Dusmez. Uzun suredir 25-30K arasi geziniyor.
Ya dün 22.5'tu şimdi 23.5 ne değişti anlamıyorum. Acelem yok bakalım ufak bir düşüş olursa çekerim.
İlk başta 22.5 olan monitörü 10 gün sonra indirimde 22.8k ya alan ben
Şaka bir yana ben bu monitörü araştırırken diğer forumda bayağı bir övdüm. Ebrar bilgisayar bayağı bir satış yaptı. Sonra fiyatı 26-30k arasına çekti. Daha da indirmedi. Hem de Amazon satıcılı olması işime geldi ölü pixel veya beğenmeme durumunda iade değişim yaparım.
Aslında bunun yerine OLED almaya karar vermiştim ama benim kullanimimda kesin ekran yanığı olur diye vazgeçtim.
------------------------------
Ekleme: 25/03/2024
Ufak bir tavsiyeye ihtiyacım var.
Monitörü bildiğiniz üzere satın aldım. Ve fazlasıyla beğendim sayılır.
Beğenmediğim sayılabilecek 2 şey var;
1)Ekran çok derin olduğundan masada çok yer kaplıyor ve çok öne geliyor. Yine de kullanıma engel değil.
2)Homojenlik dediğimiz konuda ekranın 4 köşe kenarı ile sağ ve soldan 3-5Cm'lik dikey kısımdaki parlaklık, diğer yerlere oranla sanki %5-%10 daha düşük.
Bunu sadece düz renklerde algılayabiliyorum, oyunda vs öyle bir şey yok zaten.
Gel gelelim asıl sıkıntıya. Monitörün üst tarafında panel için minnacık toz var. Tozun etkisi siyahta değil, grimsi. Belli olmuyor sayılır. Bakmadıkça görülmüyor.
Tam olarak konumunu söylemek gerekirse Chrome URL'bar'ın içinde ve sağ tarafta bulunan yer imleri kısmına çok yakın. Fotoğrafta belli etmek çok zor olduğundan ekran görüntüsü alıp oraya nokta koydum ancak bunun yarısı veya çeyrerği büyüklükte...
Belli olmuyor zaten ancak kararsız kaldım iade edip etmemekte.
Ben bunun ölü pixel olmadığını biliyorum, çünkü açılı bakınca konumu değişiyor perspektife göre. Ancak ileride satmak istesem ölü pixel muamelesi görür.
22.800 ₺ ye aldım, Amazon M.H. İle görüştüğümde bu durum için 2000 ₺ iade yapabileceklerini belirttiler. Ardından istersen servise git değişim yapmalarını iste vs. dediler ancak Samsung bu ürünü kendi sitesinde satmadığı için stok tutmadığını düşünüyorum. Değişim yerine iade verir...
Sizce ne yapmalıyım? 2000 ₺ iade alıp 20800 ₺'ye mi gelmiş olsun?
Veya OLED alacak bütçem var. ASUS PG32UCDM veya Aorus FO32U2P mi bekleyeyim?