15 yaşında İşkur kayıt belgesi nasıl alınır?

fuurrkn

Hectopat
Merhaba 15 yaşındayım bir yerde çalışmaya başladım. Sigortamı başlatılması için gereken tek bir belge kaldı işkur kayıt belgesi. Bu belgeyi tek başıma almaya gitsem veriyorlar mı yoksa bir velimin yanımda olması gerekiyor mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bankaya gitsen, hadi çocuğum top oynamaya diye usulca dışarı çıkartırlar. Öyle Papara hesapları ile maaş ödendiğini sanıyorsan yanılıyorsun. Veli / Vasi şart.

Son düzenleme:
Bunu yazdığına göre demek ki o konuyu halletmiş bu kadar kaba olmanıza gerek yoktu açıkçası.

İyi olmuş. Dikkatimi çekiyor sürekli 18 yaş altı çocukların işe girmek için debelendiğini görüyorum. İş dedikleri de iş olsa. Çocuk işgücü yaygınlaşmaya başlıyor, ne kadar döndürürsek o kadar kar.

Bunu yazdığına göre demek ki o konuyu halletmiş bu kadar kaba olmanıza gerek yoktu açıkçası.

''Çocuklara okuyunca ne olacak eline ne geçecek kimse kıytırık bir belgeye sana o kadar maaş mı verir'' dedikleri için çoğunluk çalışayım da erkenden meslek öğreneyim veya para kazanıp istediklerimi alayım derdinde.

Son düzenleme:
Çocuklara okuyunca ne olacak eline ne geçecek kimse kıytırık bir belgeye sana o kadar maaş mı verir dedikleri için çoğunluk çalışayım da erkenden meslek öğreneyim veya para kazanıp istediklerimi alayım derdinde.

Hiç gerek de yok aslında. Resmen halka tuzak kuruluyor. 15 milyon göçmen ne için geldi buraya? Ivır zıvır ucuz işgücü üretim işlerini onlar yapsın bizim vatandaşımız da başlarında dursun ( İşletmecisi, üretimcisi, finansçısı, mühendisi vs.)

Almanya'ya ilk göçen 1960'lı yıllardaki kuşak oraya ilk gittiğinde "Turkish Kebap" dükkanı açıp kısa yoldan köşe olmadı yanlış hatırlamıyorsam?

Madenlere yönlendirildiler ilk, oradan ağır metal sanayine, oradan da Otomotiv'e.

Son düzenleme:
Çocuklara okuyunca ne olacak eline ne geçecek kimse kıytırık bir belgeye sana o kadar maaş mı verir dedikleri için çoğunluk çalışayım da erkenden meslek öğreneyim veya para kazanıp istediklerimi alayım derdinde.
Katılmıyorum. Okumayan adamdan birşey olmaz. Isterse zengin olsun isterse tarlalari olsun. Okumus adamın yeri ayridir.

Her meslekte öğrenilmez kardeşim genç yaştasın sigortan bile yok meslek öğreniyim felan edebiyati geç bunları tek amacı paradır bu işin

Her meslekte öğrenilmez kardeşim genç yaştasın sigortan bile yok meslek öğreneyim falan edebiyati geç bunları tek amacı paradır bu işin.

Yazdığımı tekrar oku tekte anlamıyorsun sanırsam ben gençlere aşılanan bir sözü dile getirdim okumak bir şey kazandırmıyor o yaşta işe gir çalış demedim.

Yazdığımı tekrar oku tekte anlamıyorsun sanırsam ben gençlere aşılanan bir sözü dile getirdim okumak bir şey kazandırmıyor o yaşta işe gir çalış demedim.
Tamam getirdin ama klasik söz artık ama doğru değil en azından lise diploması olması lazım temiz yerde çalışmak için

Technopat Haberler

Geri
Yukarı