Hocam parçaları tek tek toplasak nasıl bir sistem kurabiliriz? Şu anki hazır sistemlerden daha iyi olur mu? Bütçe 15k, maksimum 16k verebilirim. @messinicocugu
Hocam bu sistem gayet güzel de kasaya baktığımda kötü gözüküyor. Kötü gözükmesi önemli değil tabii işlevi önemli. Hava akışı vs. bir sorun yaratır mı? Ya da +300 TL'lik başka bir kasa var sistemde değiştirebiliyorsun o daha mı iyidir?
@qRowLing
Bir hafta içinde yüksek ihtimalle yeni bir sistem alacağım. İtopya'daki 3060'lı sistem güzel gözüküyor onun dışında var mı gördüğünüz başka bir şey? @messinicocugu siz bir şey demediniz, bekleniyorsunuz.
Bütçeyi o kadar zorlamak istemiyorum ya yine 14-15K'da 3060'lara vs. bakacağım. Belki 15'ine kadar güzel bir sistem denk gelir. Kasa kötü, +800 TL'lik kasa ve 500GB HDD eklediğimizde 17K'lara çıkıyor. Bu kadar zorlamaktansa biraz daha düşük bir sistem alıp tam alayım diyorum. Hayırlısı bakalım. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Yine bir F/P sistem gelirse tavsiyelerinizi bekliyorum.
Hocam peki 3060 veya XT'li kartlardan bir tık altına düşecek olursak bu durumda ne önerirsiniz? ETS 2-GTAV gibi oyunlar için. RX 6600/6700 mi yoksa 2060 ya da 1060 Ti-Super mi daha iyi olur? @messinicocugu
Bütçe şu an tam oturmadığı için ekran kartından bir tık kısıp iyi bir işlemci/anakart/ram alıp ekran kartını ileride değiştirebilirim. İşlemci olarak Ryzen 5 5600 önerir misiniz ya da Intel'den hangi kartı önerirsiniz?
Hocam 6700XT'yi geçtim çünkü kasa, anakart ve + olarak HDD eklemek istediğimden dolayı bütçe aşıyor. Şöyle yapalım istersen. RX 6600 ve R5 5600/İ5 12400'lü bir sistem düşünelim. Ortalama 12-13K fiyat bandında böyle sistemler. Kasa kötüyse değiştirelim, anakartı değiştirebiliriz ve duruma/fiyata göre 500/1000GB HDD ekleyip 15K'yı bulalım. Geleceğe biraz yaıtrım olsun yani yarın ekran kartını değiştirmek istediğimde sistem sorun yaşamasın. Çeşitli sitelerde bakıyorum eğer güzel bir şey görürsem buraya atarım. Yardımcı olursanız sevinirim. Tam olsun istiyorum o yüzden. Şimdiden tekrar teşekkürler. @messinicocugu @qRowLing @ArthurMorgan33 ve etiketleyemediğim diğer dostlar. Son yardımlarınızı bekliyorum, seviliyorsunuz <3
Bence 13K bütçede bu sistemi alıp PSU değiştir:
OMEGA-LEGEND/AMD Ryzen 9 7900X/ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4090 OG OC Edition 24GB/32GB DDR5/1TB NVMe M.2 SSD/Geforce RTX Sistem Tavsiyesi |ITOPYA.COM
OMEGA-LEGEND/AMD Ryzen 9 7900X/ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4090 OG OC Edition 24GB/32GB DDR5/1TB NVMe M.2 SSD/Geforce RTX Sistem Tavsiyesi en uygun fiyat seçenekleri ile ITOPYA.COM'dawww.itopya.com