15.000 TL'ye RX 6400'lü sistem önerisi

Bütçe
15000

crys

Centipat
Daha fazla  
RX 6400 ve monitör dahil 15bin TL bütçeli sistem önerir misiniz?

Arada bir FIFA ve FM dışında oyun oynamayacağım ve daha çok yazılım geliştirme, öğrenme ile uğraşacağım. O yüzden ekran kartından kısıp diğer bileşenleri -özellikle işlemci- yüksek tutmayı daha mantıklı buldum bütçemin de düşük olmasından dolayı. Gerçekten fark edecekse 1-2K daha artırabilirim bütçeyi. Teşekkürler şimdiden.

Arada bir FIFA ve FM dışında oyun oynamayacağım ve daha çok yazılım geliştirme, öğrenme ile uğraşacağım. O yüzden ekran kartından kısıp diğer bileşenleri -özellikle işlemci- yüksek tutmayı daha mantıklı buldum bütçemin de düşük olmasından dolayı. Gerçekten fark edecekse 1-2K daha artırabilirim bütçeyi. Teşekkürler şimdiden.

En azından gtx 1660 süper yada rx6500xt alın o bütçeye hakaret olur

https://www.akakce.com/islemci/en-u...kirdek-3-50-ghz-kutulu-fiyati,2010103121.html 3266 TL.
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-gigabyte-b550m-s2h-amd-am4-ddr4-atx-fiyati,775766188.html 2000 TL.
https://www.akakce.com/ekran-karti/...n-x2-192-bit-gddr6-6-gb-fiyati,569978091.html 4444 TL.
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...anli-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,1100666057.html 2000 TL.
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...NdX_x1yp1AUtIS6LsX28XLzoEHOOcPFUaAk1WEALw_wcB 2050 TL.
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...cl18-f4-4000c18d-32gvk-fiyati,1042937083.html 3139 TL.
17k civarı tuttu.
RX 6400 yerine 1660 Super koydum bu sistemin hakkı min 1660 Super bu kartla hala oyun oynamak istesen bile oynarsın.
@messinicocugu arkadaşıda etiketledim oda fikirlerini söylesin. Değiştirilmesi gereken varsa yardımcı olur.

16600TL tutuyor bunlar.
Ekran kartını kısmak istersen bunu al:

En azından gtx 1660 süper yada rx6500xt alın o bütçeye hakaret olur
Monitörü 4-5k’dan hesaplayınca zaten bütçe 10-11k kalıyor diye ekran kartını sonra yükseltirim diye düşünmüştüm aslında.

Hocam çok teşekkür ederim ama monitör bütçeye dahi maalesef.

16600TL tutuyor bunlar.
Ekran kartını kısmak istersen bunu al:
Çok teşekkür ederim hocam ama tam olarak demek istediğim bu sistemdeki gibi ssd’den kısmak yerine oyunla çok işim olmayacağından ekran kartından kısmaktı. Sizin tavsiyelerinizi harmanlayarak şöyle bir sistem topladım, inceleyebilir misiniz rica etsem.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...amd-am4-ddr4-micro-atx-fiyati,1179346477.html (700 lira farkla Wi-Fi modelini tercih ettim)

17k tutuyor hepsi. 6400 teknik açıdan bir sorun yaratır mı? Yaratırsa 6500XT’ye yükselteyim ya da i3 gibi bir sistem dizeyim. Daha önce yıllar önce masaüstü pc kullandığımdan birincil amacım kişisel kullanımda, yazılım geliştirmede vs. ram ve ssd’yi yüksek tutarak tamamen akıcı ve hızlı bir sistem toplamak. Bu konuyu riske etmek istemiyorum elimdeki kısıtlı bütçeyle. Yine de bilmiyorum tabii ekran kartının kendimce yalnızca oyun bilgisayarları için gerekli bir bileşen olduğunu düşünsem de bu konularda da ekstra bir hız sağlayıp sağlamadığını. Değerlendirirseniz sevinirim, teşekkürler tekrardan.

Son düzenleme:
Monitörü 4-5K'den hesaplayınca zaten bütçe 10-11k kalıyor diye ekran kartını sonra yükseltirim diye düşünmüştüm aslında.

Hocam çok teşekkür ederim ama monitör bütçeye dahi maalesef.

Çok teşekkür ederim hocam ama tam olarak demek istediğim bu sistemdeki gibi SSD'den kısmak yerine oyunla çok işim olmayacağından ekran kartından kısmaktı. Sizin tavsiyelerinizi harmanlayarak şöyle bir sistem topladım, inceleyebilir misiniz rica etsem.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...amd-am4-ddr4-micro-atx-fiyati,1179346477.html (700 lira farkla Wi-Fi modelini tercih ettim)

17k tutuyor hepsi. 6400 teknik açıdan bir sorun yaratır mı? Yaratırsa 6500XT'ye yükselteyim ya da i3 gibi bir sistem dizeyim. Daha önce yıllar önce masaüstü PC kullandığımdan birincil amacım kişisel kullanımda, yazılım geliştirmede vs. RAM ve SSD'yi yüksek tutarak tamamen akıcı ve hızlı bir sistem toplamak. Bu konuyu riske etmek istemiyorum elimdeki kısıtlı bütçeyle. Yine de bilmiyorum tabii ekran kartının kendimce yalnızca oyun bilgisayarları için gerekli bir bileşen olduğunu düşünsem de bu konularda da ekstra bir hız sağlayıp sağlamadığını. Değerlendirirseniz sevinirim, teşekkürler tekrardan.

Yaratmaz ama almışken bare RX 6500 XT alabilirsin bir de RAM'i attığım Team TUF alıp anakart olarak buna bak:
980 de iyi bir SSD değil bunu alabilirsin:
O kasa ve PSU da o fiyata iyi değil bu ikisini al:

@messinicocugu

Hocam merhabalar,
Araştırma yaparken discorda girdim ve bana sizi önerdiler.
Acaba bana da yardımcı olabilir misiniz?
Bu konuyu ''''Pc Toplama'' açtım ve kimseden cevap alamadım.

İsteklerimi tekrar güncelledim.

Intel Core I9-12900K 1700
G.Skill Trident Z5 RGB 64 GB
Samsung 980 PRO 1TB 7000/5000 - SSD DİSK
ASUS PRIME Z690-A DDR5 - ANAKART
MSI GeForce RTX 3070 Gaming Z Trio 8GB
ViewSonic 32 VX3211-2K-MHD IPS
MSI MPG A850GF 850W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı

Kasa olarak ekran kartı ve işlemciye en uygun olan kasalar hangileri olur?

+Asus TUF GT301 ARGB Fanlı ATX - KASA
+ DarkFlash DLS480 Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası
+ Corsair iCUE 4000X RGB CC-9011204-WW Fanlı ATX Kasa
+ Gamepower WARCRY 6 Led Fanlı ATX
+ Gamepower Warcry Atx Full Tower

Sıvı Soğutucu Seçiminde de uyumsuz olduğu konular varmış.
Kasaya sığmıyor vessaire gibi

+ Nzxt Kraken X73 Rgb 360mm Işlemci Sıvı Soğutucu
+ Asus TUF Gaming LC120 RGB Sıvı Soğutma

Şimdi şöyle, kasa ve sıvı soğutucu seçiminde kaldım. Ucuz yollu olmalarını istiyorum bir de uyumlu sığdırılabilir olması gerekiyor. Bir de hava sirkülasyonu hangisinde daha mantıklı olur. Çok fazla para vermek istemiyorum bu iki seçeneğe ( kasa ve sıvı soğutucuya )

Ne için bu sistemi topluyorsun diye sorarsan...

