15.000 TL sistem toplama

tahsin3323

Kilopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Makine M.
15.000 TL bütçem var. İçine klavye, mouse ve monitör de dahil.
- Bilgisayarı iş ve oyun için toplayacağım.
- Oyun olarak MMORPG oynuyorum; LOL, Metin, Knight gibi uyduruk grafikli oyunlar değil (kimse alınmasın ama gerçek), yüzlerce kişinin aynı yerde guild ve kale savaşı yaptığı oyunlar.
- İş olarak max 200x200x200 mm boyutunda renderlar almaktayım ve ufak tefek video Edit falan yapıyorum 10 15 dk'lık videolar.
- Karar kıldığım bilgisayarı 20-22 gün içerisinde tek seferde alacağım hatta RAM ve CPU soğutucusunu amazon üzerinden sipariş ettim şu anda yolda. Umarım ben karar kılana kadar elime sorunsuz olarak ulaşır :)
- Aklımdaki bileşenleri yazmadan önce son birşey daha ekleyeyim bu bir hayali sistem değildir, sizden ricam sizde hayali şeyler yazmayın. Eğer bu konuda gerçekten tecrübeniz varsa tavsiyede bulunun hayal kurduğunuz bilgileri yazmayın lütfen.

İlk başta ortak bileşenleri yazacağım:

Kasa : aerocool gt s Black 1100W 80+ gold
Monitör : Asus 27" 2k 144 Hz
Depolama : 240Gb SSD ve 1 Tb Mek. HDD
DVD Rom : en kelepirinden bir tane.
Mouse : logitech G700s
Klavye : logitech G105s halihazırda oyunlar için G13 kullanıyorum bu klavyeyi bir nevi iş olsun diye alıyorum.

Ram : Corsair vengance 2x8 Gb 3200MHz
CPU soğutucusu : Corsair H110i Gt

Yazının başındada belirttiğim gibi RAM ve soğutucuyu amazon.com'dan aldım şu anda yolda, eğer ekstra bir masraf çıkmazsa 500 TL'ye yakın bir karım var ;-)

Ekran kartı : msi gtx 980ti golden edtn
İşin aslı bu konuda da yardıma ihtiyacım var. Benim aklımda Msi'ın sea hawk modeli veya Gigabyte'ın Waterforce modeli gibi sıvı soğutmalı modeller var (NVDIA için) ama bu 2 modelde şuan Türkiye'de satılmıyor niyetim bu kartlardan birini amazon.com'dan almak olmadı golden edtn alacağım. Sıvı soğutmalı bir ekran kartı için 3500 TL verebilirim. Sıkıntı yok. (Evga hybrit 980 TI ve custom soğutmalı modeller hariç)
Amazon'dan ekran kartı getirtsem ne sıkıntılar ile karşılaşırım? Ödemeyi vergileri ile birlikte yaptığım takdirde kapıma kadar gelir mi? Yoksa ürün Türkiye ye geldiğinde evrak mevrak doldurmam gerekiyor mu?
Bu konuda da yardıma ihtiyacım var, daha önce amazon dan GPU alan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Şimdi gelelim asıl soruma:
X99 SİSTEM İÇİN

- Anakart : msi Gaming 9 ACK bu kartı 2 özelliği için istiyorum 1080p 30FPS CPU ve GPU kullanmadan kayıt özelliği ve killer Wireless bağlantı için alacağım anakartta mutlaka Wi fi olmalı X99 SİSTEM için bundan başka anakart düşünmüyorum.

- İşlemci : 5930K belki ileride sli yaparım 40Pci.ex kanalı var sonuçta bir farkı olmalı :)

Z170 sistem için
Anakart : Msi Z170 Gaming m9 ACK yada killer Wireless yerine intel Wireless olan ve daha ekonomik olan msi Z170 tomahawk.
- İşlemci : tabiki de 6700k

X99 ve Z170 arasında sürekli git gel yapıyorum sonunda yazı tura atacağım XD... X99'da hani cezbeden tek nokta anakartta(Gaming 9) ki avermedia'nın Stream ve kayıt modülü streaming ile işim yok ama video kayıt özelliği bana yeterli.

Kendi kendime sorduğum soru şu; Sadece streaming modülü için toplamda 1200 TL'ye yakın fazla para vermeye değer mi? Bu anakarta sahip arkadaşlar varsa onlar yardımcı olursa sevinirim.

Ayrıca X99 Sistemler biraz daha geleceğe dönük gözüküyor özellikleri ve esneklikleri bakımında.

Z170'ler ise yeni bir teknoloji o da ayrı bir güzel, bir oyunu kayıt esnasında 5 10 FPS eksik olsun ucuz olsun diyorum... Karar veremiyorum. Ayrıca oyunların çoğunlukla tek çekirdek kullandığı düşündüğümde skylike platformu daha mantıklı geliyor.
Zaten oynadığım 2 tane MMORPG var Age of Conan ve Rift birde beklediğim Bless online, Conan'ın ağırlıklı olarak tek çekirdek kullandığını G13'ün ekranından biliyorum, Rift'te durum biraz karışık.

Öte yandan Render ve video Edit işini düşündüğümde X99 sistem mantıklı geliyor, bir ara 12 Gb RAM, Windows vista ile bir autocad dosyasını açamamıştım yetersiz RAM diyip program kapanmıştı, belkide tesadüftü (belki size yalan gelir ama bu dediğim gerçek)
X99'lar 4 kanal RAM slotu destekliyor, fazla RAM'e çok nadiren ihtiyacım olsa da 8 tane RAM slotu olan bir kasanın RAM miktarını arttırmak her şekilde daha ucuza maal olur. Geleceğe yönelikten kastım da bu zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsini okuyamadım ama ekran kartını neden GTX 980Tİ seçiyorsun Nvidia Quadro veya AMD Firepro bir ekran kartı alsan daha iyi olur bunlar render için daha iyiler. GTX serisi oyun ve iş için daha iyi. Ama amacınız büyük bir çoğunluğu render ise Quadro veya Firepro serisi ekran kartı alın.

Hepsini okuyamadım ama ekran kartını neden GTX 980Tİ seçiyorsun Nvidia Quadro veya AMD Firepro bir ekran kartı alsan daha iyi olur bunlar render için daha iyiler. GTX serisi oyun ve iş için daha iyi. Ama amacınız büyük bir çoğunluğu render ise Quadro veya Firepro serisi ekran kartı alın.

O kadar profosyonel iş yapmıyorum :) zaten boyut olarak aldığım render küçük 20x20x20 cm en Fazla

Şöyle bir sistem toplayabilirsiniz. Ortak bileşenler hariç bütçenize uyabileceğini düşünüyorum. Güç kaynağını yüksek tutmamın nedeni ileride tam performanslı Slı yapabilirsiniz. Kasa olarak da biraz pahalı gelebilir ama böyle bir sisteminiz varsa sergilemekten çekinmeyeceğinizi düşündüm o yüzden gayet şık ve kaliteli bu kasayı tercih ettim. :) Anakarta gelecek olursak gayet üst seviye bir anakart. Tabi siz hangisi işinize daha çok yarıyorsa Msı ve Asus ikisinden birini tercih edebilirsiniz. Ekran kartı olarak da stokta bu model vardı. Hybird modelleri de bütçeniz yeterli gelirse düşünebilirsiniz. Bütçenizi göze alırsak işlemci ve ekran kartı mutlaka bundan düşük olmasın. Sonuş olarak belirtmişşiniz uzun ömürlü bir sistem istediğinizi. Bu ana parçalardan oluşan bir sistem sizi baya uzun bir süre idare edecektir. :) Şimdiden hayırlı olsun.

Dosya Ekleri

• sinerji 9.png
    sinerji 9.png
    45,2 KB · Görüntüleme: 562
@Mehmet Akif Ersoy

İlla 15000 tl olacak diye birşey yok :) o zaten max bütçe işin aslı 15000 bile fazla

@freedager

Sistem aklımda ki sisteme benziyor,
Tavsiye ettiğiniz kasayı da beğendim, ufak bir iki incelemeden sonra Kasa kararı,mı değiştirebilirim.
5960 işlemciyi gereksiz ve pahalı olarak değerlendiriyorum incelediğim benchmark lara göre iş video ve illüstrate işleri için başarılı ancak ben o tür işler ile uğraşmıyorum, bildiğim kadarı ile 5930 ve 6700 ün tek çekirdek performansı daha yüksek, bana render kadar oyunlarda da performansı yüksek bir işilemci lazım bu yüzden 5930 işe 6700 arasında kararsız kaldım...

1vgZBG.png
Bütce geniş olduğu için herkes farklı birşey söyleyebilir. Bence bu sistemi gönül rahatlığıyla alabilirsin.
Ramleri 2 adet yaptım görmüşssündür 32gb 3200Mhz hızında çalışıcak.

upload_2016-3-19_14-15-8.png

Gerçekten dudak uçuklatan bir bütçe. Bu sistem işinizi fazlasıyla görecektir. Güç kaynağını yüksek tutmamın sebebi bir güncelleme yapıldığı zaman sıkıntı olmaması. Mouse ve klavye için Razer ürünlerine bakmanızı öneririm. Böyle bir sisteme kaliteli ve şık ekipmanlar yakışır. Bir de monitörden pek bir bilgim yok bilgili arkadaşlardan yardım alabilirsin o konuda. Ayrıca harddiski kullanım senaryona göre azaltabilirsin.

Sistemi şu şekilde satın aldım Şu anda yolda 4-5 gün içinde montaj edilmiş resimlerini paylaşırım...

Monitör - Asus MG278Q 144hz 2k 27" --------------------- -> 2070
Kasa - Thermaltake Core V51, PSU 750W 80+ bronze -----> 680
Klavye - Logitech G105 -----------------------------------------> 121
Mouse - Logitech G700s ----------------------------------------> 199
Kulaklık - MSI Steelseries siberia V2 --------> (Anakartın yanında Hediye)

Anakart - MSI Z170 Gaming M9 ACK -----------------------> 1551
İşlemci - İntel 6700k 4.0 Ghz -----------------------------------> 1299
Ram - Corsair Vengance 2x8 Gb 3200 MHz CL16 ----------> 321
Ekran Kartı - Gigabyte 980 ti waterforce ---------------------> 2400

Cpu Soğutma - Corsair H110i GT ------------------------------> 445
SSD - Hi Level Ultra 240 Gb 550/530 -------------------------> 232
HDD - WD Blue 1 Tb 7200Rpm 6gb/s -------------------------> 184
DVD - LG 24x -----------------------------------------------------> 42

Toplam 9570 TL

Yeni bilgisayarımı 3 gün önce topladım, bugünde aklıma gelmişken resimlerini sizlerle paylaşayım dedim, bilgisayar tamam, şimdi tek ihtiyacım olan adam akıllı bir bilgisayar yada çalışma masası beni monitörün içine girmekten kurtaracak bir masa :D

Monitör
2.jpg

Logitech kalvye setim
3.jpg

kasa
DSC_2947.JPG DSC_2945.JPG 1.jpg
DSC_2949.JPG

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı