15-20 metre CAT6 Ethernet kablosu önerisi

Bunu anlamanın tek yolu, 1-2 metrelik bir kablo ile bir laptop üstünden Speedtest yapmak ve 15-20 metrelik kablo ile yaptığınız Speedtest ile karşılaştırmak. Eğer 1-2 metrelik Ethernet kablosu ile yapılan Speedtest ile 15-20 metrelik kablo ile yapılan test arasında ciddi farklar varsa, sorun 15-20 metrelik kablodadır ve internet hızınız 10gbit değilse CAT6 olmadığı için değil, kabloda başka bir sorun var anlamına gelir. Yeni bir kablo alırsanız tabii ki CAT6 alabilirsiniz fakat çözüm CAT5-CAT6 kablo değil, sorunsuz bir Ethernet kablosu gibi duruyor.

Dediğin gibi büyük ihtimal kablo ile alakalı bir sorun çünkü şu anda kullandığım kablo 3-5 yıllık.
 
Peki CAT6 CAT5 bunlar var mı RJ11 dediğiniz şeyde oyun oynarken o kabloyu sallıyorum modeme takılı olan uç kısmını paket kaybı 100'e kadar bile çıkıyor lag sorunu gecikme sorunu yaşıyorum kaynağı bu olabilir mi sizce.
Telefon kablosu demişsiniz, telefon kablosu RJ11'dir. CAT 5 CAT6 gibi kablolar da RJ45. Kendi konunuzu açın isterseniz. Oraya yazarlar. Forum kuraları gereği uyarı alabilirsiniz. Başkasının konusuna yazmayın.
 
Hocam güncel olarak internet hızınız nedir? Modem arayüzünden xDSL istatistiklerine bakıp size ne kadar hız veriyorlar ona baktınız mı? Kablo ile pek alakalı olmayabilir, çünkü gerçekten ucuz 40 metre bir CAT5 kablo kullanıyorum daha herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım.
 

Geri
Yukarı