15 yaşında internette ne tür işler yapabilirim?

DarkJester

Hectopat
Katılım
25 Ocak 2020
Mesajlar
92
Merhabalar, ben evde bilgisayardan 3-4 saat günlük çalışmak ve para kazanmak istiyorum. Makale yazarlığı ve logo tasarımı gibi şeyler gördüm ama pek ikna olamadım ve güvenemedim. Her neyse, tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi bekliyorum.
 
Çok büyük paralar kazanamazsın ama kazanman için referans olabilir. Mesela bir çeviri grubunda çalışarak ya da bir uygulama geliştirerek ilerideki iş hayatına referans yetiştirebilirsin.
 
Sana tavsiyem günlük bir işe gir. Aile yeri olur, tanıdık bir yer olur. Ben amcamın tütün dükkanında çalışıyorum. Günlük 50₺ veriyor. Yaptığım iş kolay. Bilgisayar üzerinden pek bir bilgi olmadan para kazanamazsın. Ha yayıncılık yap veya YouTube için videolar çek. Tabii bunlarda sabır ister.

Dostum onu zaten düşündüm ama ne yazık ki fen lisesinde okuduğum için Online derslerini kaçırmamam lazım. O yüzden zaten başlığa bilgisayar üzerinden diye belirttim.
 
Şimdilik kafana parayı takma. Yani tak tabi de ek gelir olarak kalsın. Ama emeğinin karşılığını da al. Vereceğim en büyük tavsiye yabancı dil öğrenmen olur. Hiçbir şey yapamazsan dil sayesinde bir şeyler çevirip para kazanabilirsin.
 
Şimdilik kafana parayı takma. Yani tak tabii de ek gelir olarak kalsın. Ama emeğinin karşılığını da al. Vereceğim en büyük tavsiye yabancı dil öğrenmen olur. Hiçbir şey yapamazsan dil sayesinde bir şeyler çevirip para kazanabilirsin.

Dostum bir arkadaş az önce söyledi de, bir onluk adlı sitede freelancer olarak çevirmenlik yapmak sence iyi olur mu, hem para kazanıp hem kendimi geliştirebilir miyim sence?
 
Dostum bir arkadaş az önce söyledi de, bir onluk adlı sitede freelancer olarak çevirmenlik yapmak sence iyi olur mu, hem para kazanıp hem kendimi geliştirebilir miyim sence?

Daha global siteler var freelancer.com gibi. Para kazanmak zor iş ama çevire çevire dil becerilerin gelişir. Bir şey kaybetmezsin.
 
Eğer bir hobin veya bir yeteneğin varsa ve işe çevirebileceğini düşünüyorsan buna öncelik ver. Bunun haricinde video editleme, yazılım, ingilizcen varsa ve iyiyse çeviri tavsiye ederim. Tabi bunlar için altyapı oluşturman lazım, ha diyince para kazanamazsın.
Ben de fen lisesi mezunuyum, senden birkaç yaş büyük biri olarak şunu şiddetle tavsiye ederim: Yaz tatillerini üretken bir şekilde geçir. Bilgisayar üzerinden veya aktif olarak çalışmak hobiler edinmende veya gelecekte sevdiğin mesleği seçmende büyük faydalar sağlar sana. Ülkemizdeki en büyük sıkıntılardan birisi gençlerin kendini keşfedemeden üniversitelerde alakasız bölümler okuyup mutlu olamaması. Başarılar dilerim
 
Ben zamanında makale yazarlığı da yaptım ama emeğinin karşılığını pek almazsın. Logo tasarımı gibi konularda ise kendini geliştirmene bağlı olarak para kazanabilirsin. Bu siteyi önerebilirim.
Hocam bu site dikkatimi çekti, burada bir şeyler yapmak istiyorum. Güvenilir midir ?
 

Geri
Yukarı