Çoklu İşlem, (Birden Çok Yazılımla Çalışma) Chrome'da çok fazla sekme, (Yüksek Ram Gereksinimi) ''Scrape'' kazıma yazılımı (Çok fazla CPU gücü gerektirir) GPU oluşturma gücü gerektiren bir sistem, Adobe gibi yazılımları kullanmak (üst düzey olması gerekmez).

Son düzenleme:
@messinicocugu

Hocam merhaba,
Araştırma yaparken sizi önerdiler bana Discord'dan acaba bana da yardımcı olabilir misiniz?
Bu konuyu "''Pc Toplama'' açtım ve kimseden cevap alamadım.

İsteklerimi tekrar güncelledim.

Intel Core i9-12900K 1700
G.Skill Trident Z5 RGB 64 GB
Samsung 980 Pro 1TB 7000/5000 - SSD DİSK
ASUS Prime Z690-A DDR5 - ANAKART
MSI GeForce RTX 3070 Gaming Z Trio 8 GB
ViewSonic 32 VX3211-2K-MHD IPS
MSI MPG A850GF 850W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı

Kasa olarak ekran kartı ve işlemciye en uygun olan kasalar hangileri olur?

+ASUS TUF GT301 ARGB Fanlı ATX - KASA
+ darkFlash DLS480 Mid Tower ATX bilgisayar Kasası
+ Corsair iCUE 4000X RGB CC-9011204-WW Fanlı ATX Kasa
+ Gamepower WARCRY 6 LED Fanlı ATX
+ Gamepower Warcry ATX Full Tower

Sıvı Soğutucu Seçiminde de uyumsuz olduğu konular varmış.
Kasaya sığmıyor vessaire gibi

+ NZXT Kraken X73 RGB 360mm Işlemci Sıvı Soğutucu
+ ASUS TUF Gaming LC120 RGB Sıvı Soğutma

Şimdi şöyle, kasa ve sıvı soğutucu seçiminde kaldım. Ucuz yollu olmalarını istiyorum bir de uyumlu sığdırılabilir olması gerekiyor. Bir de hava sirkülasyonu hangisinde daha mantıklı olur. Çok fazla para vermek istemiyorum bu iki seçeneğe ( kasa ve sıvı soğutucuya )

Ne için bu sistemi topluyorsun diye sorarsan...

Çoklu İşlem, (Birden Çok Yazılımla Çalışma) Chrome'da çok fazla sekme, (Yüksek RAM Gereksinimi) "Scrape" kazıma yazılımı (Çok fazla CPU gücü gerektirir) GPU oluşturma gücü gerektiren bir sistem, Adobe gibi yazılımları kullanmak (üst düzey olması gerekmez).

Discord falan paylaşmak yasak hocam forumda konunuzda yardım ederim size.

Discord falan paylaşmak yasak hocam forumda konunuzda yardım ederim size.
Yanlış anladınız hocam :)
Discord da bir kişi sizi bana önerdi. Oradan geldim diyorum. Biraz yanlış kurdum cümleyi şimdi farkettim :) Peki şimdi nasıl yapalım hocam? Neleri değiştirmek gerekir? Konuda yazmanızı bekleyeceğim o zaman...Teşekkürler.

Yaratmaz ama almışken bare RX 6500 XT alabilirsin bir de RAM'i attığım Team TUF alıp anakart olarak buna bak:
980 de iyi bir SSD değil bunu alabilirsin:
O kasa ve PSU da o fiyata iyi değil bu ikisini al:
Ekran kartını daha sonra yükseltmeyi planlıyorum zaten hocam elime para geçtiğinde 3070 vs ile ancak şu an dediğim gibi ekran kartı alma nedenim apu sistem toplamamak. Yine de 6500XT almaya çalışacağım. Bir de anakart bütçeyi aşıyor hocam maalesef. Diğer dediklerinizi de eklediğimde şu şekilde oldu:

Anakart ve kasa olmadan şurası 13K yapıyor. Sizden ricam son olarak kalan 4K bütçede NZXT tarzı sade bir kasa ve anakart önerir misiniz? Teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı