15 Pro Max 48 döngüde sağlık 99 oldu

Merhaba, az önce ayarlardan kontrol ettim ve 99 olduğunu gördüm. Fakat destek uygulamasında pil ömrü kontrolü yapınca pilin hala 100 olduğunu gösteriyor. Sizce hangisi doğru? Acaba bu ayarlardaki buga girmiş olabilir mi yani iOS 18 bugu falan?

Dosya Ekleri

• IMG_0641.png
    IMG_0641.png
    77,3 KB · Görüntüleme: 72
  • IMG_0642.png
    IMG_0642.png
    76 KB · Görüntüleme: 66
Çok takmayın hocam, 250 döngüde pil sağlığı %100 ise bataryası değişmiştir.

Nasıl iyi hocam 250 döngüsü olup 100 olan insanlar gördüm. Güya 15 serisinde döngü 500 yerine 1000 olmuştu.

Öncelikle zaten her %1 48 döngü sürerse 960 döngü yapıyor %80 e düşmesi. Yani apple'ın vaadi karşılanıyor.

Uzun uzun anlatılacak bu mevzu. Bundan 1.5 sene önce dh de yazdığım açıklamayı aşağıya kopyalıyorum.

''Öncelikle şunu anlayın ki tüm bataryalar ortalama aynı sürede eskiyor ve ömrü azalıyor. Ancak her bataryanın kapasitesi aynı değil. O yüzden pil yüzdesi kısmında bazılarınızın yüzdesi çabuk düşüyor , bazılarınızın ki geç düşüyor.

Örneğin 14pm batarya kapasite 4323mAh. Ancak bu batarya kapasitesi DİZAYN BATARYA KAPASİTESİ. Bataryaları tamamen aynı seviyede üretmek mümkün olmuyor üretim bandında. 4323mAh minimum batarya kapasite olarak kabul edilen kapasite. Yani amaç 4323 yapmak ancak 10-20-30-40 üstü de olabiliyor.

Örneğin bazı telefonların bataryası tam 4323 olarak banttan çıkarken bazı telefonlar 4378 olarak çıkabiliyor. Her kullanıcı kendi cihazının gerçek kapasitesini coconotbattery den görebilir.

Bunu anladığımıza göre sağlık düşme mevzusuna gelelim.

Bataryası 4323mAh ile üretilmiş ve 4378mAh ile üretilmiş 2 cihazı düşünelim, telefon bu cihazların ikisini de 4323 olarak düşünüyor sağlığı hesaplarken çünkü dizayn kapasitesi bu şekilde verilmiş cihaza

4378 olan bataryanın %1 sağlığı düştüğünde dizayn kapasite olan 4323 un altına düşmediği için hala %100 gözükmeye devam ediyor.

Ancak 4323 olarak banttan çıkan batarya %1 düştüğü anda sağlık kısmında 99 a düşüyor.

Bazı cihazların %99 a düştükten sonra hızlı bir şekilde düşüş yasamasının sebebi bu. Daha önce yediğiniz sağlıkları görmediğiniz için 99 sonrası hızlı sanıyorsunuz.

Değişimlerin sebebi bu. 2 senedir 13pm imi de 14pm imi de 27w spigen ile şarj ediyorum. 13pm 3 ay sonra 99 a düştü. 14pm 8 ay olacak hala %100''

Çok takmayın hocam, 250 döngüde pil sağlığı %100 ise bataryası değişmiştir.
Öyle demeyin hocam evde 13 var 190 döngü civarında ve pili hala 100 gözüküyor. Belki onun da iniyor ama ayarlara mı yansımıyor bilmiyorum. İkimiz de aynı güncellemeleri yapıyoruz aslında ama neyse.

Öncelikle zaten her %1 48 döngü sürerse 960 döngü yapıyor %80'e düşmesi. Yani Apple'ın vaadi karşılanıyor.

Uzun uzun anlatılacak bu mevzu. Bundan 1.5 sene önce dh de yazdığım açıklamayı aşağıya kopyalıyorum.

"Öncelikle şunu anlayın ki tüm bataryalar ortalama aynı sürede eskiyor ve ömrü azalıyor. Ancak her bataryanın kapasitesi aynı değil. O yüzden pil yüzdesi kısmında bazılarınızın yüzdesi çabuk düşüyor, bazılarınızın ki geç düşüyor.

Örneğin 14pm batarya kapasite 4323mAh. Ancak bu batarya kapasitesi dizayn batarya kapasitesi. Bataryaları tamamen aynı seviyede üretmek mümkün olmuyor üretim bandında. 4323MAH minimum batarya kapasite olarak kabul edilen kapasite. Yani amaç 4323 yapmak ancak 10-20-30-40 üstü de olabiliyor.

Örneğin bazı telefonların bataryası tam 4323 olarak banttan çıkarken bazı telefonlar 4378 olarak çıkabiliyor. Her kullanıcı kendi cihazının gerçek kapasitesini coconotbatteryden görebilir.

Bataryası 4323MAH ile üretilmiş ve 4378MAH ile üretilmiş 2 cihazı düşünelim, telefon bu cihazların ikisini de 4323 olarak düşünüyor sağlığı hesaplarken çünkü dizayn kapasitesi bu şekilde verilmiş cihaza.

4378 olan bataryanın %1 sağlığı düştüğünde dizayn kapasite olan 4323'un altına düşmediği için hala %100 gözükmeye devam ediyor.

Ancak 4323 olarak banttan çıkan batarya %1 düştüğü anda sağlık kısmında 99'a düşüyor.

Bazı cihazların %99'a düştükten sonra hızlı bir şekilde düşüş yasamasının sebebi bu. Daha önce yediğiniz sağlıkları görmediğiniz için 99 sonrası hızlı sanıyorsunuz.

Değişimlerin sebebi bu. 2 senedir 13pmimi de 14pmimi de 27W Spigen ile şarj ediyorum. 13pm 3 ay sonra 99'a düştü. 14pm 8 ay olacak hala %100"

Detaylı açıklama için teşekkür ederim ama beni lütfen anlayın yani evdeki 13 kullanıcısı 190 döngüde pili 100 gözükürken benim böyle olması yani kusura bakmayın insan böyle bir düşünüyor bazen.

Son düzenleme:
Öyle demeyin hocam evde 13 var 190 döngü civarında ve pili hala 100 gözüküyor. Belki onun da iniyor ama ayarlara mı yansımıyor bilmiyorum. İkimiz de aynı güncellemeleri yapıyoruz aslında ama neyse.

Detaylı açıklama için teşekkür ederim ama beni lütfen anlayın yani evdeki 13 kullanıcısı 190 döngüde pili 100 gözükürken benim böyle olması yani kusura bakmayın insan böyle bir düşünüyor bazen.

190 döngüde %100 gösteren telefonu sorgulayacaksın kendi telefonunu değil.

Öncelikle zaten her %1 48 döngü sürerse 960 döngü yapıyor %80'e düşmesi. Yani Apple'ın vaadi karşılanıyor.

"Öncelikle şunu anlayın ki tüm bataryalar ortalama aynı sürede eskiyor ve ömrü azalıyor. Ancak her bataryanın kapasitesi aynı değil. O yüzden pil yüzdesi kısmında bazılarınızın yüzdesi çabuk düşüyor, bazılarınızın ki geç düşüyor.

Örneğin 14pm batarya kapasite 4323mAh. Ancak bu batarya kapasitesi DİZAYN BATARYA KAPASİTESİ. Bataryaları tamamen aynı seviyede üretmek mümkün olmuyor üretim bandında. 4323MAH minimum batarya kapasite olarak kabul edilen kapasite. Yani amaç 4323 yapmak ancak 10-20-30-40 üstü de olabiliyor.

Örneğin bazı telefonların bataryası tam 4323 olarak banttan çıkarken bazı telefonlar 4378 olarak çıkabiliyor. Her kullanıcı kendi cihazının gerçek kapasitesini coconotbatteryden görebilir.

Bataryası 4323MAH ile üretilmiş ve 4378MAH ile üretilmiş 2 cihazı düşünelim, telefon bu cihazların ikisini de 4323 olarak düşünüyor sağlığı hesaplarken çünkü dizayn kapasitesi bu şekilde verilmiş cihaza

4378 olan bataryanın %1 sağlığı düştüğünde dizayn kapasite olan 4323'un altına düşmediği için hala %100 gözükmeye devam ediyor.

Ancak 4323 olarak banttan çıkan batarya %1 düştüğü anda sağlık kısmında 99'a düşüyor.

Bazı cihazların %99'a düştükten sonra hızlı bir şekilde düşüş yasamasının sebebi bu. Daha önce yediğiniz sağlıkları görmediğiniz için 99 sonrası hızlı sanıyorsunuz.

Değişimlerin sebebi bu. 2 senedir 13pmimi de 14pmimi de 27W Spigen ile şarj ediyorum. 13pm 3 ay sonra 99'a düştü. 14pm 8 ay olacak hala %100"

Yani fazla mAh değerine sahip olan cihaz 4323 mAh Yani stabil olan düzeye düşene kadar cihaz hala %100 olarak algılıyor değil mi hocam

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı