Yetenekli biri için geç sayılmaz. Kendine yapabileceğin en iyi şekilde bir program yaz ve uygula.
Gidebiliyorsan bir eğitime git. Bu eğitim ücretli/ücretsiz olabilir. Girebilirsen belediye takımı ve/veya okul takımına gir. Bunların saatleri genellikle aynı zamana gelmediği için aynı anda 2 takımda oynayabilirsiniz.
Evde de yapabileceğiniz antremanlar mevcut. Buradaki 2. hareket ile top kontrolü ve bilek gücünü geliştirebilirsin.
Bunun dışında vertical jump yani dikey zıplanızın gelişmesi için ev antremanları var. Bunları yapın kesinlikle. Yaşınıza göre boyunuz uzun evet lakin 5 sene içinde ne kadar uzayacağınızı tahmin etmek imkansız. Bu yüzden zıplamanızı geliştirmeniz şart. Ayrıca bu yaşta dumbell ile ağırlık çalışmayın. Henüz erken çünkü. Zaten düzgün beslenme ve uykuyu saymıyorum bile.
Boy için şöyle bir örnek vereyim. Ben sizin yaşınızda basketbol oynarken boyum 175 idi. Aradan 12 sene geçti boyum 179. Lakin yaşıtım olan arkadaş o yaşlarda 150 iken şu an benimle aynı boyda.
Diyelim ki istediğiniz seviyede oynayabilmeye başladınız. Sonrasında ne şekilde iyi takımlara girebilirsiniz gibi şeyler için bir fikrim yok maalesef. Lakin belediye takımına girebilirseniz ve onlarda bu şekilde düşünür ise, onlar yardımcı olabilir bu seviye için.