15.000TL 3D yazıcı tavsiyesi

Daha fazla  
YouTube üzerinden baktım da genelde bir türlü pütürlü model üretenleri var, bank kusursuz pürüzsüz olsun yüzeyi istiyorum, ve birden fazla renkte çalışabilsin, ve büyük ürünler üretebilsin. Çünkü parça parça modelleyip birleştirmek istemiyorum, fiyatı uygun olursa sevinirim. Bütçeye 15 ile 20.000 en fazla tabii, elektrik gidip geldikten sonra otomatik kaldığı yerden devam ederse de ayrı bir artı olur o.

Son düzenleyen: Moderatör:
İmkansızı istiyorsun. Farklı renk istiyorsan FDM printer alman gerek, yüzeyi daha pürüzsüz baskı istiyorsan sla printer. Bu arada birden fazla renkte filament basabilen FDM printer için bütçen oldukça yetersiz, büyük sla için de aynı şekilde.

Sla ve FDM sanırım ikisi tek bir 3D yazıcı içerisinde olmuyor çünkü ben hem pürüzsüz olsun istiyorum hem de farklı renkler olsun istiyorum sanırım bu ikisi tek bir yazıcıda olmuyor anladığım kadarıyla.

Doğru anlamışsın.

Sla 3D yazıcı var mı peki sizin bu güzel tavsiye ediyorum diyebileceğiniz?

Hocam biraz araştırma fırsatım oldu da bence FDM olanları biraz daha iyi gibi duruyor tabii bu yüzey kalitesi olarak söylemiyorum bunu, malzeme fiyatı ve 3D yazıcı fiyatı olarak çok daha uygun duruyor. Sla'nın kullanmış olduğu reçine fiyatları falan oldukça pahalı, bu da maliyeti çok fazla arttırıyor belki de Sla'nın en büyük eksisi bu, FDM'nin de en büyük eksisi sanırım yüzey pürüzlüğü ve malzeme çeşitliliğinin çok olması da yine FDM'nin daha avantajlı olduğunu düşündürttü bana. Sanırım FDM alacağım.

Son düzenleme:
Elegoo Saturn 3 Ultra'yı araştırabilirsin, SLA için.

FDM için Creality Ender 3 V3 KE çıkacak yakında, parayı dolar vb. şekilde tutup onu bekleyebilirsin, kağıt üzerindeki gibi güzel bir makine çıkarsa ve fiyatı uygun tutulursa alınabilir. Ya da Elegoo Neptune 4'ün Plus ve Max'ı çıktı, onları da bir araştır, baskı hacimleri daha yüksek.

Son düzenleme:
Elegoo saturn 3 Ultra'yı araştırabilirsin, sla için.

FDM için creality ender 3 V3 ke çıkacak yakında, parayı dolar vb. şekilde tutup onu bekleyebilirsin, kağıt üzerindeki gibi güzel bir makine çıkarsa ve fiyatı uygun tutulursa alınabilir. Ya da elegoo neptune 4'ün Plus ve Max'ı çıktı, onları da bir araştır, baskı hacimleri daha yüksek.

Creality ender 5 nasıl sizce, özelliklerine kabaca baktım da güzel gibi duruyor sanki bilemedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı