1.65 boyum var ve kilom 38 nasıl kilo alabilirim, diyetisyen çözüm değil maalesef.
Öncelikle bir dr a gidip içinde troid bezi sayımı dahil bir kan sayımı yaptırınız.
Yemek ve yiyecek grubunu olabildiğince çeşitlendirin ve doğal üretime ağırlık verin. Beyaz ekmek yerine esmer buğday tercih edin. Katkı maddesi az olan. Sonradan kepek eklenmiş buğday ekmekleri değil.
Sebze ağırlıklı gıdalara, şeker içerikli elma-portakal meyvalara olabildiğince.
Patates olarak haşlanmış olanına. Kış geliyor ve sebzelerin şahı karnıbahar buğulaması. Pırasa - ıspanak gibi sebzeleri değişken şekilde yerken aralara bakliyat serpmeyi unutmayınız.
Ağırlıklı sebze ile bünyenin dengesini sağlayın. Maddi imkanlar bu sözümden bağımsız.
Ülkemizde maalesef her şeyin orijinalliği kalmadığı gibi, hatalı beslenme alışkanlıkları zenginlerin bile sofrasını etkiledi.
Ekstra bir enerji içeceği önereyim. Henüz yapmadım. Ama teorik olarak bile beni çok heyecanlandırdı.
portakal veya greyfurt - limon - kabukları çok ince soyulmuş Zencefil'i rende veya blendar ile sıvı hale getirin.
İçine zerdeçal (tarçında ekleyebilirsin ama şart değil)- olabildiğince saf bal veya pekmez gibi tadlandırıcı (keyfe göre tatlandırıcı şart değil) ekleyerek tüketebilirsiniz.
Ben askere giderken 167Cm'e 55kg idim. Askerden çıkarken 62kg olarak çıktım. Ünv arkadaşım 180cm' 100kg ile girdi 75kg ile çıktı
.
Evet zayıfsınız. Yaşınızı bilmiyorum.
Her bünye aynı değil. Vucudunuzun troid üretimi az ise sabah akşam ne yersen ye, Protoin'e dönüşmez.
Dolayısı ile kan sayımı öncelik.