15 bin TL'ye laptop önerisi

Bütçe
15.000
Arkadaşıma laptop bakıyoruz. Sıfır olarak tercih edeceğiz. Biraz araştırma vesaire yaptım oyun amaçlı bir şey almayacak ama Valorant gibi bir oyunu açsa da fena olmaz kafasında diyelim. En azından iGPU performansı iyi olsun diye düşünüyorum. 3 tane model buldum. İkisinin de yerine göre avantajları ve dezavantajları var sanırım. DDR5 ve DDR4 platformu gibi. Yorumlarsanız sevinirim öneriniz varsa da 15 bandında önerirseniz sevinirim. Ek olarak belirtmek isterim h ibaresi ile biten Intel işlemcili laptopları geçtim iGPU olarak UHD kullandıklarından dolayı oyunlarda sıkıntı çıkarabilir düşüncesiyle.

Aklıma takılan şey Acer Aspire modeline sonradan RAM takviyesi uğraştırır mı? Teknik servise taktırma zorunluluğu vesaire garantiden çıkma durumu var mı? Bu gibi sorunlar da var maalesef. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu kadar çıkar mı düşünceliyim 15k civarına bile sonradan anca çıktı. Attığım cihazlar neden alınmaz açıklarsanız sevinirim. Eğer o bütçe civarında daha iyi alternatifleri varsa atarsanız. Çok laptoplarla içli dışlı değilim kronik sıkıntılar vesaire pek hakimiyetimde değil kağıt üstünde neyse o kafasında baktım biraz 🫠

Bu kadar çıkar mı düşünceliyim 15k civarına bile sonradan anca çıktı. Attığım cihazlar neden alınmaz açıklarsanız sevinirim. Eğer o bütçe civarında daha iyi alternatifleri varsa atarsanız. Çok laptoplarla içli dışlı değilim kronik sıkıntılar vesaire pek hakimiyetimde değil kağıt üstünde neyse o kafasında baktım biraz 🫠
Attığınız Lenovo cihaz TN panel, donanım olarak fena olmasa da paneli berbat maalesef. HP ise %45 NTSC renk gamutuna sahip, kalite olarak kötü bir kasaya sahip. Acer cihaz ise fena değil fakat işlemci olarak rakiplerinden çok daha geride (özellikle çoklu çekirdek performansında), paneli de %45 NTSC.

Attığınız Lenovo cihaz TN panel, donanım olarak fena olmasa da paneli berbat maalesef. HP ise %45 NTSC renk gamutuna sahip, kalite olarak kötü bir kasa. Acer cihaz ise fena değil fakat işlemci olarak rakiplerinden çok daha geride (özellikle çoklu çekirdek performansında), paneli de %45 NTSC.

O tip kusurlara artık göz yummalı mıyız bilmiyorum tam böyle dengeli bir şey bulamadım sizce 15k yı aşmadan ne yapılabilir hani diyelim bütçeyi 500-1000 TL aştık o kadar olabilir. Dediğiniz laptopa çıkmak çok zor. Ne almalı?

15.000₺ bandında bana göre güzel bir cihaz kendisi kronik kasa kırma problemi mevcut bu modelde fakat dikkatli kullanıldığında hiç bir problem yaşatmaz 120Hz IPS ekranı ile güzel görüntü deneyimi sağlar.

15.000₺ bandında bana göre güzel bir cihaz kendisi kronik kasa kırma problemi mevcut bu modelde fakat dikkatli kullanıldığında hiçbir problem yaşatmaz 120Hz IPS ekranı ile güzel görüntü deneyimi sağlar.

Eyvallah bu da bir seçenek olsun hocam.

Hocam dahili gpu diye h serisi almıyorsunuz ama bu fiyata sıfır harici ekran kartlı bulunmaz. Ayrıca H ibaresi yüksek performanstır.

O tip kusurlara artık göz yummalı mıyız bilmiyorum tam böyle dengeli bir şey bulamadım sizce 15k yı aşmadan ne yapılabilir hani diyelim bütçeyi 500-1000 TL aştık o kadar olabilir. Dediğiniz laptopa çıkmak çok zor. Ne almalı?
Renk gamutuna göz yumulabilir ama TN panele göz yumulmaması gerek şahsen. HP kasa kalitesi olarak vasat bir cihaz, daha iyi seçenekler mevcut.

İyzico ve Parolapara kampanyaları bu cihazlarda geçerli mi hiç bilmiyorum ama geçerliyse buna bakılabilir.

H cihazlar iGPU olarak rakiplerine göre geri kalsa da performans olarak kötü değiller, oyunlarda gayet iyi performans sergiliyorlar. Zaten güçlü donanım gerektiren oyunları oynama kafasında ise arkadaşınız direkt ikinci ele yönelsin. Alternatif olarak bu cihazı önerebilirim:

%45 NTSC panel dışında gayet güzel cihaz. DDR5 anakartlı, 60Wh bataryalı 32 GB'a kadar RAM takılabiliyor (anakarta gömülü RAM sayılmazsa). Performans olarakta fena bir cihaz değil.

Hocam dahili GPU diye h serisi almıyorsunuz ama bu fiyata sıfır harici ekran kartlı bulunmaz. Ayrıca h ibaresi yüksek performanstır.

Zaten biliyorum hocam bulunmadığını ama sadece harici bir GPU olmadan gerekli gelmedi aşırı işlemci gücü gerekmiyor şu anda biraz daha hibrit kullanım diyelim iGPU da önemli yine de açıklama için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı