15.000 TL monitör tavsiyesi

claswan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
13700KF - Z690-A Rog Strix - TuF RTX 3080 Ti - 32 GB Ram - Kingston KC3000 2TB SSD - NZXT X73 - Phanteks P600S Matte White - EVGA GQ 750W -
Meslek
Aircraft Maintenance Technician
Arkadaşlar ihtiyacıma uygun bir şey önerebilirseniz sevinirim.

Halihazırda kullanmış olduğum ASUS ROG PG278QR 1440p 165Hz TN G-Sync monitör var ancak 2. monitör tarihi eser bir 24" olduğundan onu kaldırıp bunu 2. monitör yapmayı düşünüyorum. Ya da yanlış mı düşünüyorum sizce? Monitörden aslında memnunum ancak bazı özellikleri bilerek, isteyerek almış olsam da biraz da farklı bir şeyler mi denesem demiyor değilim.

Neyi rahatsız etti?

-Ekranın mat kaplaması sanki ekranın önünde bir şey varmış gibi kendini belli ediyor, dandiklik falan değil Rtings'te bile bu normal kabul ediliyor, kaplamanın özelliği bu, sonuçta amacı ekranın yansımaması. Ve bunu iyi başarıyor. Ama aynı zamanda görüntüyü bozuyor :)

-TN panel. Rekabetçi oyunlarda hatta kısaca CS:GO gibi oyunlarda karanlık yerleri görmem, IPS panele göre kat kat kolay oluyor hatta tüm oyunlarda o şekilde. Aslında oyun için TN panel kullanmak hem görünürlük hem de gecikme için çok daha iyi ama bildiğiniz üzere benim monitör en iyi TN panellerden birine sahip olsa da ortalama bir IPS seviyesine yaklaşır mı bilemeyiz.

Ne lazım?
-Daha net ve canlı görüntü, aslında kısaca telefonlardaki OLED'e yakın (sadece yakın, OLED değil :) ) bir görüntü istiyorum, net, parlak, canlı. Aynı zamanda tazeleme hızı yüksek.

-Rekabetçi oyun olarak sadece CS2 oynarım o yüzden aşırı profosyonel bir şey önermenize gerek yok.

-Ölü pixel, ışık sızması, banding, bleeding olmayan bir öneri makul olacaktır. Varsa öneriniz beklerim. Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar ihtiyacıma uygun bir şey önerebilirseniz sevinirim.

Halihazırda kullanmış olduğum ASUS ROG PG278QR 1440p 165Hz TN G-Sync monitör var ancak 2. monitör tarihi eser bir 24" olduğundan onu kaldırıp bunu 2. monitör yapmayı düşünüyorum. Ya da yanlış mı düşünüyorum sizce? Monitörden aslında memnunum ancak bazı özellikleri bilerek, isteyerek almış olsam da biraz da farklı bir şeyler mi denesem demiyor değilim.

Neyi rahatsız etti?

-Ekranın mat kaplaması sanki ekranın önünde bir şey varmış gibi kendini belli ediyor, dandiklik falan değil Rtings'te bile bu normal kabul ediliyor, kaplamanın özelliği bu, sonuçta amacı ekranın yansımaması. Ve bunu iyi başarıyor. Ama aynı zamanda görüntüyü bozuyor :)

-TN panel. Rekabetçi oyunlarda hatta kısaca CS:GO gibi oyunlarda karanlık yerleri görmem, IPS panele göre kat kat kolay oluyor hatta tüm oyunlarda o şekilde. Aslında oyun için TN panel kullanmak hem görünürlük hem de gecikme için çok daha iyi ama bildiğiniz üzere benim monitör en iyi TN panellerden birine sahip olsa da ortalama bir IPS seviyesine yaklaşır mı bilemeyiz.

Ne lazım?
-Daha net ve canlı görüntü, aslında kısaca telefonlardaki OLED'e yakın (sadece yakın, OLED değil :) ) bir görüntü istiyorum, net, parlak, canlı. Aynı zamanda tazeleme hızı yüksek.

-Rekabetçi oyun olarak sadece CS2 oynarım o yüzden aşırı profosyonel bir şey önermenize gerek yok.

-Ölü pixel, ışık sızması, banding, bleeding olmayan bir öneri makul olacaktır. Varsa öneriniz beklerim. Şimdiden teşekkürler.
Hocam hikayeli oyun oynuyorsanız benim kullandığım gibi ultrawide çeşit monitör önerebilirim. Yeni çıkan call of duty vs. film gibi oluyor.

4K 144 Hz IPS;
2K 240 Hz IPS;

Hocam hikayeli oyun oynuyorsanız benim kullandığım gibi ultrawide çeşit monitör önerebilirim. Yeni çıkan Call of Duty vs. film gibi oluyor.

Hocam zamanında daha hiç monitör almadan önce Samsung'un 3 monitör büyüklüğündeki 49" ultrawide monitörünü Amazon'dan sipariş etmiş ancak gelmeden önce iptal etmiştim. Nedeni ise belirli bir çalışma alanı ihtiyacı. Biliyorum bir ton uygulama ile pencere boyutları ayarlanıyor, ekranı farklı farklı kullanabiliyorsun ama ayrı ayrı monitör kullanmayı tercih etmek durumundayım şimdilik. Bir de kesinlikle kavisli olmamalı.
Eğitim, iş dediğim şeylerin içinde bir ekranda siteyi, diğer ekranda Excel açıyorum. Ultrawide monitörde mouse bulmam ve odaklanmam zor oluyor. :)

1696521688245.png

1080p için alttaki monitörleri öneririm onun dışında 2k'da arkadaşın
önerdiği 240hz monitörler güzeldir ama 4k monitör önermem açıcası. 4k gereksiz bence.

1080p için alttaki monitörleri öneririm onun dışında 2K'da arkadaşın
Önerdiği 240Hz monitörler güzeldir ama 4K monitör önermem açıcası. 4K gereksiz bence.

Çok değişik özel bir monitörmüş bu ancak hem boyut hem çözünürlük olarak diğer arkadaşın attığı MSI ile LG daha iyi bir seçenek geldi bana göre. Onlara bakıyorum ama LG olan daha yeni model sanırım, doğru düzgün inceleme bulamadım.

Hocam zamanında daha hiç monitör almadan önce Samsung'un 3 monitör büyüklüğündeki 49" ultrawide monitörünü Amazon'dan sipariş etmiş ancak gelmeden önce iptal etmiştim. Nedeni ise belirli bir çalışma alanı ihtiyacı. Biliyorum bir ton uygulama ile pencere boyutları ayarlanıyor, ekranı farklı farklı kullanabiliyorsun ama ayrı ayrı monitör kullanmayı tercih etmek durumundayım şimdilik. Bir de kesinlikle kavisli olmamalı.
Eğitim, iş dediğim şeylerin içinde bir ekranda siteyi, diğer ekranda Excel açıyorum. Ultrawide monitörde mouse bulmam ve odaklanmam zor oluyor. :)

Eki Görüntüle 1967834
Hadi be hocam:D ben de o monitörü almak için can atıyordum ancak durumum malum ekonomi çok iyi olduğu için Huawei 34 inç aldım onun yerine ama bu da baya güzel.

Arkadaşın attığı MSI ve LG 2K monitörler. Benim attığım 1080p direk FPS oyunlarında hard performans verecek ayrıca da IPS paneli ve pivot olmasıyla istediğin konuma döndürebileceğin ve hikayeli oyunlar da da zevk alabileceğin bir model seçim sana kalmış.

Arkadaşın attığı MSI ve LG 2K monitörler. Benim attığım 1080p direk FPS oyunlarında hard performans verecek ayrıca da IPS paneli ve pivot olmasıyla istediğin konuma döndürebileceğin ve hikayeli oyunlar da da zevk alabileceğin bir model seçim sana kalmış.

Hocam sizinki güzel zaten ona lafım yok ama özellikle MSI olan benim ASUS monitörün birebir aynı görüntüsüne sahip. Yan yana koyunca sırıtmayacaktır. Pivot ve hareket özellikleri belirli bir fiyatın üzerindeki premium her monitör ile birlikte geliyor sayılır. Yani önerdiği tüm modeller o şekilde. Teşekkürler.

Hadi be hocam:D ben de o monitörü almak için can atıyordum ancak durumum malum ekonomi çok iyi olduğu için Huawei 34 inç aldım onun yerine ama bu da bayağı güzel.

Benim baktığım zamanlarda yurt dışından alışveriş imkanı daha kapanmamıştı. Çin'den posta mektup gönderiyorlar diyen reis daha o işe el atmamıştı :) Benim monitör TR'de 5000-5500 lirayken 2750'ye amazon.de'den aldıydım üstüne üstelik gümrükte vergi almamışlardı ve 2200 liraya gelmişti. Kaldı ki yıllar öncesinin 5500 liralık monitöründen bahsediyoruz.

O zamanlar bu Samsung monitör ise 6650 TL'idi. Ancak bir fark var onu söylemem gerekli. O zaman satışta olan Samsung monitörün gözle görülür çözünürlüğü ya FHD'ya da böyle bir miktar altındaydı. (3, 840 X 1,080 olmasına rağmen)
Yani o kadar kaliteli, net bir monitör değildi. Sonradan çıkarttıkları çok fena. Odyssey G9 5120 X 1440p

4K 144 Hz IPS;
2K 240 Hz IPS;
MSI G274QPX Türkiye'de daha yeni mi satışa çıktı? Bu fiyata çok iyi monitör

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı