İşlemci nedeniyle bunun alınmasını daha doğru buluyorum. Hem diski pek hoş değil.
NOVA-6600 Powered by Asus temasıyla hazırlanmış Hazır Gaming Bilgisayardır. ASUS RX6600 ekran kartı, 16GB DDR4 RAM ve 500GB NVMe M.2 SSD parçaları toplanılarak oluşturulmuştur. Montaj ve testleri ücretsiz yapılarak, aynı gün kargo ile gönderilmektedir.
@Arcoowa 12100F, 5500'den 3 aya yakın daha yaşlı. Güncellikten bahsettiğiniz şey anakart soketinden ibaret ise diyecek birşey bulamıyorum. Gerçekten bulamıyorum.
Yanlış anlaşılmak istemem, buradaki amacım sizi ikna etmek değil. Bunu tartışıyorum çünkü hem konu sahibi bunu okuyacak hem de Google'dan tavsiye arayanlar bunu okuyacak.
AMD sevmiyor olabilirsiniz, anlayışla karşılarım. Ama kalkıp
diyerek; sanki bir anda "bütün AM4 kullanıcılarının desteği kesilecek, asla güncelleme almayacaklar, işlemci değiştiremeyecekler" der gibi demek yanlıştır. Bugün 5500 alır bir gün bütçesi olursa
(kafadan atıyorum) 5800X ile değişir, İntel alırsa da tek fark 14. nesilden yükseltme yapabilecek,
bu kadar. Belki ikisi de asla olmayacak, önerdiğiniz
4 çekirdekli işlemci ile devam edecek.
Sonuçta bir RDR2, Cyberpunk 2077 oynamak istediğinde ekran kartı önemli olacak ve siz bu basit sebepten dolayı 6 çekirdekli 5500 ile RX 6650 XT varken
4 çekirdekli 12100F ile RX 6600 almasını istiyorsunuz. Bu 100 FPS yerine 80 FPS demek, kafadan minimum %20 performans kaybı.
@Afobe Karar tabii sizin hocam.
@Caner Uncu hocam gibi bende bu sistemi almanızı tavsiye ederim:
Sinerji Starlight Ryzen 5 5500 16GB 512GB NVMe M.2 SSD RX6650XT [Oyun Bilgisyarı] fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olun
RX 6650 XT mi yoksa İntel 14. nesil ile update yapabilmek mi size kalmış.