15 yaşında çalışacak iş önerisi

250K'lık sisteme öyle rastgele dokunuyoruz ki aklın durur hocam. Patronunuz iyiyse bu konularda kafanız rahat olur hata yapmazsınız, patronunuz kötüyse Pentium sistemde bile eliniz titrer.

Hocam o kadar basit değil ki. Şahsen ben daha önce bilgisayarcıda çalıştım. Binlerce liralık ürünlere öyle rastgele dokunulmaz.

İlk basta dokunmaz izleye izleye sonra ustasiyla yapmaya en son tek yapmaya başlar bilmemek yanlış değil öğrenmeye çalışmamak ayıp ve yanlış.

İlk basta dokunmaz izleye izleye sonra ustasiyla yapmaya en son tek yapmaya başlar bilmemek yanlış değil öğrenmeye çalışmamak ayıp ve yanlış.
Hocam yukarıda arkadaşın dediği gibi bu iş tecrübe işi değil, bilgi işi. Bilgisayar parçalarını bozan şeyler basittir, bunları yapmadığınız sürece bozamazsınız. İzlemekle de öğrenilmez bunlar, açıp okuyacak elektronik nedir diye.

Ama ne olursa olsun gözünün kestiği işi yap benim gözüm aşçılıgı kesiyordu o işi yapıyorum memnumda patron müdür veya üstüm ne derse desin kafaya takmıyorum kendi bildiğim doğru sekilde yapiyorum ama kendi bildiğim derken yanlış olan değil doğru ve güzel olan.

Hocam yukarıda arkadaşın dediği gibi bu iş tecrübe işi değil, bilgi işi. Bilgisayar parçalarını bozan şeyler basittir, bunları yapmadığınız sürece bozamazsınız. İzlemekle de öğrenilmez bunlar, açıp okuyacak elektronik nedir diye.

Oda doğru ama bazı seyler görmeden ögrenilmiyor hata yapmadan iş öğrenirsen hata ile karşılaştığın zaman hatanın çözümünü bulamazsın ama hata yaparak öğrenirsen hatanın çözümünü öğrenmiş olursun.

Son düzenleme:
Bilgisayar toplamayı, ekran kartı ve laptop söküp-takmayı biliyor musunuz? Bir de temel elektronik bilginiz var mı?

Temel düzey elektronik bilgim yok diyebilirim hocam ama geri kalan her şeyde kendime güveniyorum. Ancak ekran kartı derken ekran kartı sökmeyi mi kastediyorsunuz onu anlayamadım.

Temel düzey elektronik bilgim yok diyebilirim hocam ama geri kalan her şeyde kendime güveniyorum. Ancak ekran kartı derken ekran kartı sökmeyi mi kastediyorsunuz onu anlayamadım.
Ekran kartının bloğunu söküp tamirat için hazırlamak ya da termal bakım yapmaktan bahsediyorum hocam. Zor geldiğine bakmayın, mantığı bir kere anlayınca gözünüz kapalı sıvı soğutmalı ekran kartı bile söküyorsunuz.

Mesela evde i3 370M bir HP DV6 laptop var onunla canım sıkıldıkça uğraşırım söker takarım. Ama başka laptopum olmadı ve kurcalamadım. Çok farklı bir açılış şekli yoksa bilmesem bile YouTube'dan X marka y model disassembly yazar hallederim muhtemelen. Kendi masaüstü bilgisayarımında birkaç kez kablolamasını tekrar yaptım. Yani elimden gelir az biraz. Ama daha önce ekran kartı sökmek gibi bir deneyimim olmadı. Ancak bir işlemcinin ya da laptopun çok rahat termal bakımlarını yaparım. Ekran kartında da durum aynı zaten. Çünkü chipset aynı. Ama soğutucu bloktan ayırma tecrübem yok.

Hocam soğutucu bloktan ayırma tecrübem yok diyince çok zor bir şeymiş gibi söylediniz :) . Vidaları söküp hafif oynaya oynaya çıkarıcaksınız bloğu o kadar. İnternetten bir kaç video izleyin bu akşam ben yarın birkaç yerle konuşacağım.

Hocam soğutucu bloktan ayırma tecrübem yok deyince çok zor bir şeymiş gibi söylediniz :). Vidaları söküp hafif oynaya oynaya çıkarıcaksınız bloğu o kadar. İnternetten birkaç video izleyin bu akşam ben yarın birkaç yerle konuşacağım.

İlginiz ve yardımlarınız için teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı