15-20 bin TL arası sistem önerisi

Bütçe
15 - 20 Bin TL

trkmshn

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Başlıktaki bütçe aralığında sistem önerilerinize açığım. İlk tercihim Intel i5 12th 12400F ve RTX 3060 Ti ekran kartı olması.Ayrıca anakartı ASUS B550-Plus Wi-Fi olan ya da bunun ayarında olması, yani Bluetooth 5.1 falan olsun isterim. Bu aralıkta olmaz derseniz AMD ekran kartlarına da bakabilirim. Monitör 2K olacağı için sistemin bunu beslemesini istiyorum. Farklı tavsiyeleriniz de varsa benim için değerlidir.

Benim bulduğum AMD'li sistem budur;

Anakart: ASUS TUF Gaming B550-Plus Wi-Fi II.

RAM'leri 3600 MHz. SSD: Kingston 1TB, kasayı da ASUS TUF Gaming yapınca 20 bin TL bandına dayanıyor.

Bu aklıma yattı bütçemde bu seviyede yorumlarınızı merak ediyorum alınır mı? 5600G hakkında bilgim yok ayrıca ram tek kanal 16 gb çift kanal olsa daha iyi olurdu tabi bu konuda ne farkeder artısı eksisi nedir bilgilendirmenizi rica ederim.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Başlıktaki bütçe aralığında sistem önerilerinize açığım. İlk tercihim Intel i5 12th 12400F ve RTX 3060 Ti ekran kartı olması. Ayrıca anakartı ASUS B550-Plus Wi-Fi olan ya da bunun ayarında olması, yani Bluetooth 5.1 falan olsun isterim. Bu aralıkta olmaz derseniz AMD ekran kartlarına da bakabilirim. Monitör 2K olacağı için sistemin bunu beslemesini istiyorum. Farklı tavsiyeleriniz de varsa benim için değerlidir.

RAM'leri 3600 MHz. SSD: Kingston 1TB, kasayı da ASUS TUF Gaming yapınca 20 bin TL bandına dayanıyor.

Bu aklıma yattı bütçemde bu seviyede yorumlarınızı merak ediyorum alınır mı? 5600G hakkında bilgim yok ayrıca RAM tek kanal 16 GB çift kanal olsa daha iyi olurdu tabii bu konuda ne fark eder artısı eksisi nedir bilgilendirmenizi rica ederim.

Bu ürüne bütçe çıkabiliyorsanız bunu alın, çok kaliteli bileşenleri var. Eğer 200 daha koyabiliyorsanız SSD'yi 1TB M.2 yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca Wi-Fi'lı anakartlara o kadar para vermeye gerek yok.

Merhaba arkadaşlar,

Başlıktaki bütçe aralığında sistem önerilerinize açığım. İlk tercihim Intel i5 12th 12400F ve RTX 3060 Ti ekran kartı olması. Ayrıca anakartı ASUS B550-Plus Wi-Fi olan ya da bunun ayarında olması, yani Bluetooth 5.1 falan olsun isterim. Bu aralıkta olmaz derseniz AMD ekran kartlarına da bakabilirim. Monitör 2K olacağı için sistemin bunu beslemesini istiyorum. Farklı tavsiyeleriniz de varsa benim için değerlidir.

Bu aklıma yattı bütçemde bu seviyede yorumlarınızı merak ediyorum alınır mı? 5600G hakkında bilgim yok ayrıca RAM tek kanal 16 GB çift kanal olsa daha iyi olurdu tabii bu konuda ne fark eder artısı eksisi nedir bilgilendirmenizi rica ederim.

Oyun bilgisayarında Wi-Fi en son bakman gereken bir şey çünkü Wi-Fi 6 modem ve Wi-Fi 6 destekli bir anakartın olsa bile oyunlarda 5 TL'lik Ethernet kablosu kadar iyi performans veremez o yüzden @Mekasva33'nın attığı sistemi alman senin için en iyi seçeneklerden biri olacaktır.

Bu ürüne bütçe çıkabiliyorsanız bunu alın, çok kaliteli bileşenleri var. Eğer 200 daha koyabiliyorsanız SSD'yi 1TB M.2 yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca Wi-Fi'lı anakartlara o kadar para vermeye gerek yok.

Bu sistem oldukça mantıklı kaçırma derim.

Biraz araştırdım haklısınız o seçeneklerden vazgeçip 15- 18 bin TL arası 6700XT'li sistemlerde yeterli olacaktır. Kalanını 27 inç 2K monitöre yatıracağım. Buna uygun sistem önerilerinizi alabilirim.

Bunu bu şekilde yükseltince 18.500 yapıyor

İşlemci 5600
Anakart B550
SSD:
KINGSTON 1TB KC2500 NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 2900MB)
Kasa:
ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli Cam USB 3.2 Mid Tower Kasa

Bu ikisi arasında tercih yapacak olsak hangisi mantıklı?

Son düzenleme:
Biraz araştırdım haklısınız o seçeneklerden vazgeçip 15- 18 bin TL arası 6700XT'li sistemlerde yeterli olacaktır. Kalanını 27 inç 2K monitöre yatıracağım. Buna uygun sistem önerilerinizi alabilirim.

Bunu bu şekilde yükseltince 18.500 yapıyor.

İşlemci 5600.
Anakart B550.
SSD:
KINGSTON 1TB KC2500 NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 2900MB)
Kasa:
ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli Cam USB 3.2 Mid Tower Kasa

Bu ikisi arasında tercih yapacak olsak hangisi mantıklı?

SSD'yi Adata Legend 1TB yapın.

Merhaba arkadaşlar,

Başlıktaki bütçe aralığında sistem önerilerinize açığım. İlk tercihim Intel i5 12th 12400F ve RTX 3060 Ti ekran kartı olması.Ayrıca anakartı ASUS B550-Plus Wi-Fi olan ya da bunun ayarında olması, yani Bluetooth 5.1 falan olsun isterim. Bu aralıkta olmaz derseniz AMD ekran kartlarına da bakabilirim. Monitör 2K olacağı için sistemin bunu beslemesini istiyorum. Farklı tavsiyeleriniz de varsa benim için değerlidir.

Bu aklıma yattı bütçemde bu seviyede yorumlarınızı merak ediyorum alınır mı? 5600G hakkında bilgim yok ayrıca ram tek kanal 16 gb çift kanal olsa daha iyi olurdu tabi bu konuda ne farkeder artısı eksisi nedir bilgilendirmenizi rica ederim.

Blade olan modelde ryzen 5 5600x yaparak almanı tavsiye ederim daha verimli olur işlemcin ekran kartı tercihe baglı ama ben RTX 3060 yerine 6700xt tercih ediyorum

Blade olan modelde Ryzen 5 5600X yaparak almanı tavsiye ederim daha verimli olur işlemcin ekran kartı tercihe baglı ama ben RTX 3060 yerine 6700XT tercih ediyorum.

Blade yerine Mantis alınması daha mantıklı. Ayrıca 0.2 GHz için 5600X'e geçilmesi çok mantıksız.

Blade yerine Mantis alınması daha mantıklı. Ayrıca 0.2 GHz için 5600X'e geçilmesi çok mantıksız.
Tercih Meselesi 6700xt - rtx 3060 arasında 6700xt tercih ederim ben test videoları mevcut aslında arkadaşın karar vermesi gerek nvdia sevenleri kesinlikle amd tutumu yapıyor yaşadık bunu kendi açımdan amd veya intel nvdia civarı suana dek sorunlu bir cihaz almadım elektronik biraz şans.

Evet Mantis güzel sistem inceledim şuanda. arkadaşın dedigi gibi 5600 ile 5600x arasında 0.2 civarında bir fark war eger bütçen el veriyorsa ve sistemde degişim izini var ise size kalmıs ama kullanılabilir güzel 1 combin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı