15 yaşında 163 boy 47 kilo normal mi?

Eyüp.acar

Yoctopat
Daha fazla  
Hocam 15 yaşındayım. Boyum 163, kilom 47 normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 15 yaşındayım boyum 163 kilom 47 normal mi
Anne ve babanın boyları nedir? Ayrıca kilon biraz az ve boyunda biraz kısa 15 için. Ben 15 yaşındayken 169 falandım.

Boyunuz kısa değil, zira 190 bile olabilirsiniz. Kilonuz ise oldukça düşük. Yediğinin makro hesabını yapmayan birisi kilo alamaz. Metabolizmanız ne kadar hızlı olursa olsun, yaktığından çok alan birisi kilo almak zorundadır. Sindirim sisteminiz sağlıklı ise kolaylıkla kilo alabilirsiniz.

Anne 155, baba 165.
Anne ve babanın boy ortalaması 166,5. Bu sayının 10 cm üstünde veya altında olabilirsin. 176’yı görebilirsin eğer düzenli uyur ve beslenirsen.

Normal annende babanda kısa çünkü, bence gayet sağlıklısın

Hocam 15 yaşındayım. Boyum 163, kilom 47 normal mi?

Bu boy konuları belli olmuyor sanırsam, yani daha fazla uzayadabilirsin ki daha yaşınız var gibi duruyor, aynı şekilde uzamayadabilirsiniz, sana bunun için diyebileceğim şey; az beslenmemen ve fazla sağlıksız şeyler yememen(Aburcubur, çikolata vb.), dengeli ve yeterli beslenmen, artı olarak belki kemik gelişimi için kalsiyum içeren şeylerde biraz arttırıp tüketebilirsiniz sanırım, bunların dışında en önemli diyebileceğim şey gece uykusu, yanlış bilmiyorsam geceleri gelişim çağında olan kişiler büyüme hormonu salgılar ve bu hormon sabah uykusunda gece ki gibi salgılanmıyor okuduğum bilgilere göre, gece 22:00 ve 2:00 arası en çok bu hormonun salgılandığı verimli olduğu zaman diye biliyorum. Hepsinin dışında istersen boy uzatmak için olan egzersizler veya basketbol, voleybol gibi sporlar yapabilirsin. En kötü spor yapmış olursun yani diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…