15.000 TL ekran kartsız sistem önerisi

Bütçe
15.000 TL

BASEBORN

Hectopat
Daha fazla  
Selam dostlar,
Yeni bir sistem toplamak istiyorum.
Şu an için elimde olanlar;
Ekran kartı: ASUS Radeon TUF RX 6800 Gaming OC var.
Depolama: Kingston NV2 SNV2S/1000G
Kasa: CM td 500 (2. el) alacağım.

Kalan bileşenler konusunda kararsız kaldım.
Anakartı ASUS mu alsam yoksa başka bir markaya mı yönelsem bilemedim.
İşlemci: R5 5600 veya 5600X.
Anakart: Ayırdığım bütçe maksimum 4500.
RAM: ?
Güç kaynağı: ?
Soğutucu fan: Antalya'da yaşıyorum. Yaz aylarında sıcaklık hissedilen 55 gördüğü oluyor. Duruma göre mayıs, hazirana erteleyebilirim bütçe yetmezse.

Selam dostlar,
Yeni bir sistem toplamak istiyorum.
Şu an için elimde olanlar;
Ekran kartı: ASUS Radeon TUF RX 6800 Gaming OC var.
Depolama: Kingston NV2 SNV2S/1000G
Kasa: CM td 500 (2. el) alacağım.

Kalan bileşenler konusunda kararsız kaldım.
Anakartı ASUS mu alsam yoksa başka bir markaya mı yönelsem bilemedim.
İşlemci: R5 5600 veya 5600X.
Anakart: Ayırdığım bütçe maksimum 4500.
RAM: ?
Güç kaynağı: ?
Soğutucu fan: Antalya'da yaşıyorum. Yaz aylarında sıcaklık hissedilen 55 gördüğü oluyor. Duruma göre mayıs, hazirana erteleyebilirim bütçe yetmezse.

Hocamın önerileri gayet iyi fakat 5600 almak daha mantıklı X gereksiz aynı FPS veriyorlar 10-20W kullanım farkı var hatta X modelinde bazı yerlerde Xden daha yüksek FPS verebiliyor.

Hocamın önerileri gayet iyi fakat 5600 almak daha mantıklı X gereksiz aynı FPS veriyorlar 10-20W kullanım farkı var hatta X modelinde bazı yerlerde xden daha yüksek FPS verebiliyor.

Fiyat olarak çok bir fark yok ve FPS oyunlarında fazladan FPS alabilmek için işlemciye OC yapabilir o yüzden o işlemciyi önerdim.

Bütçemi 15.000 çıkardım. İleriye dönük ve beyaz bir sistem kurmak istiyorum. Anakartı da ASUS almayı düşünüyorum ama kararsızım.
Ekran kartım: Asus tuf Rx6800. 2K monitör ile kullanacağım bir sistem yapmak istiyorum. 3 - 4 yılda bir güncellerim muhtemelen. Aşağıdaki parçalar hakkında ki görüşleriniz nelerdir? Gereksiz bulduğunuz veya F/P ürünü olan bir muadili var mı?
Kasa ve PSU konusunda kararsız kaldım. PSU olarak 750W almak istiyorum.
Kronik problemi olmayan parçalar bulmaya çalışıyorum.

Anakart: ASUS ROG STRIX B550-A GAMING
İşlemci: R5 5600x
Soğutucu: Arctic Freezer 34 eSports DUO
SSD: Kingston 1TB Fury Renegade
RAM: Corsair VENGEANCE 2x16GB
Kasa?
PSU?

2K monitör önerisi istersen bunu alabilirsin.

Son düzenleme:
2K monitör önerisi istersen bunu alabilirsin.

Önermiş olduğunuz parçalar benim seçtiğim parçalardan daha mı iyi F/P olarak. Anakart, RAM ve soğutucu konusunda kıyaslarsanız hangisi daha iyi olur.

Önermiş olduğunuz parçalar benim seçtiğim parçalardan daha mı iyi F/P olarak. Anakart, RAM ve soğutucu konusunda kıyaslarsanız hangisi daha iyi olur.

Benim attığım parçalar seninkinden daha iyi ama kasanın fiyatı artmış ve PSU'da tükenmiş normalde 2'sinin toplam fiyatı 2200 TL ediyordu.

Selamlar tekrardan. Son olarak Ddr5 sisteme geçiş yapmaya karar vermiş durumdayım.
Aşağıda almış olduğum parçalar mevcut. son olarak gaminggecesinden aşağıdaki anakartı + işlemciyi aldım 11599 TL'ye. 2500 tl gibi bütçe ayırdım ram öneriniz var mı ?
İŞLEMCİ:
AMD Ryzen 7 7700X 4.5GHz (Turbo 5.4GHz) 8 Core 16 Threads 32MB Cache AM5 İşlemci
ANAKART:
Asus PRIME B650M-A Wi-Fi II AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart
EKRAN KARTI:
ASUS Radeon TUF RX 6800 GAMING OC 16GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
RAM:
SSD:
Kingston NV2 1TB NVMe PCIE 4.0 Okuma 3500MB-Yazma 2100MB M.2 SSD
KASA:
CORSAIR iCUE 4000X RGB 750W 80+ Bronze Tempered Glass Siyah Mid Tower Kasa

Technopat Haberler

Geri
Yukarı