mantığı olamaz. (Laptoplar harici)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Aynen, algı operasyonu. Çoğu AAA oyunda texture kısmaz isen sınırda. Algı operasyonu falan yok sonuçlar açık. Günümüz için bile sınır bir değerde iken geleceğe yönelik önermenin hiçbir mantığı olamaz. (laptoplar harici)

Hocam adam Cyberpunk 1080p medium ayarda 7.3GB VRAM yazmış, Ghost of Tsushima Low ayar 4.8 GB VRAM yazmış. İki oyunuda 4 GB VRAM ile daha yüksek ayarlarda sorunsuz oynadım, sizin gönderdiğiniz videolar doğru olsaydı benim bu oyunları VRAM yetersizliği sebebiyle darboğazdan oynayamamam gerekirdi. Algı operasyonu diye boşuna yazmadım, bu oyunlar bu kadar VRAM tüketmiyor, bu oyunları oynayan herkes bana katılacaktır.

Hocam adam Cyberpunk 1080p medium ayarda 7.3GB VRAM yazmış, Ghost of Tsushima Low ayar 4.8 GB VRAM yazmış. İki oyunuda 4 GB VRAM ile daha yüksek ayarlarda sorunsuz oynadım, sizin gönderdiğiniz videolar doğru olsaydı benim bu oyunları VRAM yetersizliği sebebiyle darboğazdan oynayamamam gerekirdi. Algı operasyonu diye boşuna yazmadım, bu oyunlar bu kadar VRAM tüketmiyor, bu oyunları oynayan herkes bana katılacaktır.
Cyberpunk RT'siz ve AAA bir oyun için güzel optimize durumda. Güncel oyunlar artık RT zorunlu ve optimize olmayarak gelmeye başladı. Gönderdiğim videolar doğru. Kaynaklar da güvenilir. Sonuçlar gayet açık. Burada sizinle 8GB VRAM yeterli mi diye tartışmayacağım. Gerçekten ilgili iseniz attığım videolardan zWormz olanı detaylı izleyin, rekabetçi oyunlarda bile texture kısmak zorunda kalıyor. Kendim 8GB VRAM'li ekran kartı kullanıyorum. Varsa söylemek istediğiniz ya konu açın ya da profilime yazın.

Cyberpunk RT'siz ve AAA bir oyun için güzel optimize durumda. Güncel oyunlar artık RT zorunlu ve optimize olmayarak gelmeye başladı. Gönderdiğim videolar doğru. Kaynaklar da güvenilir. Burada sizinle 8 GB VRAM yeterli mi diye tartışmayacağım. Gerçekten ilgili iseniz attığım videolardan zwormz olanı detaylı izleyin, rekabetçi oyunlarda bile texture kısmak zorunda kalıyor. Kendim 8 GB VRAM'li ekran kartı kullanıyorum. Varsa söylemek istediğiniz ya konu açın ya da profilime yazın.

Ben kendim 4 GB VRAM kullanıyorum, insanlara doğru bilgi vermek için ben kendi deneyimlediğimi yazdım. Önceden de belirttiğim gibi bu videolar algı operasyonu yapıyor körü körüne inanmayın.
bu videoya bakarsanız demek istediğimi anlarsınız VRAM kullanımı bırakın 4.8'i, 4 GB'yi asla geçmiyor. Günümüzde FSR ve DLSS teklonojilerini de göz önünde bulundurduğumuzda kullanım 3GB VRAM'e kadar düşecek. Özetle 8 GB VRAM'in günümüzde yetersiz olduğunu iddia etmek algı operasyonu yapmaktan başka bir şey değildir. 8GB VRAM günümüzdeki oyunların %98 için yeterlidir insanlara VRAM için daha pahalı ürünler önermenin lüzumu yoktur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı