15.000 TL'ye bisiklet önerisi

Bende bunun gri olanı var. Fiyatına göre şahane bisiklet. Satıcılardan peşin %10-15 indirimle uygun fiyata geliyor. Oldukça hafif ve sürüşü keyifli.

Uygun fiyata bulunursa bu da olabilir;

Bisan'ı almadan önce bunu denemiştim. Bu da şehir için iyi bir bisiklet. Hem fiyat hem de ön amartisör olmadığı için bundan vazgeçtim. Benim kullandığım bölge şu anda çevre düzenlemesinde ve amortisör olsun istedim. Eğer çok düz alanlarda kullanılacaksa bu olabilir.

Marka olarak biraz daha üst segment;

Bu bisikletler arasında bütçenize göre seçim yapabilirsiniz. İsterseniz bu modellerin farklı varyasyonları da mevcut. Fiyata göre bakabilirsiniz. Ben bunlara örnek olsun diye attım.
Aslında mağazaya giderek baksanız daha iyi olur. Marka isimlerinden çok üzerindeki setler, lastikler jantlar vs önem arz ediyor. Çünkü şehirde kullanılan bir bisikletin normal şartlarda kadrodan sorun yaşadığını pek görmedim ama mesela bir vites kolu bugün 300TL'den aşağı gelmiyor. İyi lastikler 400TL bandından başlıyor. Bazı adına sanı belli olmayan ama bisikletleri göze hitap eden markalar var. Onlardan uzak durmanız iyi olur.

Örnek olarak, setlerde Shimano baz alınırsa sıralama, acera-- altus--tourney şeklinde gider. Genelde şehir bisikletlerinde bunlardan birisi bulunur. Aralarında tourney en alt segment olandır. Ben kullanıyorum aman aman bir sıkıntısını görmedim fakat 15k bisiklette de tourney almayın. Kadroların çoğu aynıdır. Hatta Türkiye'de çok popüler olan bazı yabancı bisiklet markalarının kadroları da bisan fabrikasında üretilir. Koltuk konusuna çok dikkat edin. Bir süre sonra çok rahatsız edebilir. Aklıma şu anda bunlar geliyor.

Bunlar dışında merida da artık üst segment sayılabilecek iyi bir markadır fakat internette stok bulmak oldukça zor. Mağazadan bakılabilir.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim hocam, hepsini kaydettim teker teker bakacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı