15.000 TL monitör tavsiyesi

Alınmış da olabilir. Ben attığımda vardı çünkü.

1696537435969.png

Ürün var Akakçe kaldırmış listelemeyi. Garip.

Alınmış da olabilir. Ben attığımda vardı çünkü.

Hocam bu monitörü kullanan biriyle karşılaştınız mı hiç? Memnun muydu? Ölü pixel çıkma ihtimali nedir acaba iade vs zor olabilir.

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 1968224

Ürün var Akakçe kaldırmış listelemeyi. Garip.

Hocam bu monitörü kullanan biriyle karşılaştınız mı hiç? Memnun muydu? Ölü pixel çıkma ihtimali nedir acaba iade vs zor olabilir.
Olu piksel her monitorde cikabilen bir sey, dolayisiyla sansa bagli.

Incelemesi icin suraya bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Olu piksel her monitorde cikabilen bir şey, dolayisiyla sansa bagli.

Incelemesi icin suraya bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım. Benim zamanımda IPS lottery denen bir şey vardı. Çok fazla ölü pixel çıkma riski olduğundan TN almışım. Şu anda bu monitör 11K'ya düşmüş. Alınacaksa tam zamanı aslında.

Anladım. Benim zamanımda IPS lottery denen bir şey vardı. Çok fazla ölü pixel çıkma riski olduğundan TN almışım. Şu anda bu monitör 11K'ya düşmüş. Alınacaksa tam zamanı aslında.
Bana gore monitoru 2. el almak daha mantikli. Gorerek aliyorsun cunku. Baktin olu piksel var, saticiya gule gule deyip gidersin.

Bana gore monitoru 2. el almak daha mantikli. Gorerek aliyorsun cunku. Baktin olu piksel var, saticiya gule gule deyip gidersin.

Hocam ben de onu düşünüyordum tam. Başka bir şey sorsam size. OLED alınır mı sizce? ASUS'un bilindik modelinin yorumlarına baktım bulutlanma var yazan olmuş. Ondan ziyade OLED yanığı olur mu acaba? Samsung'un S10 öncesi her cihazında OLED yanığı olurken artık olmuyor, ne hikmetse çözdüler sorunu. TV, monitör sektöründe durum nedir acaba? Düzgün bir şey bulursam 30K'ya kadar verebilirim. Şöyle bir şeye denk geldim mesela. Bunu almam belki ama OLED hakkında düşüncen nedir?

Son düzenleme:
Hocam ben de onu düşünüyordum tam. Başka bir şey sorsam size. OLED alınır mı sizce? ASUS'un bilindik modelinin yorumlarına baktım bulutlanma var yazan olmuş. Ondan ziyade OLED yanığı olur mu acaba? Samsung'un S10 öncesi her cihazında OLED yanığı olurken artık olmuyor, ne hikmetse çözdüler sorunu. TV, monitör sektöründe durum nedir acaba? Düzgün bir şey bulursam 30K'ya kadar verebilirim. Şöyle bir şeye denk geldim mesela. Bunu almam belki ama OLED hakkında düşüncen nedir?

OLED teknolojisinde hala burn-in problemi var maalesef. Acikcasi OLED icin butceyi 3 ile carpmaya deger mi, bence degmez. MiniLED bakmak daha mantikli olabilir. MiniLED bana kalirsa OLED'den daha iyi bir teknoloji. Evet, kontrast bakimindan OLED ile yarisamaz ancak burn-in riski yok ve OLED panellere kiyasla maksimum parlaklik ve HDR parlakligi asiri ucuk degerlerde. Ornegin OLED monitor ile HDR icerikte 700 nit goruyorsan MiniLED monitorlerde bu deger 1250 nit civarlarinda dolasiyor. Tabii modele gore degisebilecegini belirteyim.

Attigin LG monitor guzel ancak 27" ekrana 31K vermek bana gore mantiksiz. OLED icin o kadar butce arttirabiliyorsam input lagi dusuk TV alir hem TV hem monitor olarak kullanirim.

Attigin monitore yorum yapacak olursak maksimum parlaklik olarak dusuk ve RWBG subpixel layouttan dolayi icerik uretmek icin veya tasarimci isen kullanmak icin uygun degil. Bunun yaninda text clarity de etkileniyor, cunku Windows ve internet siteleri, RGB subpixel layoutuna gore dizayn ediliyor. ClearType destekleyen senaryolarda sorun yasamazsin ama ClearType destegi olmayan yerlerde monitorden igrenebilirsin.

OLED teknolojisinde hala burn-in problemi var maalesef. Açıkçası OLED icin butceyi 3 ile carpmaya deger mi, bence degmez. MiniLED bakmak daha mantikli olabilir. MiniLED bana kalirsa OLED'den daha iyi bir teknoloji. Evet, kontrast bakimindan OLED ile yarisamaz ancak burn-in riski yok ve OLED panellere kiyasla maksimum parlaklik ve HDR parlakligi aşırı ucuk degerlerde. Ornegin OLED monitor ile HDR icerikte 700 nit goruyorsan MiniLED monitorlerde bu deger 1250 nit civarlarinda dolasiyor. Tabii modele gore degisebilecegini belirteyim.

Attigin LG monitor guzel ancak 27" ekrana 31K vermek bana gore mantiksiz. OLED icin o kadar bütçe arttirabiliyorsam input lagi dusuk TV alir hem TV hem monitor olarak kullanirim.

Attigin monitore yorum yapacak olursak maksimum parlaklik olarak dusuk ve RWBG subpixel layouttan dolayi icerik uretmek icin veya tasarimci isen kullanmak icin uygun degil. Bunun yaninda text clarity de etkileniyor, cunku Windows ve internet siteleri, RGB subpixel layoutuna gore dizayn ediliyor. ClearType destekleyen senaryolarda sorun yasamazsin ama ClearType destegi olmayan yerlerde monitorden igrenebilirsin.

O metinlerin görünürlük olayını bir monitörde yaşamıştım. 15 yıllık dandik Samsung monitör ile webde gezinmek daha zevkliydi... Anladım seni. Peki biraz daha 2. elde bulunabilir mini LED model var mı önerebileceğin? Ben ölü pixelle uğraşmak istemiyorum. Kesinlikle kabul edebileceğim bir şey değil çünkü.

Tasarımcı değilim ama keyfi tek harcamam da bilgisayar. O yüzden en iyilerini almaya çalışıyorum her zaman.

O metinlerin görünürlük olayını bir monitörde yaşamıştım. 15 yıllık dandik Samsung monitör ile webde gezinmek daha zevkliydi... Anladım seni. Peki biraz daha 2. elde bulunabilir mini LED model var mı önerebileceğin? Ben ölü pixelle uğraşmak istemiyorum. Kesinlikle kabul edebileceğim bir şey değil çünkü.

Tasarımcı değilim ama keyfi tek harcamam da bilgisayar. O yüzden en iyilerini almaya çalışıyorum her zaman.
Şu listeden ülkemizde olan veya 2. elde satılan modellere bakabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı