15 bin - 18 bin TL sistem önerisi

ergodero

Hectopat
Daha fazla  
Selam herkese,

Bu fiyat aralığında en optimum 2 sistem arasında kaldım.

1. Sistem

2. Sistem

Farkları: Anakart ve ekran kartı markaları değişiyor. Kasa ve PSU farkı.

2. Sistemi R5 5600 yaptığımız da 16.700'e geliyor. Yani yine kafa kafaya.

Hangisi daha mantıklı?

Oynadığım oyunlar: Rainbow Six: Siege, LoL, EA FC 24

Son düzenleyen: Moderatör:
Sinerji olan daha mantıklı gözüküyor. Kasa olarak Deepcool daha iyi kesinlikle ama SSD'leri karşılaştırmak lazım pek bilgim olmadığı için bir şey diyemeyeceğim.

Selam herkese,

Bu fiyat aralığında en optimum 2 sistem arasında kaldım.

1. Sistem

2. Sistem

Farkları: Anakart ve ekran kartı markaları değişiyor. Kasa ve PSU farkı.

2. Sistemi R5 5600 yaptığımız da 16.700'e geliyor. Yani yine kafa kafaya.

Hangisi daha mantıklı?

Oynadığım oyunlar: Rainbow Six: Siege, LoL, EA FC 24

Intel işiemci ve GeForce RTX ekran kartlarıı tercih ederseniz sizin için hem daha performanslı hem de daha uzun ömürlü olacaktır.

Intel işlemciler fazla pahalı değil ekran kartını da 4060 almanıza gerek yok en düşük 3000'lerden hangisi bütçenize uygunsa onu alırsınız.

Hocam cidden sakince söylemek istiyorum ama son 10 yıldır bilgisayar teknolojilerini takip etmeden fikir vermeniz mantıklı mı? Bırakın düşük segmenti üst segmentte bile AMD işlemciler Intel işlemcileri oyun performansı konusunda tokatlıyor, üstüne ömür bakımından ise yine AMD işlemciler daha iyi çünkü AM4 desteği hala devam ediyor ve ileride AM4 teknolojisinde geçiş yapabileceği ve yine Intel muadillerini tokatlayan onlarca AMD işlemcisi var. Ekran kartı konusunda ise sıfır 3000 serisi kart kullanan ve bu fiyatta olan hiçbir sistem yok.

Bana kalırsa bu bütçede iken almayın 3 5 bişey daha verin vermişken en azından gözünüz arkada kalmasın.
Bu sistemler gayet iyi sistemler. İkisinden birini alsa bundan 2 yıl sonra sadece ekran kartını değiştirerek yoluna devam edebilir. Ha tabi ki 3-5 verip 4060'lı bir sistem almak daha iyi olur ama dünyanın sonu da değil yani. En azından gidip RTX 3050 gibi çöp kartlardan almıyor veya R5 5500 işlemci almıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı