15.000 TL R5 5600X sistem önerisi

Bütçe
15.000 TL

babxo

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yukarıda belirttiğim gibi Ryzen 5 5600X bir sistem toplamak istiyorum. Bu hususta diğer bileşenlerde yardımınızı istiyorum. Kaba taslak kafamdaki bileşenler;

Ryzen 5 5600X.
RX 6600 (veya güncel daha düşük bir GPU)
8x2 16 GB DDR4 3200MHz RAM (önerinize açık)
512 GB SSD (önerinize açık)
PSU ( önerinize açık)
Kasa (önerinize açık)
Anakart olarak bir arkadaşım B450M S2H V2 önerdi düşük maliyetli olmasından dolayı fakat bu konuda tartışmalar var. Pek önerilmiyor fakat güncelleme ile kullanılabileceği söyleniyor.

Ryzen 5 5600X işlemciyi Turbo frekans olarak (4.6GHz) sabit kullanmaya elverişli bir anakart mıdır öneride bulunabilirsiniz.

+ Olarak eski sistemimde halihazırda kullanmakta olduğum Snowman T6 Ultra soğutucum bu sistemde işimi görür mü yeterli olur mu?

İlginize, bilginize, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
5600 ile 5600X'in arasında frekans hızı hariç hiç bir fark yok.

6700 XT'li sistem bulmak mümkün.
[URL
unfurl="true"]https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-ctv-v6-ryzen-5-5600-16gb-480gb-nvme-m2-ssd-rx6700xt-oyun-bilgisayari-p-43820[/URL]
Bu sistemin psu'suna çok kötü diyorlar. Alınırsa değişim gerektirir tarzı yazılar okudum. Düşüncelerin neler? + olarak gerçekten rx6600 e bile ihtiyacım yokken 6700xt evet karlı fakat ihtiyacımdan fazla bir ödeme olacaktır. Sadece cs go oynuyorum ben. Belki ekstra olarak oynadığım oyunu kayıt ederim o kadar yani. 5600x i 5600e çeksem diğer bileşenlerden yine parça olarak bu sistemden daha uygun bir şey toplayamaz mıyım?

Soruma gelirsem bu önerdiğin sistem de b450 anakart kullanmış. Ryzen 5 desteği alıyor bu anakartlar fakat önerir misiniz orasını merak ediyorum. Düşük bütçeli olduğundan b450m s2h + ryzen 5 5600 yapsam sizce işimi görür mü?

Yorumun için teşekkürler.

Bu sistemin PSU'suna çok kötü diyorlar. Alınırsa değişim gerektirir tarzı yazılar okudum.
Elinizde patlamaz en azından, elinize para geçince değiştirilirse iyi olur tabii ki.

Hazır 6700 XT'li bu sistem varken, kendin 6600/6600 XT'li sistem toplama.

Stoklar tükendiğinde bu sistem tarzı varyantları zor bulursunuz.

Tavsiyem stok bitmeden sistemi almanız. Elinize para geçince de PSU'yu değiştirirsiniz.

Elinizde patlamaz en azından, elinize para geçince değiştirilirse iyi olur tabii ki.

Hazır 6700 XT'li bu sistem varken, kendin 6600/6600 XT'li sistem toplama.

Stoklar tükendiğinde bu sistem tarzı varyantları zor bulursunuz.

Tavsiyem stok bitmeden sistemi almanız. Elinize para geçince de PSU'yu değiştirirsiniz.
Önerini dikkate alacağım. Diğer sorduğum konular ile ilgili bir görüşün yoksa tekrar teşekkürler.

Önerini dikkate alacağım. Diğer sorduğum konular ile ilgili bir görüşün yoksa tekrar teşekkürler.
Sisteme uygun olması adına B450 bir anakart seçilmiş. BIOS güncellemesi yapıp size hazır bir şekilde gönderirler sistemi.

B450 anakartlar BIOS güncellemesi ile 5. nesil Ryzen işlemcilerle beraber kullanılabiliyor.

Sisteme uygun olması adına B450 bir anakart seçilmiş. BIOS güncellemesi yapıp size hazır bir şekilde gönderirler sistemi.

B450 anakartlar BIOS güncellemesi ile 5. nesil Ryzen işlemcilerle beraber kullanılabiliyor.
Peki işlemci olarak ryzen 5 3600 tercih etsem 165hz monitörde cs gibi oyunda 165fps üstünü görürüm fakat kayıt + streaming vs yapabilir miyim? Bu konuda bir görüşün var mı? Tamamiyle ihtiyacımı çıkartmanın peşindeyim yoksa attığın sisteme bir lafım yok. O sisteme psu eklesem nereden baksan 17k civarında pc +3k monitör cebimden 20k çıkacak. Gerekli mi sence?

Evet bütçe 15k. İhtiyacımı karşılamanın peşindeyim sadece. İlgin için teşekkürler.
@babxo 3600 ile yapabilirsiniz de böyle bir bütçeye yakışmaz.

Ayrıca sistem için monitörsüz 15K bütçe var demişsiniz, 15K bir bütçeye öneri yapıyorum ben.

Ayrıca sistem de bulunan PSU'yu hemen değiştirip masraf yapmanıza gerek yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı