15 yaşında 1.60 birisi daha fazla uzar mı?

Emin 455

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Bu soruyu sormak ne kadar saçma gelse de çevrem tarafından uyanan birkaç sorum olacak. Öncelikle 14 yaşında ergenliğe girdim pek bir boy atamadım. Sağlıksız besleniyordum uyumuyordum hareket etmiyordum küçük yaşta yani 7 8 civarı. Bir ayak numaram 40 oldu herkes bunu sorgulamaya başladı. Ben de şimdi sorgulamaya başladım, şu an 15 yaşımda 160 civarı boyum var. Acaba uzama ihtimali var mı?

9.sınıfta 1.63 tüm. Şuan 12. sınıfım ve 1.76 yım. Annen ve babandan aldığın genler önemli. [Annenin boyu(cm) + babanın boyu(cm) + 13] / 2
Cm cinsinden maksimum tahmini boyunu verecek bu hesap.

Daha çok yeme içme ve genetikle alakalı uyku düzenim her zaman bozuktu ama şu an 1.90'ım yani sanırım genetik. Benimle aynı sınıfta olup koluma koluma bile yetişemeyenler vardı.

baba tarafı genel uzun 1.80 .170 civarı genleri çoğunluklu amcamdan almışım(1.75 kendisi)
umarım 1.70 olabilme imkanım vardır spor yapıyorum(esneme hareketleri çoğunlukla öneriniz varsa daha iyi olur)teşekkürler.

Epifiz plaklarınızın göründüğü bir röntgen görseli eklerseniz yorumda bulunabilecek üyeler çıkacaktır diye düşünüyorum. Bunun dışında uzama faktörünün genetik temelleri olduğu da aşikar. Genetiğiniz anlattığınıza göre kısa değilmiş gibi duruyor. Düzenli zıplamanızı tavsiye ederim.
Bende daha yeni kolumu kırdım röntgene baktılar o eklem mi plak mı emin değilim halen açıkmış halen uzayabilir mişim (1.80 im)

baba tarafı genel uzun 1.80 .170 civarı genleri çoğunluklu amcamdan almışım(1.75 kendisi)
umarım 1.70 olabilme imkanım vardır spor yapıyorum(esneme hareketleri çoğunlukla öneriniz varsa daha iyi olur)teşekkürler.
Barfiks+yüzme

Technopat Haberler

Geri
Yukarı