15 yaşında 38 kiloyum

@ED Crasher karar verdin mi ne yapacağına?
Fazla yemek yiyecem bir haftaya düzelmez ise (sınavlar da biteceği için) hastane de diyetisyen varsa tekrar gitmeyi deniyecem (en son 8 yıl önce gittim),
(ki göz doktoru bile yok farklı günlerde ilçe dışından farklı doktorlar geliyor, diyetisyen de olmayacaktır).
Şuan 38.70 Kg haftaya değişen bir şey olursa söylerim.

Fazla yemek yiyeceğim bir haftaya düzelmez ise (sınavlar da biteceği için) hastane de diyetisyen varsa tekrar gitmeyi deneyeceğim (en son 8 yıl önce gittim),
(Ki göz doktoru bile yok farklı günlerde ilçe dışından farklı doktorlar geliyor, diyetisyen de olmayacaktır).
Şu an 38.70 kg haftaya değişen bir şey olursa söylerim.

Unutma değişikliğe emin olabilmek için sabah aç karnına ölçül. Mesela yarın sabah ölçül sonra bir hafta sonra sabah ölçül.

1.65 boyum var ve kilom 38 nasıl kilo alabilirim, diyetisyen çözüm değil maalesef.

Öncelikle bir dr a gidip içinde troid bezi sayımı dahil bir kan sayımı yaptırınız.

Yemek ve yiyecek grubunu olabildiğince çeşitlendirin ve doğal üretime ağırlık verin. Beyaz ekmek yerine esmer buğday tercih edin. Katkı maddesi az olan. Sonradan kepek eklenmiş buğday ekmekleri değil.

Sebze ağırlıklı gıdalara, şeker içerikli elma-portakal meyvalara olabildiğince.
Patates olarak haşlanmış olanına. Kış geliyor ve sebzelerin şahı karnıbahar buğulaması. Pırasa - ıspanak gibi sebzeleri değişken şekilde yerken aralara bakliyat serpmeyi unutmayınız.

Ağırlıklı sebze ile bünyenin dengesini sağlayın. Maddi imkanlar bu sözümden bağımsız.
Ülkemizde maalesef her şeyin orijinalliği kalmadığı gibi, hatalı beslenme alışkanlıkları zenginlerin bile sofrasını etkiledi.

Ekstra bir enerji içeceği önereyim. Henüz yapmadım. Ama teorik olarak bile beni çok heyecanlandırdı.

portakal veya greyfurt - limon - kabukları çok ince soyulmuş Zencefil'i rende veya blendar ile sıvı hale getirin.
İçine zerdeçal (tarçında ekleyebilirsin ama şart değil)- olabildiğince saf bal veya pekmez gibi tadlandırıcı (keyfe göre tatlandırıcı şart değil) ekleyerek tüketebilirsiniz.

Ben askere giderken 167Cm'e 55kg idim. Askerden çıkarken 62kg olarak çıktım. Ünv arkadaşım 180cm' 100kg ile girdi 75kg ile çıktı 😁.

Evet zayıfsınız. Yaşınızı bilmiyorum.
Her bünye aynı değil. Vucudunuzun troid üretimi az ise sabah akşam ne yersen ye, Protoin'e dönüşmez.

Dolayısı ile kan sayımı öncelik.

@TosunPASA hocam öncelikle ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim 1 hafta sonra doktara gideceğim. yaşım 15 bu arada.

1 haftayı beklemeyin.
Pazartesi iş-okul imkanınız var ise sabah erkenden aile hekimliğine 10-12 saat öncesinde gıda-şekerli sıvılar almadan gidiniz. Yani aç karna diyoruz ama şekerli sıvıları unutuyorlar. Su hariç hiçbir şey almadan gidip kan sayımı yaptırın.

Aile hekimlerimiz senden benden farkı yok. Arada fırça atanlar olsa da bizimle aynı sorunları yaşayan ve seniin benim gibi benzer sorunlar ile gelenlerden tecrübe edinmişlikleri çok fazla.

Olabildiğince erken kan sayımı yaptırın.
En güzel sonuç ve öneri onlardan gelir.

Ama benim bahsettiğim zencefilli içeceği olabildiğince sık kullanın.

1.65 boyum var ve kilom 38 nasıl kilo alabilirim, diyetisyen çözüm değil maalesef.

Hocam bende 165 boyundayım fakat 70 kiloyum bende kilo vermeye çalışıyorum fakat bayağı zorluyor. 158 boyunda 83 kilo iken bayağı veriyordum hızlı hızlı fakat olmuyor artık. Bir de saçım uzundu kestirdim yanaklarım meydana çıktı yine.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı