5 yıla hangi teknolojiler çıkar acaba
Ben de isterim bu sistemde Gen4 SSD önermek ama fiyatları şuan için çok pahalı. Ayrıca SSD dediğiniz şey sonradan takılabilir bir şey önemli olan ana parçalara yoğunlaşmak. İlerde eksikliğini hissederse arkadaş bir tane de Gen4 SSD alır problem yapılacak bir şey değil bu. Ayrıca sizin 2. plan dediğiniz şeyler aslında ilk planda olan şeyler. İşlemciyi besleyemedikten sonra o anakarta anakart denir mi? Bir anakartın VRM kalitesi ve OC yetenekleri de yabancı forumlarda ve kaynaklarda öncelikli şeylerdir. Türkiye’de inceleme videolarında göremesek de yabancı kaynakların anakart incelemesinde hangi VRM’lerin kullanıldığı detaylı bir şekilde anlatılır ki bu önemli bir şeydir. Arkadaş yayın yapacak bu işlemciye All Core OC yapabilir performans artışı için. Ayrıca Ryzen’lerde benim düşüncem kesinlikle gerekli manuel OC. Ryzen serisinde PBO açıkken anakart gereksiz voltaj veriyor. 3800X işlemcim PBO açıkken 4.3GHZ’de 1.36V’ta çalışıyor. Benim şuan yaptığım manuel OC’de ise 4.45GHZ 1.29V. 4.5GHZ içinse 1.35V gerekiyor. Arada devasa bir fark var yani. Yoksa ucuz olsun diye bu işlemciye B450 S2H ya da 1000 liralık X570’lerden de takılabilir PCI 4.0 onlarda da var ne de olsa. İşte o aradaki fiyat farkını belirleyen şey şu oluyor;
İçinize sinen şeyleri kurcalamayın bence işin içinden çıkılmıyor ben 2 hafta boyunca sabah akşam araştırdım bir sürü test videoları izledim en son tam olarak içime sinince aldım sistemi. Yaş profilde yazıyor