15 yaş altı erkek çocuklarda miyokardit riski

Semihfuat32

Hectopat
Katılım
27 Nisan 2020
Mesajlar
2.706
Makaleler
10
Çözümler
2
ABD'li araştırmacılar, sağlıklı erkek çocukların, kalp iltihabına neden olan Pfizer/BioNTech Covid aşısının nadir görülen bir yan etkisi ile hastaneye kaldırılma olasılığının Kovid'in kendisinden daha yüksek olabileceğini iddia ediyor.

Tıbbi verilere ilişkin analizleri, 12 ila 15 yaşları arasındaki ve altta yatan herhangi bir tıbbi durumu olmayan erkek çocukların aşıyla ilişkili miyokardit teşhisi konma olasılığının, dört aylık bir süre içinde hastaneye Kovid ile son vermekten dört ila altı kat daha fazla olduğunu gösteriyor.

Nadir görülen yan etkiyi yaşayan çocukların çoğunda, Pfizer/BioNTech aşısının ikinci atışından sonraki günlerde semptomlar görüldü, ancak benzer bir yan etki Moderna aşısında görüldü. Yazarlar, etkilenen erkeklerin yaklaşık %86'sının bir miktar hastane bakımı gerektirdiğini söyledi.

Olasılık 1/10.000 civarı ayrıca %86'sında hastaneye yatış gözlemlenmiş.

Bence bunu aşmanın çözümü 16 yaş altı 1 doz aşı.



 
Bunu önceden de diyorlardı ama maalesef ciddiye alan yok. Olasılığı düşük diye görmezden geliniyor ama şakası bile olmamalı.
 
Geçen sosyalde bir arkadaş Biontech aşısından sonra kalp çarptınsı yaşamış. Yaşı 18 idi. Kronik bir rahatsızlığı da yokmuş.

İlgili konu:
Hadi bu haberi görüpte aşıdan endişe duyan adama aşı karşıtı diyinde göreyim sizi...
 
Bunu önceden de diyorlardı ama maalesef ciddiye alan yok. Olasılığı düşük diye görmezden geliniyor ama şakası bile olmamalı.
Önceden denilen bu değildi. Yetişkinlerde görülen milyonda bir gibi bir olasılıkta ve hastane yatışı bu kadar yüksek değildi. İngiltere bunu araştıracaktır.
 

Geri
Yukarı