15-20 bin TL sistem tavsiyesi

15-20 bin TL arasında bir bütçe ile toplayabileceğiniz bir sistem için önerilerim şunlar:

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X veya Intel Core i5-11600K

Anakart: ASUS TUF Gaming B560-Plus Wi-Fi veya MSI MAG B550M Bazooka.

RAM: Corsair Vengeance LPX 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16.

Depolama: Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe SSD veya Western Digital WD Blue SN550 1TB NVMe SSD.

Grafik kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti veya NVIDIA GeForce RTX 3070.

Güç kaynağı: Corsair CX650M 650W 80+ Bronze semi-modüler veya Seasonic focus GX-650 650W 80+ Gold Full modüler.

Kasa: Fractal design meshify C veya Lian Li LANCOOL II mesh.

Soğutucu: Eğer işlemcinizi hız aşırtma (overclock) yapmayı planlamıyorsanız, stok soğutucu işinizi görecektir. Ancak daha iyi bir soğutma performansı için Cooler Master Hyper 212 Black Edition veya Arctic Freezer 34 e-Sports Duo gibi bir hava soğutucusu veya Corsair Hydro series H100i RGB Platinum veya NZXT Kraken X63 gibi bir sıvı soğutucusu da tercih edebilirsiniz.
Hazır sistemlerde hava soğutucusu göremedim. Başka bir yerden mi almam gerekiyor?

kasa olarak çoğu sistemde asus prime ap 201 kullanılıyor nasıl bir kasa sizce?
BLADE-5600 / AMD Ryzen 5 5600 MPK / ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti OC 8GB GDDR6X / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
bu sistemi önerir misiniz?

Hazır sistemlerde hava soğutucusu göremedim. Başka bir yerden mi almam gerekiyor?

kasa olarak çoğu sistemde asus prime ap 201 kullanılıyor nasıl bir kasa sizce?
BLADE-5600 / AMD Ryzen 5 5600 MPK / ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti OC 8GB GDDR6X / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
bu sistemi önerir misiniz?
Gereksiz pahalı hocam.

A320m anakart, Mpk işlemci ve 3060 ekran kartı kullanmış. Bunların toplam fiyatı bu kadar etmez.

Gereksiz pahalı hocam.
Önerdiğiniz intel 12400 zotac 3070 sistem bana mantıklı gibi geldi. Özelleştirme yapmalı mıyım ? Sanırım h610m çok iyi bir anakart değil ve psu göremedim.
Hocam bir de Zotac 3070 ekran kartı 12 bin tl civarında asus,palit,msi neden 18-20 bin gibi fiyatlara satılırken zotac bu kadar ucuz?

Önerdiğiniz intel 12400 zotac 3070 sistem bana mantıklı gibi geldi. Özelleştirme yapmalı mıyım ? Sanırım h610m çok iyi bir anakart değil ve psu göremedim.
Hocam bir de Zotac 3070 ekran kartı 12 bin tl civarında asus,palit,msi neden 18-20 bin gibi fiyatlara satılırken zotac bu kadar ucuz?
Soğutma ve prestij meselesi muhtemelen. Bu konu hakkında diğer arkadaşlar ilgilensin ben tam bilmiyorum.

@messinicocugu

Önerdiğiniz Intel 12400 Zotac 3070 sistem bana mantıklı gibi geldi. Özelleştirme yapmalı mıyım? Sanırım H610M çok iyi bir anakart değil ve PSU göremedim.
Hocam bir de Zotac 3070 ekran kartı 12 bin TL civarında ASUS, Palit, MSI neden 18-20 bin gibi fiyatlara satılırken Zotac bu kadar ucuz?

Hocam Türkiye'de ASUS, MSI gibi markaların ürünleri daha çok talep gördüğü için onların fiyatı normalden daha pahalı oluyor yani arz-talep meselesi denebilir.

Hocam Türkiye'de ASUS, MSI gibi markaların ürünleri daha çok talep gördüğü için onların fiyatı normalden daha pahalı oluyor yani arz-talep meselesi denebilir.
Ben de şimdi araştırdım sanırım biraz daha sıcaklık değeri fazlaymış. Sizin önereceğiniz bir sistem var mı? 1080p oyunculuk için 3070 alırsam bir sorun yaşar mıyım hocam?
bu sistem iyi gibi geldi bana siz ne düşünüyorsunuz?

Ben de şimdi araştırdım sanırım biraz daha sıcaklık değeri fazlaymış. Sizin önereceğiniz bir sistem var mı? 1080p oyunculuk için 3070 alırsam bir sorun yaşar mıyım hocam?
Bu sistem iyi gibi geldi bana siz ne düşünüyorsunuz?

Bu daha ucuz hocam 3tane ASUS TUF kasa fanı ekleyip bunu alın:

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı