15.000 TL'ye tablet önerisi

Bütçeyi 1.5k aşıyor fakat kesinlikle değecek bir fark kutudan kalem ve kılıf ile geliyor. Vatan da her gece 16659TL oluyor.

Bir de Lenovo idea Tab bu fiyatlarda çok tercih ediliyor. 128 GB versiyonu piyasada 14K bu attığım 256 GB.

iPad tarafında ise 10.nesil asla önermem oldukça eski bir ürün artık. O yüzden iPad alınacaksa 11.nesil alınmalı pozitif teknolojide öğrenci belgesi ile 15500TL'ye alınabilir bazen Amazon'da falan da bu fiyatlara düşüyor.

Pad v9'u aldım ve kullanıyorum. Daha önce iPad Pro M4 sahibibirisi olarak hiçbir açıdan hayal kırıklığı yaratmadı bende. Hatta Honor'un sunmuş olduğu yapay zeka özellikleri sayesinde IPad'den çok daha fazla zevk aldım. Eğer ki Apple ekosistemine sahipseniz bile ben artık iPadOS ve Apple intelligence yüzünden kimseye iPad önermiyorum.

Pad v9'u aldım ve kullanıyorum. Daha önce iPad Pro M4 sahibibirisi olarak hiçbir açıdan hayal kırıklığı yaratmadı bende. Hatta Honor'un sunmuş olduğu yapay zeka özellikleri sayesinde IPad'den çok daha fazla zevk aldım. Eğer ki Apple ekosistemine sahipseniz bile ben artık iPadOS ve Apple intelligence yüzünden kimseye iPad önermiyorum.
Hocam hayırlı olsun. Pad v9 hakkında biraz kullanım yorumu yapabilir misiniz acaba. Ekran kalitesi, ses vb gibi. Bir şeyler izlerken ekran kalitesi nasıl sizce. Ben de düşünüyorum bu aralar. Çıkan Kılıf sanırım klavyesiz kılıf.

Hocam hayırlı olsun. Pad V9 hakkında biraz kullanım yorumu yapabilir misiniz acaba. Ekran kalitesi, ses vb gibi. Bir şeyler izlerken ekran kalitesi nasıl sizce. Ben de düşünüyorum bu aralar. Çıkan kılıf sanırım klavyesiz kılıf.

Evet hocam klavyesiz akıllı kılıf çıkıyor iPad Smart Folio gibi işte açınca ekran açılıyor kapatınca kapanıyor.
Ekran: Ekran kısmı beni çok etkiledi, bence IPS panelin suyunu sıkmışlar yenileme hızı olsun tepki süresi olsun renk doğruluğu olsun parlaklık olsun çok çok iyi, tek kötü noktası işte film izlerken altta üstte siyah barlar oluyor o da AMOLED gibi kapanmadığı için ufak bir grilik oluyor ama beni rahatsız etmedi.
Hoparlör: Hocam dün bu cihazla Fast & furious 5 izledim ve Surround ses açıktı ve hoparlörlerinden de etkilendim. Aslında şaşırmamak gerek cihazda 8 hoparlör var ve işlerini gayet iyi yerine getiriyorlar. (burada şöyle bir dipnot geçip telefonumu öveceğim, nasıl oluyor bilmiyorum ama Xiaomi 15 Ultra'mın hoparlörleri çok daha dolgun ve kaliteli ses veriyor bu iPad Pro M4 kullanırken de öyleydi Xiaomi 15 Ultra da hoparlör işini başka bir seviyeye taşımış).
Batarya: Açıkçası ekrandan sonra beni en çok etkileyen şey bataryası oldu. Dediğim gibi film 2 saat filmi full parlaklıkta ve full seste izledim, film bittiğinde sadece %30 şarj harcamıştı bence bu çok çok iyi.
Kamera: Hocam kimseyi kandırmaya gerek yok iPad Pro için de aynı şeyleri söylüyordum tablet kamerasından hiçbir şey beklemeyin. Ön kamerasıyla çok rahat görüntülü görüşme Zoom toplantısı vb yaparsınız ama arka kamerası rezalet.
Yazılım ve Donanım: Gelelim en çok önem verdiğim şeye, bu tablet macigos 9 ile geliyor ve işlemci olarak MediaTek Dimensity 8350 kullanıyor. Bu ikili ile oynayamayacağınız oyun veya yapamayacağınız hiçbir işlem yok. PUBG Mobile de 90 FPS veriyor fakat GFX tool ile çok rahat 120 FPS verebilir o gücü var. Yazılımında gömülü olan yapay zeka özellikleri şu an Apple'dan çok çok daha ötede. Arayüzü basit ve akıcı, sadece biraz fazla bloatware var, tableti ilk aldığınızda kendi içinde yüklü gelen birkaç uygulama sileceksiniz o kadar, bunu Apple da yapıyor keynote muş Garageband miş artık bloatsız yazılım kalmadı.

Hocam açıkçası iPad daha iyi, s9FE+ işlemcisi orta segment Android işlemcisi bir de diğer alanlarda da biraz fark ettiriyor. Bir de illa Android Samsung muadil istiyorsanız bütçenizin hemen üstünde(1700 2000 civarı) Honor Pad V9 var. Özellikle işlemci ve ekran olarak cidden dağıtıyor S9 FE Plus'ı. Depolamada 256 GB.

Hocam sadece çizim, not tutmak ve arada video izlemek için tablet arıyorum tek istediğim uzun vadeli beni götürsün 15 16k bütçem var acaba 11.nesil iPad A16 alsam mı yoksa Honor'un pad 10 veya V9 modellerinemi baksam diye karasız kaldım sizin daha önce Honor için olumlu yorumlarınızı gördüm almadan önce sizin de fikrinizi almak istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı