15 bin TL sistem toplama

1. Bütün parçaları kaliteli, anakart B660, SSD Samsung EVO ile değiştirilmiş 15.110 liraya 12100f - 6600 sistem.
  2. PSU hariç parçaları kaliteli, *ssd WD Green ile değiştirlmiş* 15.500 liraya 12100f - 6650xt.
  3. SSD hariç tüm parçaları kaliteli anakart B550ve işlemci 5600 kutlu özelleştirmesi ile 16.500 liraya 5600 - 6600.
  4. Benim kendi sistemim olan, parça kalitesi normal, PSU kötü 16.500 liraya 12100f - 6700.
  5. Ve en son tüm parçalar kalitesiz 17.500 liraya 5600 - 6650xt.
İşlemcim güçlü olsun derseniz 5600 - 6650XT, ekran kartım güçlü olsun derseniz 12100F - 6700 sistemi alabilirsiniz. Ama ben olsam sanırım 2. seçeneği seçerim hem ekonomik hem de iy bir ekran kartı ve onu besleyebilecek bir işlemci.

Hocam kalitesiz neye gore oluyor onu anlamadim performansi mi dusuk nedir?

Hocam kalitesiz neye gore oluyor onu anlamadim performansi mi dusuk nedir?

Siz bu yukarıda yazdıklarımı unutun gitisn çok şanslısınız çok güzel bir sistem şiimdi piyasaya düştü 18 bin bütçe oluşturun bu ürünü Ka çır ma yın 12400F - 3070.

Kalitesizden kastım özet cevap, evet. Uzun cevap ise; PSU kalitesiz dediklerim güvenlik önlemleri eksik, diğer kaliteli ürünlere kıyasla daha kısa bir süre içinde bozulma riski taşıyan ürünler,
SSD kalitesiz dediğim mesela Adata SSD'lerde bir süre sonra okuma yazma oranlarında düşme gibi sorunlar görüldüğü yönünde şikayetler duymuştum, MLD SSD'ler için vadedilen okuma yazma oranlarına ulaşamadığı yönünde şikayetler. Ama bunların tam tersi uzun ömürlü, stabil, güvenilir bir SSD olarak da Samsung SSD'lerin, Corsair, Seagate, Western Digital ve bazı Kioxia modelelrinin tavsiye edildiğini ve birçok yerde okudum. Şu en alttaki, sizin de bana attığınız sistemin SSD, Addlink markasına ait. Açıkçası hiç duymadım yine onun RAM'i Goodram'i duydum, hazır sisteminde kullanan youtuberlar'ı da gördüm ama bildiğim kadarı ile RAM konusunda en iyi G.Skill, Corsair gibi markalar olduğunu. Anakart için AMD işlemcilerde daha düşük hem daha düşük sv hem de PCI-e 4.0 A520 veya B450 kullanmalarını kastediyorum kalitesiz diyerek. Intel için giriş sv H610 serisi kullanmalarını kastediyorum.

Yeni bir sistem daha geldi mutlaka bunu da inceleyin

Son düzenleme:
Siz bu yukarıda yazdıklarımı unutun gitisn çok şanslısınız çok güzel bir sistem şiimdi piyasaya düştü 18 bin bütçe oluşturun bu ürünü Ka çır ma yın 12400F - 3070.

Kalitesizden kastım özet cevap, evet. Uzun cevap ise; PSU kalitesiz dediklerim güvenlik önlemleri eksik, diğer kaliteli ürünlere kıyasla daha kısa bir süre içinde bozulma riski taşıyan ürünler,
SSD kalitesiz dediğim mesela Adata SSD'lerde bir süre sonra okuma yazma oranlarında düşme gibi sorunlar görüldüğü yönünde şikayetler duymuştum, MLD SSD'ler için vadedilen okuma yazma oranlarına ulaşamadığı yönünde şikayetler. Ama bunların tam tersi uzun ömürlü, stabil, güvenilir bir SSD olarak da Samsung SSD'lerin, Corsair, Seagate, Western Digital ve bazı Kioxia modelelrinin tavsiye edildiğini ve birçok yerde okudum. Şu en alttaki, sizin de bana attığınız sistemin SSD, Addlink markasına ait. Açıkçası hiç duymadım yine onun RAM'i Goodram'i duydum, hazır sisteminde kullanan youtuberlar'ı da gördüm ama bildiğim kadarı ile RAM konusunda en iyi G.Skill, Corsair gibi markalar olduğunu. Anakart için AMD işlemcilerde daha düşük hem daha düşük sv hem de PCI-e 4.0 A520 veya B450 kullanmalarını kastediyorum kalitesiz diyerek. Intel için giriş sv H610 serisi kullanmalarını kastediyorum.

Yeni bir sistem daha geldi mutlaka bunu da inceleyin.

Hocam attiginiz 3070'li sistemi satin aldim yardimlariniz icin sağ olun, aldigim gunun ertesi de Donanım Arşivi'nin ayni fiyata daha iyi bir sistem cikarmasi da benim sansim iste. Eger bilgiliyseniz monitor icin actigim threade bakarsaniz sevinirim.

Hocam attiginiz 3070'li sistemi satin aldim yardimlariniz icin sağ olun, aldigim gunun ertesi de Donanım Arşivi'nin ayni fiyata daha iyi bir sistem cikarmasi da benim sansim iste. Eger bilgiliyseniz monitor icin actigim threade bakarsaniz sevinirim.

Hayırlı olsun. Merak etmeyin NVIDIA 4000 serisinin sahip olduğu DLSS 3.0, frame gen güzel teknolojiler ama bence 3070, 4060 kıyasla bir tık daha iyi. Ancak DLSS 3.0 destekleyen oyunda denk olurlar. Maalesef monitörleri bilmiyorum. Yeni sisteminizle iyi eğlenceler.

R5 5600 model işlemci seçecekseniz işlemciciyi kutusuz olanı seçip 500 lira tasaruf edin, sonra üzerine 500 lira koyup o paylaştığım işlemci soğutucusunu almanızı tavsiye ederim. 12100F ve 5500 modelleri kutu içinden çıkan stok soğutucu ile kullanılabilirken daha üst modeller oyun oynarken bile yüksek sıcaklıklara çıkabiliyor. Pcie nedir?.özetle özellikle ekran kartının bus ınterface, PCI-e 4.0'ı düşükse X4 gibi mesela RX 6500XT ekran kartında olduğu gibi o zaman tam performans için mutlaka PCI-e 4.0 bir anakart alınmalı. Ancak almak istediğiniz kart, RX 6600, bus ınterface PCI-e 4.0 X8 olduğu için yine de PCI-e 3.0 performansı etkilemekle beraber, oyun teslerinde gördüğünüz üzere çok yüksek farklar yok. AMD işlemci seçerseniz A320, A520, B450 modellerinin PCI-e 3.0, B550 ve üstü anakartları PCI-e 4.0'dr.

Hocam bende alacağım bir kere oluyor bu onda da bu butceyle hata yapmadan en iyisini almak istiyorum rica etsem konuma bakabilir misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı