15.000 TL'ye anakart ve işlemci önerisi

Yer
İzmir
RX 6800 ve 10600k sistem var elimde, işlemci ve anakartımı satıp, DDR5 sistem yapmayı planlıyordum fakat içime sinmedi F/P olarak, 5700x3D F/P olarak tercih ettim çünkü çok fazla bilgisayar başında duramıyorum o yüzden küçük bir yükseltme yeterli olur diye düşündüm. Bunun dışında önerilere açığım çünkü bakmaya başladıkça ve bu durum uzadıkça aklım bulanıyor. DDR5 tarafında mantıklı öneriler gelirse onları da değerlendirmeyi düşünüyorum, ayrıca önerdiğiniz parçalarda 1-2K fazla fiyat olabilir önemli değil.

Şu anki sistemim;
RX 6800
i5 10600K
MSI B460M-A Pro anakart

Benim tercihlerim şu yönde oldu;

Anakart: Gigabyte B550M-DS3H
İşlemci: R7 5700x3D.

Son düzenleme:
Bende DDR5'e geçmekle arada kaldım DDR5 geçersem anakartım giriş seviye oluyordu o yüzden 5700x3D de karar kıldım. Oyunlarda 7500F'i geçiyor render performansı düşük sadece onun dışında gayet mantıklı bir yükseltmeydi.

DDR5 olarak bakılabilir hocam. AM5 gibi daha güncel bir platform varken eski sokete ölü yatırım yapmanızı tavsiye etmem.

DDR5 olarak bakılabilir hocam. AM5 gibi daha güncel bir platform varken eski sokete ölü yatırım yapmanızı tavsiye etmem.

Evet şuan bakınca iyi geldi, RAM değiştirmem de gerekecek ama RAM bulayım büyük ihtimalle şimdi alırım bunları.

Bu ikiliyi alıp üstüne Patriot Viper Venom 32gb (2X16GB) Ddr5 6000mhz Cl30 RAM aldım hadi bakalım.

Son düzenleme:
Evet şuan bakınca iyi geldi, RAM değiştirmem de gerekecek ama RAM bulayım büyük ihtimalle şimdi alırım bunları.

Bu ikiliyi alıp üstüne Patriot Viper Venom 32gb (2X16GB) Ddr5 6000mhz Cl30 RAM aldım hadi bakalım.
7600X kadar boş bir işlemci yok. 7500F gayet işinizi görürdü.

2K fark az mı hocam?
7500f üstüne daha iyi bir anakart mı almalı yani?? Daha bir işlemci üzerine ortalama bir anakart kombini daha iyi değil mi??

Arkadaşın sorusuna gelirsek 7600 alır üstüne de iyi bir anakartla işi bitirir ya da gaza gelip giriş seviyelerde anakart ile 7700x de alabilir . İşlemci upgrade yapmak yerine ikinci seçenek daha iyi gibime geliyor uzun vadede.

Ryzen 7 7700x ile Asus Prime B650m-K kombini daha iyi olur

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı